Ги најдов во аптека Ефедра во близина на зоолошка е 20 вагиналети беа помалку од 1000 ден. Само што тогаш нема "калапи" за вагиналети и ми ги направија во шприцеви.
Здраво девојки, Од вчера почнав да користам вагинални капсули макмирор,сабајле имав жолт исцедок и после неколку часа многу малку крв. Дали е тоа од вагиналетката или треба да се консултирам со гинеколог,бијдејќи првпат користам и немам искуство. Фала
И јас прв пат ги користам тие вагиналети и освен зголемен исцедок немам ништо друго. Исцедокот е всушност растопената таблета, така јас знам. Инаку покрај вагиналети пијам и флажил , па ако некој има искуство со ваква или слична терапија нека каже дали е ефикасна за вагинални инфекции
Zdravo, kako izlecivte streptokoka? Piev dve dozi Amoksiklav 1000mg, vaginaleti floamicin i ciprofloksacin, no nisto ne mi pomag, spas nema. Kako se otkacivte od ovaa bakterija?
zdravo,stavam vaginaleti neopenatran forte.Dali nekoj ima iskustvo dami kaze dali smeam da imam odnos so prezervativ dodeka gi koristan
Здраво, препишана ми е следната терапија. 2х флажил и јас и партнерот 10 дена после тоа само јас 3 дена сумамед паралелно 12 дена мелиора. после тоа вагисан после менс 7 дена. Ве молам за мислење и дали некоја имала слична терапија
За 4 дена треба да добијам, а вчера ми препишаа вагиналетки за кандида. Канестен 3 И орална : Флуконазол 150 мг, таа е една. Дали терапијава да ја почнам сега или откако ќе ми заврши?
После колку време од ставање на вагиналета neo penotran forte можам да уринирам? Бремена сум и многу често одам, имам потреба ако не отидам тешко ми е, а морам да ги користам вагиналеткиве ради инфекција
Мислењето е старо но ќе напишам тука. Вагиналетката се става навечер пред спиење и треба да не мокрите цела ноќ. Се што не се апсорбира внатрешно мора да истече надворешно и тоа е сосема нормална работа. Без паники.
Koristam vagisan vaginaleti pri sekoe redenje imam peckanje i przenje, ne znam dali taka treba ili da prodolzam?
Здраво, Бремена сум 27 недела, користам утрогестан вагиналети наутро и навечер но заради користење на антибиотик гинекологот ми даде еднаш преку ден да користам Probalans lady вагиналети. Откако почнав да ги користам од време на време ми истекува како течност но чиста, дали тоа е вагиналетите? Всушност каква течност истекува од овие вагиналети?
Ти благодарам на одговорот, некако на почетокот се исплашив мислев да не ми протекува водењакот ама па викам вајда не може да е тоа, зошто ден после користење на таа вагиналета почна со таква некоја течност/влажност. Прв пат користам вакви вагиналети и не ми беше јасно. Фала ти многу уште еднаш на одговорот