1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагиналети

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kacita, 26 јули 2010.

1. Little Butterfly

Little Butterfly Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам многу.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. milaaa___

milaaa___ Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво, матичниот гинеколог ми препиша Oestrofact вагинални капсули и Oestrofact вагинален гел. Дали некоја од вас има искуство со нив? бај д веј имам само чешање кое трае 7 дена, се мачкав со канестен, ројазол, се одмивав со интимен гел за габични инфекции и со сода но ништо не ми помогна. ( и само ме чеша, немам никаков исцедок, не ме печи)

3. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Mene poliginix mi pomognaa koga imav cesanje za 7 dena mi prestana a isto imav jaka upala od kandida iscedok cesanje, pecenje, od prvoto koristenje osetiv podobruvanje

На milaaa___ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. milaaa___

milaaa___ Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Ајде вечер ќе ставам од овие да видам дали ќе има подобрување. Ме буни тоа што само ме чеша, немам никаков исцедок ни печење при мокрење.

5. Butterfly009

Butterfly009 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    31
    Здраво девојки сакам да прашам откако ќе ги доставам вагиналетите (моментално користам нео пенофран форте за гарднерела заедно со флажил таблети) по колку време се прави повторен брис ве молам за одговор девојки

На Skilover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449
    Две три недели, не брзај за контролен брис

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Девојки здраво
    Имам позитивно хпв и пијам имуностимулснси
    Брисеви чисти
    Ама проблем имам со исцедок и мн лош мирис,чешање и печење никакво само мн лош мирис,на расипано
    Имате ли вакво искуство

8. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    181

Da isto ceshanje, mirizba i iscedok imav i po preporaka od ginekolog gi koristev eva disorders vaginaletite, malku se skapicki ama mi ja vratija normalnata flora nazad.

9. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    Здраво феминки, бремена сум 23-та недела и при земање на брис матичната заклучи дека имам кандида и ми даде Нео Пенотран вагиналети, но по аплицирање на првата таблета после 40' почнав да имам некое непријатно чувство како печење, не можам точно да го дефинирам, по што веднаш се измив и ок беше после. Дали некоја имала слично искуство со овие вагиналети??

10. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Да јас имам реакција од нив со истите симпотми и не ги користам истите.

11. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19

12. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Па јас би слушала матична и во консултација со неа ги прекинав. Сепак кај тебе е друго наведено да се користат па твоја е одлуката.

13. deteriora

deteriora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    13
    Здраво девојки,
    Ми препиша гинекологот вагиналети Мелиора во комбо со доксициклин антибиотик. Треба да добијам менструација следната недела и не знам дали да почнам да ставам и да ги прекинам, па продолжам по циклус. Во упатството на вагиналетите не пишува дали смеат да се прекинат нити дали смеам да ги ставам за време на менструација а гледам по форумиве некои вагиналети имаат за тоа инфо во упатството. Некој да сподели искуство? Фала ви

На IrinaK му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    740
    Колку што знам само бетадин вагиналети се користат за време на циклус, барем тие јас што сум ги користела. Почекај да ти заврши и почни си терапија без прекин. Доксициклин+мелиора е за некоја бактериска инфекција претпоставувам, па најдобро користи ја како што е пропишано за најдобар ефект.

На deteriora му/ѝ се допаѓа ова.
  15. deteriora

deteriora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    13
    Ti blagodaram :)

16. PurpleUnicorn222

PurpleUnicorn222 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Zdravo devojki, za kandida dali ste koristele Probalans Lady i dali pomagaat? Prethodno mi prepisha maticniot ginekolog Gynoflor no ne mi odgovaraat voopshto, bidejkji ne rabotat vtora smena kaj shto odam na maticen ginekolog a odam samo prva smena na rabota i nemam kako da otidam, maticnata doktorka mi gi preporacha ovie
    Strav mi e da stavam pak bidejkji ne znam kakva reakcija bi imala od ovie, od gynoflorot posle nekolku vaginaleti imav premnogu chesanje i pecenje i zatoa gi prekinav, i strav mi e istoto da ne se sluchi i sega so ovie

17. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    67
    Здраво девојки
    Веќе неколку дена ме чеша и имам многу густ жолт исцедок како засирено нешто.
    Не можам да одам сега на доктор па во аптека ми ги дадоа овие вагиналети.Почнав да ги користам и одкако ќе ставам по неколку мин чуствувам како пецкање во внатрешноста ,не знам дали така треба или ? Ама чешањето се намали и сега треба да добијам па дали да ги прекинам ?

Прикачени фајлови:

• IMG_1857.png
      IMG_1857.png
      Големина на фајлот:
      339,7 KB
      Прегледи:
      27
    На DinaP му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Во принцип не треба да се појавува пецкање најверојатно си алергична на некој од состојките јас сум на нео пенoтран алергична со истите симпотми и не ги користам, но сепак консултирај се со матичен гинеколог.

Последна измена: 18 септември 2024
    На Powergirl! му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449
    Ако имаш некаква инфекција нормално дека ке пече неколку дена, продолжи да ставаш ама сепак треба брис, за време на мензис не се ставаат вагиналети

На Powergirl! му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    400
    Фармагин вагиналетките се користат кај хпв пробај три месеци редовно секој ден се ставаат, пауза само за циклус. На природна база се, равенсара, нијаула и чајно дрво. Обавезно д3 витамин. Ќе се регулира исцедокот ќе се крене имунитет.

Искуство немам лично, има студија за равенсарата при хпв сум читала доста вреди да се проба. Нема штета

На matilda258 му/ѝ се допаѓа ова.