Zdravo, mi treba mislenje ve molam. Pred nedela dena pocnav da cuvstvuvam peckanje, bolka pri uriniranje, tezina vo dolen del na stomakot, dolen del na grbot, iscedokot mi e malce zgolemen, aj toa imav I ovulacija, ama pozgrutcen e, malce poinakov miris. Zemav na svoja raka kanesten vaginaletka, 500 gr, edna se stava. Aj toa malce pomogna, ama bev posle toa na lekar, mi proverija urina, demek rezultatite cisti, niso ne mi dade lekarkata. Ako mi prodolzelo da sum posla pak. E sea ovde taa treba da mi dade upat za ginekolog, sakav da pojdam pak denes, ama petok eve ja ne raboti, tek vo ponedelnik. Prvo ke me ispituva pak dva dena, pa ako odluci da me prati. Nz so da pravam, se nerviram, iam baagi golema ankzioznost za zdravstveni raboti, nekomotno mi e plus. Sea neam bolka vo stomak I grb, ama use osekjam peckanje, bolka I smenet iscedok. Pogotovo nasabajle prvite nekolku pati duri odam vo wc, me pecka I boli. Nz dali e gabicna samo dolu, dali I vo urina iam, iako mi kazaa demek cisto e. Ne mozam da ja cekam do pon, ima I online doktori so moze da mi prepisat valjda neso, ili pak da pojdam da zeam pak ona so moze bez recept da mi dadat vo apteka. Pisete ako ste imale slicno, ve molam, se izbezumiv denovive.
Devojki imam eden problem, kafeav iscedok a mi kasni mi se pojavi vcera I mnogu bledo rozevo, mislev ke dobijam denes, ama denes nemam kafeav iscedok tuku bel stana pak, zosto taka zosto ne mi dojde? Prethoden mesec bev na gin I bede dobro.. pocnav da se zagrizuvam, cel den cekav da mi dojde a nema nistoo a site simptomi za dobivanje gi imam bolka vo gradite, akni, apetit zgolemena nema a bas mi e redovna poslednite godini.. dali I se slucilo na nekoja?
zdravo, sakav da prasam da ne ima nekoj problem mi se pojavi kafeav iscedok veke 3 dena i imam simptomi kako za dobivanje menstruacija, posleden pat imav odnos pred 2 ipol meseci i odnosot bese zastiten. sakam da prasam sto bi mozelo da bide toj kafeav iscedok veke 3ti den….
Јас не знам веќе кај кого да одам. Во плодни денови ми се случува да крварам, како свежа крв, подуена се осеќам, болки во десен јајник депресивна. Крварењето е само една дамка, трае мн кратко значи само малку ќе прокрварам и толку. Не се случува секој месец. На 3, 4 месеци. Докторите не знаат од што ми е.
Нормално е, овулациско крварење. На многу жени им се случува. Доколку не е обемно, прекинува, и не е контактно(после однос) не се секирај.
Off I mene ama.mene treba da mi dojde mi kasni veke a sega nemam ni kafeavo nisto nemam samo bel vlazen sekret zosto ne mi doaga se uste se plasam I jas imam simptomi da mi dojde..
Ne se sekiraj, normalno e. I mene znae da mi se sluci, mala rozeva, crvena damka vo ovulacija. Bolki levo ili desno, zavisi kade se spusta jajce kletkata. Nekogas iam bolki ko pred dobivanje golemi, mi se gadi, zeludnik me boli, bolki vo kicma. Se zaebavav I jas so idenje po doktori zaso mislev deka samo pred dobivanje treba da si go osekjam ciklusot I menuvanjeto na hormoni, ama ne bilo taka. Obicno bolki vo ovulacija I poizrazeni simptomi se osekaat so tekot na godinite, jas na 25 pocnav epten da primetuvam razliki. Ako nemas epten bolki I neso drugo da ne e vo red, nemas potreba od sekiranje.
I mene ne mi dojde samo toa kafeavato I sega nemam nisto, zosto taka? Veke 10 dana stanaa kako mi docni mislev ke dobijam imam simptomi se I kafeavo so.malku krv pred 3 4 dena I posle nisto ne dobiv..
Не се потресувај толку, полошо си правиш. Јас цел живот имам редовна, баш на 28 ден., па наредниот месец откако дипломирав буквално од стрес ме прескокна цел месец. Деновите кога требаше да добијам, само еднаш како потемно крем, или розевкасто имав еднаш на бришење и толку. Дури уште понареден месец добив, уште 28 дена покасно од тоа на бришење што го видов. Така да, се случуваат и такви работи. Нормално, посети си гинеколог доколку си премногу загрижена.
Znaci se slucuva ne sum ednisnvena sto I se slucuva ova hah a imase li simptomi ti koga ti se pojavi toa kafenoto za dibivanje, jas imam se uste ama nikako da krene a kafeavo veke nemam...
Не се сеќавам, искрено. Ама мислам ништо посебно немав од симптоми. Можеби кога наближуваше датумот за добивање како да осеќав дека ќе добијам, ама ништо не се случи.
Oti jas imam golemi simptomi a se uste ne doaga, osven toa kafeavoto posle ne mi dojde bas me buni ova sakav da otidam utre ama ne rabotele otsutna bila doktorkata pa ke vidam od sledna nedela sto kako.. se nadevam nema da e opasno nesto deka ke mi dojde
Здраво на сите, незнам дали го имал некој овој проблем ако го имате кажете ми лек за него претходниот месец имав како кафени дамки за време на овулација и еве сега пак, да ми кажете што е или нешто да се напијам, совет е добредојден истите тие дамки се како се пред добивање и после тоа како кога се дочистува матката, ај споделте некое ваше мислење како да постапам, бидејќи слободно на гинеколог нема, фала ви.
Чим се повторува, да си закажиш и фа појдиш обавезно на гинеколог. Или ако не можиш да чекаш контактирај некој што работи со тианде да пробаш со нивните влошки.