Bev na ginekolog imav vospalenie na grloto na matkata i sega koga bev na kontrola rece nema nisto a sekretot go imam uste neznam sto da pravam
Брисеви обавезно со нив ќе знаеш каква инфекција имаш и како да ја лекуваш, оди кај друг гинеколог или потражи да ти направи брисеви твојот доктор.
Сакам да прашам може не е за овде прашањево но се надевам ке добијам одговор Значи немам никаква инфекција ниту печење,чешање ниту пак имам некој секрет Но последните два три дена чуствувам чудна миризба и после туширање има пак мирис Дали некоја се соочила со вакво нешто што би можело да биде ?
Orgametril се хормонски таблети, не лечат инфекција. Оди на гинеколог и побарај да испиташ трихомонијаза, па нека ти препише flagyl. Ова е моја претпоставка, штом секретот е зеленкаст. Ако неможе државно барај да си го носиш примерокот во приватна лабораторија
Здраво сакам да прашам. На брис излезе кандида, и благо воспаление. Што значи тоа воспаление колку е опасно. После дијагнозата ги користев тианде влошките. Дали имате искуство со нив или сепак вагиналети. Ви благодарам поздрав
Мила и јас имам кандида, на брисевите ми беа чисти ама на пап тест покажа. Мене гинекологот ми даде 2 вида вагиналети,микотрит (3 се) три дена и 7 дена probalansLady. Не е опасна ама знае да биде досадна често да се појавува.
Zenski mi zavrshi na 31vi i sega se brishev imav kako kafeav iscedok od shto mozi da e? Za ovulacija da ne e rano a za drugo neznam osvem ako ostanalo neshto pa da se chisti...
Овулациско ти е. Зошто рано, значи 10ти ден ти е од циклус. Овулацијата теоретски и најточно е од 10-15ти ден од циклус.
Na 11ti treba da mie ovulacija spored sekoj mesec shto mie i taka me naboluva blago stomakot isto ko vo ovulacija znachi toa e
Здраво. Тинејџерка сум. Веќе неколку месеци приметувам дека имам вагинален исцедок. Често беше пред да добијам менструација, но пред недела ми заврши и сега имам повторно вагинален исцедок. На гаќи баш приметив бело - жолтеникаво боја е. Дали е нешто по сериозно и дали е во ред во тинејџерските години?
I jas go imam istiot problem,,sto izleze kaj tebe kako go resi Sto proizleze od tvojot problem,,jas go imam istiot se plasma da odam na gi ekolig
@FedoraFedora Оди на гинеколог, немој да се лечиш како што се лечел некој друг макар со исти симптоми. Не си играј со здравјето. Нема зошто да се плашиш. Секоја девојка без разлика дали е сексуално активна или не треба да посетува гинеколог, особено кога нешто не е во ред.
Zdravo, tinejdzerka sum i vekje mesec dena mi e poduen dolniot del od stomakot, ciklusot mi kasni 2 meseca a nikogas ne sum imala odnosi. Dva pati imav sivo-violetov iscedok, a inaku mi e normalen. Nekakov sovet?