Можеби имаш проблем некој со матката или јајниците, не мора да е бактерија за брис. Димитров,Тофовски,Калчовски…потруди се да стигнеш до нив на клиника. Не мора да е приватно….не верувам дека никој не знае…
Здраво. Читав по форумов и гледам дека имам и јас сличен проблем само сум малку испаничена па морам да пишам. На 19ти ден од циклусот приметов дрка имам мало крварење. Да кажам нешто ко 5ти или 6ти ден од циклусот и крварењето трае околу 2 дена. Кога почна со крварење, минимално ама константно, бев во овулација. А пак околу месец дена пред ова сега имав чешање некое... Немам никакви симптоми но болка ни ништо. Понеделник одам на гинеколог 100%, ама до тогаш сакав да видам искуства.
И јас имам сличен проблем, само што кај мене кафеавиот секрет почнува после овулацијатa, пред менструацијата, некаде околу 22-24тиот ден од циклусот и трае неколку дена. Исто и јас имам испитано крвна слика, хормони, ехо... и според докторката се' е во ред и нема простор за загриженост. Сепак, сакам да отидам и кај друг доктор да чујам друго мислење...
Здраво членки ,од вчера имам проблем со чешање и тоа ненормално ме чеша ,не знам дачи внатрршно или надворешно.Имам и секрет.. Кога се чешам ме боли и пецка ,се измив со млака вода неколку пати ама ништо,што може да е и што да ставам
Мачкај се со канестен вагинална крема: Таа исто така има и 3 апликатори за да ја вбризгаш кремата во вагината. Јас преферирам само да се мачкам надворешно бидејќи за внатрешно користев вагиналети. Исто така имам пиено апчиња на природна база. Се викаат Неоцистин. Нешто со брусница се, такво е и паковањто. Исто така пиев и многу чај од брусница.
Здраво. Имам проблем со жолтеникав секрет што трае веќе 3 месеци и цело време сум со секојдневни. Ми се појави после незаштитен однос. Првично имаше лоша миризба но со тек на време дали дека користев различни ствари се повлече скоро целосно. Пробав да го решам прво со вагиналети на природна база, па со вагиналети за гливични и бактериски инфекции и ми остана уште антибиотик да пробам. На гинеколог ми рекоа дека ако не ми помине и од вториве ќе ми препишат антибиотик. Мене ме интересира што може да е ова.. се плашам да не не ми помогне ни антибиотикот. Дали сте имале слично искуство и како сте го решиле проблемот?
Сакав да направам ама докторката ми рече дека по симптомиве немало потреба за брис да сум пробала прво со вагиналетите против вагинални инфекции па ако не ми пројде да се вратам да ми препише антибиотик :/
Да си направиш брисеви за да ти дадат соодветна терапија. Ама прво смени си ја докторката. Како може “од око” да ти препишува вагиналети и антибиотик…
За што ти ги дале, мене во бременост ми ги дадоа како превенција од инфекции, искрено посвежо се осеќав од коа ги користев.
здраво, последна менструација требаше да добијам на 5 ноември ама ми дојде на 30.10, 5 дена му трае..вчера во вц при бришење имав крв а еве денес розев исцедок од што може да е се надевам не сум трудна односи строго со заштита, ајде искусните молам за одговор..