1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    Бело прање

тоа значи дека имаш инфекција. ќе идеш на гинеколог и зависно што ќе ти покаже пап тестот ке ти дадат соодветна терапија за тоа. вака можеме само да погодуваме, а гинекологот знае најдобро.

2. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Бело прање

Јас земав Канестен кремче, ама претходно имав односи со дечкото (незаштитен) и страв ми е пак ако имам да не ми се појави пак... Знаете нешто што треба да пие партнерот или? Незнам веке што да правам :| :|

3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    Бело прање

Јас земав Канестен кремче, ама претходно имав односи со дечкото (незаштитен) и страв ми е пак ако имам да не ми се појави пак... Знаете нешто што треба да пие партнерот или? Незнам веке што да правам :| :|[/quote]
    кога ке идеш следен пат на гинеколог ке му посочиш дека имате незаштитен однос и ке му побараш да ти препише нешто за партнерот. спрема она што ке ти излезат резултатите ке ти препише лекарства и на тебе и на него

4. cat5

cat5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Бело прање

Lugje pomagajte ke se seknammm...Imam samo 16 god i se plasam deka ova ne e normalno da mi se pojavi, imam mn gusto belo pranje vo vid na urda..konci :@ nz kako da vi objasnam i strasno me cesa ne mozam da izdrzam....strav mi e da kazam doma ili da odam na ginekolog, pa zatoa se registrirav ovde da mi pomogne nekoj ??? fala odnapred :* pozz

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    23.818
    Бело прање

кат 5 ти најверојатно имаш кандида не е страшно ама мора да се лечи и јас ја имам ама во секој случај мора да посетиш гинеколог

6. cat5

cat5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Бело прање

ufffff..cekaj nesto da ti kazam, rabotata e vo toa sto ne sakam da kazam na majka mi za ovoa, a pomalku da odam na ginekolog, nikogas ne sum bila na ginekolog i ne znam..strav mi e deka moze da i kaze na majka mi deka sum imala odnosi svakas? :worried: kje si otvoram problem...a mozam li da stavam caj od kamilica kako sto procitav vo gornite soveti i da mi pomine bez lekovi i dr raboti?????? pisi te molam mn mi e stravvvv.. pozz i fala

7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Бело прање

е па пробај си со камилица и ако сакаш можеш да си купиш вагиналети бетадине, се ставаат 2 или 3 дена по една вагиналета, ништо страшно. ќе си се прочистиш само.

8. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    23.818
    Бело прање

O.K Cat5, тогаш можеш да си купиш крема Канестен и да се миеш со чај од камилица, ама без претерување со чајот најмногу два пати дневно, а за кремчето ке си прочиташ во упатството што и како... се надевам ти помогнав.. позз :)

9. cat5

cat5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Бело прање

aha...falaaaa =) a znaete li otprilika kolku cini toa??

10. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    23.818
    Бело прање

околу 250 денари е :)

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    Бело прање

земи канестен вагиналети 3 се три дена навечер по едно ставај. кремата мачкај се надворешно, однапред се извинувам на снезана од горниот пост но сметам дека само кремата нема да има ефекти, а за вагиналетите бетадине ако ги користиш повеќе од 5 не се препорачливи бидејќи ја сушат внатрешноста на матката (е незнам стручно како е ) така да земи канестен вагиналети и крема, а најдобро ти е да посетиш гинеколог за да немаш + некоја инфекција затоа што едно со друго се влечат. можеш да одиш на приватно каде што нема да ти бараат книшка ни картони ниту пак некој воопшто ке дознае

12. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Бело прање

Devojki imam problem... Beloto pranje poslednive 2-3 dena mi ima kafena boja kako poslednite denovi koga imate dobieno... Mnogu sum zagrizena... Ne sum imala odnosi, neznam sto da pravam... Sovet...? Mu se ima na nekogo slu;eno??? Odnapred vi blagodaram :)

13. cat5

cat5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Бело прање

karak a ako kazam na majka mi, i otideme na ginekolog, mora li toj da me pregleda?? i ima li sansi da kaze na majka mi deka sum imala odnosi??..pisete ve molam...ii uste edno, ova se pojavuva li na devojki koi nikogas nemale odnosi ili strogo na devojki sto imale do sega??? :*

14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Бело прање

Не мора мајка ти да иде со тебе, земи другарка и оди. Или сама. И не разбирам зошто да ви е страв кога гинекологот е тој што ќе ви помогне, повеќе треба да ви е страв ако не појдете а имате некој проблем.

15. cat5

cat5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Бело прање

aha.. pa taka i jas si mislev deka mozam, ama ke treba da odam na privaten ginekolog a kako sto nikogas do sega ne sum bila na ginekolog ne znam kako odat rabotite, moze treba da se plati mnogu ili ke mi prepise nekoi skapi lekovi i pak ke moram da i kazam na majka mi za da mi gi kupi :( off lele mn se nervirammm

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Бело прање

Чим си сексуално активна ќе правиш пап тест, па повеќе од 1500 нема да те кошта. Прочитав по форумов имаа пишувано дека некаде бил околу 500 денари. Распрашај се јави се на неколку гинеколози има на темата добар гинеколог. Ќе позајмиш од другарка пари снајди се некако. :)
    Не се секирај ако ти препише некој лек нема да биде поскап од 300 денари.
    И обавезно оди на гинеколог, се работи за здравје, еден ден треба мајки да бидеме не после да се каеме зошто не сме спречиле нешто.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.394
    Допаѓања:
    200.851
    Бело прање

Па лекарот треба да биде дискретен кога е во прашање здравствената состојба на пациентот, особено ако е тоа желба на самиот пациент. Иако си малолетна, не верувам дека лекарот ќе каже. Ти можеш да отидеш со мајка ти, и таа да те чека надвор додека трае прегледот, па ти да го замолиш лекарот да биде дискретен, т.е да не и кажува она што не сакаш таа да знае. Голема е веројатноста дека имаш кандида според симптомите, па можеш да земеш канестен вагиналети и крем од аптека. Ама ако не ти помогнат, тогаш ќе мораш да одиш на гинеколог, вака или така. Затоа најдобро со мајка ти оди, кандида се јавува и кај оние кои не се сексуално активни. А не би требало да се плашиш или срамиш од неа, мајка ти е.

VIIIIIP... оди на гинеколог... може да имаш некоја инфекција - дали имаш други симптоми освен променетата боја на исцедокот? Не значи дека ако немаш односи не можеш да добиеш некаква инфекција.

18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.300
    Бело прање

Маче според симптомите е кандида и да може да ја добијат и сексуално неактивните. Купи си маст канестен, не е скапа и ја даваат без рецепта, најмногу 200 денари. Мачкај се пред спиење, треба да ти помине чешањето за 1-2 дена, бидејќи габичката веќе си ја исфрлила (тоа што велиш како урда дека било). Гинекологот ќе ти го препише истото, ПАП тест не може да ти направи зашто по правило додека има инфекција не се зема брис. Откако ќе ти помине отиди сама на гинеколог за да направиш ПАП бидејќи редно е штом си сексуално активна. Кај матичниот имаш 1 бесплатно секоја година.

19. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Бело прање

Хммм... Еве ми престана... И всушност забележав дека не е белото прање туку како дамки од последни денови од мензис... а имав добиено пред едно 10 дена... и како секогаш сметав дека ми трае 5 дена и после тоа почнаа да ми се појавуваат овие темно кафени дамки, а белото прање си остана нормално... Веројатно беше чистење на матката или незз што... :D

20. cat5

cat5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Бело прање

lele a jas si pomisliv deka pocnalo da mi pominuva bidejki go nema toa vejke beloto pranje kako urda...a vsusnost toa e bas kandida taka li? :worried: kje vidam sto ke napravam sega za sega planiram da si kupam kanesten krem i da stavam caj od kamilica i soda...pa ako ne mi pomine kje odam so drugarka mi na ginekolog..vo sekoj slucaj mnogu mi e strav, fala vi na site devojki mnogu mi pomognavte! pozz :*

[mod-kirilica:vvhja79h][/mod-kirilica:vvhja79h]