1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.583
    Допаѓања:
    79.040
    Да, резултатите допрва треба да ги чекам. Немам чешање, немам црвенило, само малку секрет што нема некој мирис или сомнителна боја. Затоа ми е чудно што ова ми препиша...

2. La Colchonera

La Colchonera Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Девојки ги напишав ова мислење на уште една тема на форумов, но можеби овде повеќе ќе биде пролитано. Ме интересира вие што сте се сретнале досега со chlamydia trahomatis во микробиолошките брисеви, дали во терапијата од вашиот гинеколог освен користењето на вагиналети сте имале наведено конзумирање на 2 сумамеда од 500г истовремено првиот ден од терапијата?
    Ми изгледа многу количински за јак антибиотик да се испијат 2 одеднаш, но така ми препорача гинекологот и потоа веќе да не го пијам.Слично искуство?

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    15.714
    Ден после плодни денови.
    Се осеќам напната.

Сабалје бев со другарка со велосипедот и туркавме на угорница, наеднаш се преморив.
    Мн тешко ми падна. Почнав да плачам, нз што ми стана.
    Кога се вратив дома, видов бледа крв и ми течи уште, се осеќам стресно.
    Џабе преспав.
    Цела сум вознемирена и уплашена.
    Треба да одам на контрола кај гинекологов, вака ми се случува ко ќе сум под стрес.

Ме боли и десен јајник.
    Стомакот ми е подуен.

Дали можи имам рак.
    Леле, во паника сум

Последна измена: 2 октомври 2022
  4. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Здраво девојки, имам нормален секрет бел во нормална количина и прозирен како белка од јајце во овулација но сакам да прашам зошто денот пред да добијам пак ми се појави сличен секрет како во овулацуја зошто така онака растеглив значи само тој ден и после се појави менструацијата онака си имав бел како после овулација.

На Kristall му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Simonss

Simonss Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Здраво, би сакала да прашам некоја ако имала искуство како моето да сподели некакво решение. Околу 2-3 години имам константен вагинален секрет нема никаков мирис и е бледо жолтеникав. Проблемот е тоа што нонстоп го имам значи секој ден, притоа ги менувам секојдневните улошки на саат време поради секретот цело време осеќам дека тече. На гинеколог одам редовно и на Пап и на останатите брисеви не покажува никаква инфекција. Ако некој знае некои вагиналети или било каков друг лек што ви помогнал би ви била благодарна доколку споделите.

6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.438
    Допаѓања:
    8.880
    Само појачај ја ваг.флора со некои вагиналети со пробиотици.

На Simonss му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Абе каков рак… не трескај глупости.
    (facepalm)

На misshope и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. reka

reka Нов член

Се зачлени на:
    16 октомври 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, jas sakam da ve prasam nesto.Vcera dodeka se banjav vi potece krv onaka ne bas malku no ne i nogu.Mene treba vie denovi da mi pocne ciklusot no mi docni, i otkako mi potece vcera i nema vekje, pred edna nedela bev na ginekolog ne sum bremena a i test za hpv pravev i bese negativen i doktorkata mi kaza deka se e vo red i dobro i sega malku se zagrizuvam pa ako moze da mi kazete od sho moze da mi e i od sto mi docni.Vi blagodaram

9. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Najverojatno ti poteklo krv zatoa sto treba da ti dojde ovie denovi si bila I na ginekolog se e vo red ne treba da se plasis I mene ends mi potece krv koga bev vo plodni denovi a nemav ni odnosi so se vika samo so pocnav I otidov na ginekolog mi rece se e vo red se doceduvalo od prethoden ciklus se slucuvalo I poradi hormoni da nastane takvo krvarenje, pravev I pap test se e vo red. Nemas pricina za zagrizenost a za docnenjeto I ginekologot moze da vidi za kolku vreme od prilika bi ti doslo, moze od stres od nastika ete I promena od klima od se e mozno.

10. reka

reka Нов член

Се зачлени на:
    16 октомври 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Ti blagodaraam mnoguu mi olekna

На Pavlinka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ЕциСпеци

ЕциСпеци Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Женски здраво! Имам едно прашање. Аа и да се пофалам, нова сум на форумов.
    Паа вака, имам постојан секрет, постојано носам секојдневни влошки и веќе е неподносливо. Околу до 2 часа после туширање нема ништо, а потоа на гаќичките се јавува исцедок како да сум се помочала (откако ќе се “засуши” изгледа како бел исцедок во кремаста форма, без некој непријатен мирис). А кога ќе ставам секојдневна влошка, тогаш на наредното одење во тоалет гледам светложолтеникаво на влошката со малку непријатен мирис.
    И ќе заборавев, понекогаш на период од неколку дена ми се јавува чешање, хигиенски сум во ред, 3-4 дена чеша, па ќе престане наеднаш.

Има ли некој магионичар да ме советува како да го решам проблемот со чешањето и секретот? :$

На misshope и Kristall им се допаѓа ова.
  12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Да одиш на гинеколог.

На misshope и ЕциСпеци им се допаѓа ова.
  13. Ana.245

Ana.245 Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, со дечкоми имавме односи пред неколку дена и од тогаш имам лигав секрет и крв, дали е нормално?
    Мислам дека сум во плодни денови, треба да ми дојди за 10дена?
    Мислење?

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    И јас го имам ова што го опиша членката и не знам што е. Имам термин нареден месец на гинеколог.

На ЕциСпеци му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    29
    Здраво, на внука ми и се појавил вагинален исцедок, секрет не знам точно на гаќичките 2 дена веќе. Девојчево има 5 години. Не чувствува печење само што има исцедок. Нема пиено антибиотик, беше настината...ќе носат мокрача да се испита утре. Што би можело да биде сепак е мала...

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Ако има пиено антибиотик може да и е од него,понатака тој да се избегнува. Но и дека била настината имунитетот и е паднат, повеќе вода и полесна храна.

17. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Od koga mi zavrsi ciklusot mi se pojavi vedns sekret proziren I rastegliv ne mnogu ama go ima. Sekogas za vreme na plodni denovi imam takov sekret a sega sto znaci? Inace ova mi e 8 9 den od ciklus. Dali e normalno odma da pocnuvaat da se nablizuvaat plodnite denovi. I minatiot mesec taka pocna I potoa si dobiv porano 2 3 dena.

18. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Може да се измива со сода бикарбона, и однесете мокрача а може и мајката да земе брис од вулва, да не ја носи по доктори, ако има на вулвата убаво да фати со стапчето, може да има бактерија,доколку исцедокот е зеленкаст.

19. ЕциСпеци

ЕциСпеци Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Дали беше на гинеколог? Што ти кажаа?

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Бев. За џабе. Ништо не ми кажаа,не ме ни прегледаа.