Ако така пишува не ги прекинувај. Но сепак поефикасно лечењето би било кога би ги ставала додека немаш добиено.
И јас би сакала да го знам ова И исто така, дали некоја има позитивно искуство со Гинекс форте вагиналети за ХПВ/Цин1? Дали ви помогнале да се повлече цин-от и деактивира вирусот, или џабе се?
Едно прашање женски.. Имам проблем долу со чешање, нема исцедок само чешање еве неколку дена.. Предходно за кандида користев Гинекс 4 вагиналетки, па се мислам сега дали да ги до искористам... Дали би ми помогнале
Бев на гинеколог и ми кажа дека имам многу бело прање и ми кажа да почнам да го лечам. ми препиша МАКМИРОР КОМПЛЕКС 500 милиграми. Е сеа мене белото прање не ми е честа појава и е нормално ( по боја и мирис, сакам да кажам не смрди). Не сум ги искористила бидејќи ми кажа после менструација, требаше да добијам 3-4 дена после прегледот, ама ми доцни веќе 7 дена. Не знам кога ќе добијам и дали да ги користам кога ќе ми заврши менструацијата.. Искрено не сум користела претходно и не сметам дека би требало и сега .. Веднаш ги купив и еве стојат дома не знам стварно..
Јас ги користев за ХПВ. Подолго време ги користев 3 месеци сигурно и ми помогнаа да се повлече вирусот.
Вагиналетите се користат обично после завршувањето на менструацијата. Откако ќе ти дојде и заврши, почни да ги ставаш навечер пред спиење по една, се става со прстот колку што е можно подлабоко. Чим ти ги препишал доктор, сигурно дека ќе ги ставаш за твое здравје се работи. Ако не ти се повлече белото прање, направи си пап тест и микробиолошки тестови. Чим не ти е честа појава, може да е некоја инфекција во прашање.
Pocnav da koristam vaginaleti trebase 7 dena no eve na 3 den mi dojde...porano...dali da prodolzam da gi stavam ili da pocekam da zavrsi ciklusot pa da prodolzam so ostanatite?
Дали некој користел бетадине вагиналети колку време? поради што? И за колку време на контрола се оди?
Imam chesanje na vnatreshniot del na vaginata, megjutoa bez peckanje koga odam po mala nuzda, no imam zgolemeno belo pranje .. ginekologot mi e na boleduvanje..nema zamena? Nesakam kaj drugi da odam od pricina shto posledniot pat koga otidov mi rekoa na slepo dekanimam tumor na matka pa se ispostavi deka sum chista ko solza. Verovatno mi e infekcija od odnos so partnerot. Posleden odnos mi beshe vo petokot, a od vchera pochna da me.chesha.. sovet?
Дали може да ми пишете за кој доктор станува збор? Имам проблем со кандида веќе година дена, не знам каде да се обратам, од матичниот не сум задоволна.
Мака мачам со бактериска вагиноза, стршно ме нервира тој мирис. Користев четири пати гинодактерин препишани од матичен ке исчезне мириз и за едба недела пак се појавува, микро чисти резултати двапати користев гинекс форте абе ништо не ми помага. Дајте совет како да се ослободам од тој непријатен мирис