1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Ti vikas moze infekcija no ne nemam cesanje ili nesto slicno

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Овулација.

3. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Ama mila non stop vaka mi pravese i minatiot mesec od edniot fo drugiot mesec na sekoj 3 4 dena mi tecese gusto i bolki vo stomako i kicmata kako za menzis eve sega pak taka

4. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Ne mora infekcija so cesanje...odi odma nekade I celosen pregled brisevi neka zemat..vaka samo ke pogoduvame...moze ke treba I kiretaza da te iscistat

5. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    A zosto kiretaza???

6. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Ne znam sum cula od prijatelki te cistat od vnatre da ne krvaris taka I da ne ti tece
    Doktori si znaat
    Nie ke pogoduvane tyka

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Овулацијата знае да биде болна и да тече густо, светло розе. Тоа ти е.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Знаеш ли ти за што се прави киретажа или си чула од пријателки?

9. acidicloserr

acidicloserr Нов член

Се зачлени на:
    17 јуни 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    9
    уххх девојки ми заврши пред 3 дена но нон-стоп имам бело прање не можам комотно да си се облечам долната облека секогаш ми е мокра не знам што да правам како да го намалам 24/7 ми тече :worried: ме нервира тоа ахх даа и има како зеленкаста боја како шлајми :envy::worried: не знам што да правамммм немам ни со кого да зборам за ова

На Boni3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    2.557
    За ова ќе збориш со гинеколог. Густ и зеленкаст секрет е знак на некаква инфекција

11. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Здраво, веќе долго време имам зеленкаст исцедок, со претерано непријатен мирис. Е сега другарка ми кажа дека прегледот на гинеколог бил доста болен, и пап тестот, и не можам да соберам храброст да отидам. Да ми кажете флажил вагиналетите дали се ефективни? Или некои други што ви помогнале.

12. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.438
    Допаѓања:
    8.873
    Имаш некоја инфекција. Флажил се дава за упореннтрихомонас, гарднарела, кандида и сл. Може имаш некоја друга, па флажилпт да не ти го решо проблемот. Затоа правец гинеколог. Прегледпт е далеку од болен, само е непријатен. Прегледот ич да не го мислиш.

13. weky

weky Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Кога имав јас Герденерела за партнерот само ми препишаа таблети флажил, а за мене и таблети и вагиналети. И со една терапија се среди се, не беше ништо страшно.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.159
    Допаѓања:
    18.264
    Во овулација сум и имам некој исцедок со слатко-киселкаст мирис. Исцедокот е неколку капки на гаќите, немам никакви симптоми. Знам дека при овулација е нормално да има исцедок,но ме чуди мирисот?

15. his cherry lady

his cherry lady Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Поздрав до сите, нова сум на форумов и се надевам одлично ќе се дружиме и споделуваме искуства.
    Елем, денес забележав многу вагинален секрет, бела боја (баш бела), нема мирис, немав ни чешање до пред малку, па ставив сега Каненстен за малото чешкање (за надворешна употреба, таков имав моментално дома). Да напоменам дека сум во плодни денови според една апликација што ја користам за циклусот (немам секогаш редовен па затоа запишувам) и ми дава плодни денови( инаку не сум пресметувала) и според неа утре ми е најплодниот ден, така е обележано, Ви се има случено нешто слично? Толку многу имаше, а не беше покапано на секојдневната, ваљда тогаш истекувало баш. Како да ми свршил , како сперма, бела боја потечено. ‍♀️
    Ви благодарам однапред на споделените искуства.

16. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.080
    И јас во овулација имам воденикаст исцедок со жолтеникава боја и мирис како што го опишуваш. После породувањето ми се зголеми исцедокот во врмее на плодните денови и чувствувам болка во јајниците.
    Баш предмалку ми потече силно си помислив дека добив...

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rebekaaa

Rebekaaa Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    35
    Zdravo imam zgolemen vaginalen sekret so mnogu neprijaten miris I Zolta boja,pred nekoj den duri I kafeavo kako krv ,mi pomina ciklus?.
    Dali se raboti za infekcija I da posetam ginekolog ,nekoj od iskustvo? Imav I bolka vo dolen del na stomak.blagodaram

18. DrRejv

DrRejv Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    47
    Не мора да значи дека станува збор за инфекција, но секако дека може според симптомите што ги напомена. Сепак би те советувал да си направиш преглед бидејќи голем број инфекции се пропратени со промена на бојата на урината, непријатен мирис, болка, чешање и пецкање при мокрење.
    Доколку исцедокот има мирис на риба и темно жолтеникава или жолтозеленикава боја би се посомневал и на Трихомонијаза што ти е сексуално пренослива инфекција. Сепак доколку трае повеќе од неколку дена можеби најдобро е да се земе вагинален брис или примерок од исцедокот и да се направе микробиолошко испитување.

На Rebekaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.574
    Допаѓања:
    78.979
    Пишав, избришав, ај пак ќе пишам. При користење Нео пенотран форте, нормално е да има повеќе исцедок? Воопшто и терапијава што ја добив ми е чудна, Канестен и Вибрамицин ми препиша а немав ниту чешање ниту ништо, отидов само заради брис и испадна и терапија да ми даде. Вчера почнав да ја земам. Значи пред нанесување од маста, гледав, гледав и буквално не знам зошто мачкам, никаква надворешна промена не гледам, што виде тој не знам. :drunk: Досега секогаш прегледите ми биле ок, сега ова ми е чудно.

20. DrRejv

DrRejv Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    47
    Ти дале терапија пред да ги добијат резултатите од брисот? Не знам на која основа го направиле тоа доколку нема никаква индикација за воспаление или инфекција.
    Инаку на странава најдов дека повеќе луѓе имаат зголемен исцедок по употребата. Прочитав некаде и дека исцедокот може да е резултат на мал, неапсорбиран дел од активните супстанции на лекот.
    https://www.medschat.com/Discuss/vagina-discharge-after-taking-neo-penotran-329492.htm