Ama mila non stop vaka mi pravese i minatiot mesec od edniot fo drugiot mesec na sekoj 3 4 dena mi tecese gusto i bolki vo stomako i kicmata kako za menzis eve sega pak taka
Ne mora infekcija so cesanje...odi odma nekade I celosen pregled brisevi neka zemat..vaka samo ke pogoduvame...moze ke treba I kiretaza da te iscistat
Ne znam sum cula od prijatelki te cistat od vnatre da ne krvaris taka I da ne ti tece Doktori si znaat Nie ke pogoduvane tyka
уххх девојки ми заврши пред 3 дена но нон-стоп имам бело прање не можам комотно да си се облечам долната облека секогаш ми е мокра не знам што да правам како да го намалам 24/7 ми тече ме нервира тоа ахх даа и има како зеленкаста боја како шлајми не знам што да правамммм немам ни со кого да зборам за ова
Здраво, веќе долго време имам зеленкаст исцедок, со претерано непријатен мирис. Е сега другарка ми кажа дека прегледот на гинеколог бил доста болен, и пап тестот, и не можам да соберам храброст да отидам. Да ми кажете флажил вагиналетите дали се ефективни? Или некои други што ви помогнале.
Имаш некоја инфекција. Флажил се дава за упореннтрихомонас, гарднарела, кандида и сл. Може имаш некоја друга, па флажилпт да не ти го решо проблемот. Затоа правец гинеколог. Прегледпт е далеку од болен, само е непријатен. Прегледот ич да не го мислиш.
Кога имав јас Герденерела за партнерот само ми препишаа таблети флажил, а за мене и таблети и вагиналети. И со една терапија се среди се, не беше ништо страшно.
Во овулација сум и имам некој исцедок со слатко-киселкаст мирис. Исцедокот е неколку капки на гаќите, немам никакви симптоми. Знам дека при овулација е нормално да има исцедок,но ме чуди мирисот?
Поздрав до сите, нова сум на форумов и се надевам одлично ќе се дружиме и споделуваме искуства. Елем, денес забележав многу вагинален секрет, бела боја (баш бела), нема мирис, немав ни чешање до пред малку, па ставив сега Каненстен за малото чешкање (за надворешна употреба, таков имав моментално дома). Да напоменам дека сум во плодни денови според една апликација што ја користам за циклусот (немам секогаш редовен па затоа запишувам) и ми дава плодни денови( инаку не сум пресметувала) и според неа утре ми е најплодниот ден, така е обележано, Ви се има случено нешто слично? Толку многу имаше, а не беше покапано на секојдневната, ваљда тогаш истекувало баш. Како да ми свршил , како сперма, бела боја потечено. ♀️ Ви благодарам однапред на споделените искуства.
И јас во овулација имам воденикаст исцедок со жолтеникава боја и мирис како што го опишуваш. После породувањето ми се зголеми исцедокот во врмее на плодните денови и чувствувам болка во јајниците. Баш предмалку ми потече силно си помислив дека добив...
Zdravo imam zgolemen vaginalen sekret so mnogu neprijaten miris I Zolta boja,pred nekoj den duri I kafeavo kako krv ,mi pomina ciklus?. Dali se raboti za infekcija I da posetam ginekolog ,nekoj od iskustvo? Imav I bolka vo dolen del na stomak.blagodaram
Не мора да значи дека станува збор за инфекција, но секако дека може според симптомите што ги напомена. Сепак би те советувал да си направиш преглед бидејќи голем број инфекции се пропратени со промена на бојата на урината, непријатен мирис, болка, чешање и пецкање при мокрење. Доколку исцедокот има мирис на риба и темно жолтеникава или жолтозеленикава боја би се посомневал и на Трихомонијаза што ти е сексуално пренослива инфекција. Сепак доколку трае повеќе од неколку дена можеби најдобро е да се земе вагинален брис или примерок од исцедокот и да се направе микробиолошко испитување.
Пишав, избришав, ај пак ќе пишам. При користење Нео пенотран форте, нормално е да има повеќе исцедок? Воопшто и терапијава што ја добив ми е чудна, Канестен и Вибрамицин ми препиша а немав ниту чешање ниту ништо, отидов само заради брис и испадна и терапија да ми даде. Вчера почнав да ја земам. Значи пред нанесување од маста, гледав, гледав и буквално не знам зошто мачкам, никаква надворешна промена не гледам, што виде тој не знам. Досега секогаш прегледите ми биле ок, сега ова ми е чудно.
Ти дале терапија пред да ги добијат резултатите од брисот? Не знам на која основа го направиле тоа доколку нема никаква индикација за воспаление или инфекција. Инаку на странава најдов дека повеќе луѓе имаат зголемен исцедок по употребата. Прочитав некаде и дека исцедокот може да е резултат на мал, неапсорбиран дел од активните супстанции на лекот. https://www.medschat.com/Discuss/vagina-discharge-after-taking-neo-penotran-329492.htm