Вагинален секрет

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by maja8, Jan 3, 2010.

1. Hrita

Hrita Истакнат член

Често знае пред добивање да се појави таков исцедок, хормони си прават свое барем кај мене
    Ама пошто ти трае подолго и ти се повторува, ако ти доцни направи си тест за секој случај. И ако продолжи вака уште некое време, оди провери си на гинеколог, чисто да си мирна.
    Ако се смени боја, мирис или почне да те чеша тогаш обавезно на преглед. Ама добро е да појдиш да се провериш без нешто да чекаш па да се искомплицира

jellyfish964 likes this.
  2. mama*rose

mama*rose Популарен член

Здраво девојки, неколку месеци веќе имам вагинален проблем.
    Продолжен мензис што трае и по 10 дена после тоа зелен вагинален густ исцедок без некој мирис и некое чудно чуство доле не знам како да го опишам.
    Посетено гинеколог ме гледаше ехо ми кажа дека се е во ред и да не ме праќа во државна за испитување на хормони ми даде примолут нор .
    Го пиев после него тој месец имав уреден мензис за сега овој месец повторно исто.
    Дали некоја се соочила со вакво нешто или да одам повторно на гинеколог за брисеви.

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Имаш инфекција и треба брисеви да направиш.

4. Avery

Avery Популарен член

Не знам зошто не ти земале брисеви со вакви симптоми? Личи на трихомонас, ама не би можело да се знае додека не провериш.
    И ништо комплицирано не е проверка на хормони на клиника, подобро да испиташ, па да добиеш точна терапија, отколку вака да пиеш на слепо...

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Последните месеци, од почеток на годината навака, пред секој циклус имам 3 дена кафеав или бледорозев исцедок пред да ми пробие менструација. На ехо е сѐ во ред,пап и брисеви во ред, треба да испитам прогестерон на 14 и 21 ден од циклус (се сомнева докторот дека прогестеронот почнува порано да паѓа) Мене циклусот ми трае 26 дена отприлика, го сметам за прв денот кога ќе ми пробие, без да ги рачунам тие 3 дена со кафеавиот исцедок. Овулација имам на околу 9-10 ден (на 8 ден водечки фоликул 17мм виден на ехо) Му спомнав на докторот за ова, он пак упорен на 14 и 21 ден да испитам прогестерон. Обично читав дека најрелевантно е на 7 дена после овулација дека треба да се испита.
    Дали некој бил во ваква ситуација и како сте ја решиле?