Мораш прво на гинеколог, да видиш дали е кандида или друга инфекција за да ти препише правилна терапија, вагиналети. Додека да отидеш одмивај се со сода бикарбона и чај од камилица наизменично.
Имам жолто зелен исцедок веќе подолго време. Колку би ме чинело гинеколошки преглед со сите испитувања?
Кај матичниот лекар помалку од 500 денари сигурно, бидејќи некои работи се наплаќаат, некои не. Но жолто-зелен исцедок не е нормално да имаш, а и подолго време, оди што поскоро.
Mene od vcera se kafeava mi se pojavuva treba da mi dojde a uste ne kako kako da ne moze da probie I samo kafeavo koga se brisam zosto taka ne krenuva uste I porano mi se desavalo ama prethodniot ciklus samo malku kafeavo I odma krena a sega vcera taka denes pak po malku kako krv gledam ama treba da pocne da tece ubav.. I se ima slucena taka na nekoja? Normalno e?
Здраво женски нова сум тука незнам дали прашањето е за овде но да прашам. Немам густ исцедок некогаш е млечно бел некогаш немам ништо но неподнослива миризба имам . Дали е можно заради тоа што носам танга и чипкани гаќи значи стварно неможам обични да носам навикната сум на тие. Миризбата е многу јака и неподнослива испитано све бактерии инфекции брисеви пап тест и све е чисто незнам како да се спасам од миризбата. Да напоменам најмалце 3 пати се пресоблекувам затоа што и алиштата ми ги замирисува се извинувам на долгиот пост.
Сигурна си дека е секретот? Ако си покрупна (јас на пример) самото тоа создава потење и потта мириса. Мене ми помага обична бебешка пудра што ја ставам на препоните и деловите од кожа што се допираат, нормално не вагинално. И хигиена секако. А гаќите какви и да се, користи памучни, се' останато евентуално ќе доведе до инфекција.
Devojki da ve prasam moze ne e za tuka prasanjeto ama moze ke dadete nekoj sovet veke 3 dena kako se maci da mi probie treba da dobijam ciklu no prvo samo kafeavo pa nemase nisto pa nesto krv pa pak nemase nisto pa pak krvcinja kafeavo znam I porano mi pravelo taka ama probivalo I sekogas imam obilen ciklus a sega se mislam ke probie I uste ne probiva prasav eden doktor online veli ke probie malo poremetuvanje na hormoni imam I maticna ama ne sum bila kaj nea neznam dali da odam sekogas imam redoven ciklus ete nekogas znae vaka da me zeza I da me nervira prethoden mesec se bese okej mi dojde normalno vaka vo septemvri posleden pat se macese da probie I posle nekolku dena probi se nadevam I sega ke e taka.. bremenosot iskucena ne sum.imala odnosi so decko mi samo ednas da mi prostite na izrazot mi vleze I posle ne veke od tolku ne veruvam deka ima nesto...
Ако си здравствено осигурана ќе те чини помалку ако одиш приватно е многу скапо.тоа што го имаш е инфекција и треба веднаш да реагираш инаку може да се влоши состојбата тоа не ќе може без доктор оди кај матичната докторка и закажи кај гинеколог веднаш зш ова не е шала бело ли зелено ниту која било друга боја не е нормално да има такви исцедоци ниту на форумот некој е постручен од гинеколог Веднаш на доктор.
Ќе добиеш, нормално е некогаш вака да прави, се' додека не е секој месец. Можеби се хормони, може си била настината, може си била под стрес многу. Ако ти е страв од бременост направи тест за мирна глава. Со вакви симптоми или ќе добиеш или ќе престане и ќе остане на толку до идниот циклус. За да не си создаваш дополнително стрес и да се плашиш, направи тест и опушти се. Бел/млечен кој нема мирис исцедок особено во период на овулација е нормален. Се' останато не е - од бактерија до спб, се' може да биде.
Немам ни инфекции ни ништо и урина давав и сите гинеколошки испитувања све е чисто.. кога се мијам не го осеќам мирисот од вагина но гаќите не се поднесуваат. А држи вода и потењето може од тоа да е..
Дали некоја од Вас го има користено ова како на сликата ? Немам некој проблеми моментално, но понекогаш имам зголемен секрет и може да биде светло жолтеникаво кон бледо зеленко без мирис. Дали би ми го препорачале чисто превентивно да го користам овој гел?
Devojki mene ciklisot taka mi ostana I bev denes na doktor I taa rece ciklus bilo neli oti pokratok mi bese I ss uplasiv jas prv pat taka ama se bilo okej se slucuvalo taka ponekogas ama I taa me prasa sto koristime kako zastita jas I rekov ne sum imala odnosi ne I kazav za toa malo dopiranje I deka malku mi vleze ednas dva pati, mislam nemoze od toa da sum bremena neli? A i ako sum bila sig ke e videla na ehoto neli? Jas custvuvam uste bolki vo gradite a I mi se gadi cat pat neznam so se desava.. ako pominal ciklusot zosto uste bolki vo gradite, ne mi rece da pravam test deka I kazav oti nemav nikakvi odnosi a I mislam nemoze da sum bremena sto mislite vie ? Rece se e okej onaka I deka zavrsil ciklusot...
Здраво од кога добив на 13год до денес имам 22, јас постојано имам ама зборам на дневно ниво има "бело прање" само што кај мене е како погусто, некогаш бело, некогаш жолто па некогаш и накај зелениково. Морам секојдневно да носам улошка од оние секојдневните. За мирисот да не зборам. Лошо. Не сум била никогаш сексуално активна. Нешто за надворешна употреба предлог што би помогнало или за орална за прочистување, не знам? Не можам веќе.
Здраво девојки имам еден проблем ве молам за помош. Имам 18 години и имам редовен циклус. Овој месец ми заврши на 11 февруари. Јас имам бело прање исто така пред и после циклусот но сега е со кафеава боја. Од вчера почна тој исцедок во кафеава боја. Многу ми е страв не знам што да правам. Инаку јас сум сексуално активна а последен однос ми беше на 14ти февруари со заштита и не сврши во мене со што мислам дека не постои можност за бременост. Ве молам дајте ми некој совет прв пат се сретнувам со ваков кафеав исцедок. Многу ми е страв да одам на гинеколог. Ве молам за помош
Mozno e da se docistuva matkata , jas celi ciklusi sum imala kafen iscedok dali na pocetok dali na kraj. Mozno e da e i hormonalno , sekako i za konsultacija moras na ginekolog ne e strasno nisto nitu bolno , sepak za zdravje se raboti