Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. TaciCarbonero

TaciCarbonero Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Фала ви од голема помош ќе ми биде вашиот совет! Од понеделник ќе одам кај друг гинеколог и морам да видам што е работата бидејќи ова веќе е неподносливо! Инаку Надја гинекологот за зрното на анусот не ми кажа ништо вели ништо страшно па дури и се подбива дека болките се од нередовен секс,каква неодговорност :( Позз

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
    Повторно уреаплазма :@ Докторката се зачуди како сумамедот не ја уништил,пошто бил најјак.
    Сега повторно имам антибиограм,незнам дали на своја рака да земам антибиотик,пошто ми рекоа може било кој од тие,зошто ете на сумамед не реагира :worried: Инаку бактеријава била ептен досадна,нонстоп се повторувала.Навистина се нервирам,мислев дека ќе се повлече од сумамедот :worried:
    Ми пишува дека ја имам 10 на 4.Некаде читав дека опасно било ако е над 10 на 6......Докторката рече секоја втора трудница ја има,и не била толку опасна како што мислев,како и да е не сакам да ја имам :envy:

3. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    "Не да е досадна...Jaс си ja носев цела бременост, на првите тестови ми ja откриja пиев антибиотик но ништо на вторите тестови ja имаше пак, срека бебе беше супер не се пренесе, од кога се породив не ja лечев, поради доенюето, поред скоро прекинавме со доенюе па деновиве треба да одам на доктор и се надевам конечно да ja откачиме. :devil:

На Jokiiniki и eli25 им се допаѓа ова.
  4. VampireGirl

VampireGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Веќе повеќе време ме чеша (се извинувам на изразот) таму доле, имам 15 години и сеуште не сум имала односи. Му се има десено на уште некој тоа па да ми каже нешто повеќе или правец на гинеколог? :^)

5. manda555

manda555 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    девојки ај ве молам помогнете ми,после 10ина дена ми те4есхе несхто кафено и траеше исто дена како менструација али нема никаков мирис,ниту па интензитет.Не ме болеше ништо и дури сега кога немма и4 такво ме болат бубрезите да ре4ам грбот ....пијам увин чај си викам дека ке ми помини и не е ништо страшно а сексуално сум активна и секогаш со заштита дури и свршувањето е надвор,имала ли некоја случај таков?дали кафениот исцедок е кога сум била во фаза на овулација?

6. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Пред една недела ми заврши менструацијата, а во последниве 2-3 дена имам секрет жолтеникав, не е густ како водичка е и со препремногу ужасна миризба (како на ѓубре, расипани јајца ) :puke:
    Многу е непријатно, не осеќам чешање само мало пецкање од време на време :(
    Дали знаете што може да биде? :( Ако може некој да ми помогне да ми даде совет ќе му бидам благодарна.
    Иначе не сум сексуално активна :)

7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Го имав истиов проблем.Бев на лекар,испитав мокрача и открија дека се работи за инфекција. Можно е и во твојов случај да се работи за инфекција.

На manda555 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ели, еми си ги Лактогин таблети за орална употреба (покрај секоја друга терапија, пиј ги и овие). Добри се за нормализирањр на вагиналната флора. Јас само во комбинација со овие ја излечив хламидијата, во повторена терапија со сумамед.
    Имаш некоја инфекција. Бидејќи не си сексуално активна, испитај си мокрача, ќе покаже дали имаш нешто.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. manda555

manda555 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    istoto i tebe ti se desi? zashto epten mi e strav sto moze da bide,bashka toa 3 dena proliv imam,a znam deka za bremenost trebalo zapek da bide neznam so,ali sekogash so zashttia imam odnos,te molam objasni mi dali i tebe istoto ti se desilo

10. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Не грижи се,не би требало да се работи за бременост.Сама кажа дека имате заштитен однос така да нема потреба од грижи. Најверојатно е инфекција.

11. manda555

manda555 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    da,ali znaesh sekogash koga si ja imash muvata na kapata hehehe :D,sepak fala so mi kaza deka i ti si go pominala istoto <3

12. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Веќе некој период имам вагинален исцедок кој е погуст и мириса непријатно. Сум немала сексуални односи а немам сеуште ни менструација. Не ме чеша и не ме пече ама многу ми е непријатно чуството кога го осекам како тече (само понекогаш го осекам). Можно е да имам некоја инфекција? :worried:

13. manda555

manda555 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    da sigurno se raboti za infekcija,sepak pijaj si uvin caj za da ublazish simptomite ;)

[mod-kirilica:2eblyy91][/mod-kirilica:2eblyy91]

14. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Увин чај? Кај можам да го најдам? :?: Јас озбилно прв пат слушам :|

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Во сите маркети го има и аптеки.

16. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    ^
    Добро, ќе побарам, ќе го купам и ќе почнам да пијам. Ти благодарам :)

17. manda555

manda555 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    vo site prodavnici i apteki,ne e skap do 55 denari nekade,ali deluva mnogu dobro,sepak pozelen e za zenskiot pol so makite so gi imame ;)

18. lovely90

lovely90 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво Феминки... Имам едно прашање за вас. Дали може да се има односи додека се ставаат вагинални таблетки? Имам инфекција што не е пренесена од партнер на партнер туку од настинка и ми дадоа вагиналетки.Мн. се нервирам бидејќи дечко ми се враќа за 3 дена од странство и да помине туку-така пречекот некако не иде :). но, ако се мора, ке се трпи.Плс за одговор :)

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
    ^ Па додека трае терапијата,не се препорачува да се има,ама оти ептен ви е итно :D имајте со кондом.Гледај да немаш скоро ставено вагиналета.

20. lovely90

lovely90 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Навистина е итно.. :) Да, секако дека ќе е со кондом никогаш не практикувам односи без заштита... А, после односот може да се стави вагиналетка или дури наредниот ден? :) Благодарам за одговорот