Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Ели фала на одговорот, затоа и прашав прво овде, да не се влечкам по болници ако се работи за овулација, а и мене најмногу на тоа ми личеше. Еве сега нема ништо, па најверојатно беше тоа, инаку бојата беше црвена ама количината премногу мала, а и секретот беше таков како за овулација, па да не се малтретирам за џабе по доктори.

2. BBbaby

BBbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    И јас имам уреаплазма, ми дадоа кларитромицин 2 дози. меѓутоа вика дека и партнерот треба да се лекува а кај мене партнерот е алергицен на антибиотици и на повекето лекови. незнам како да спречам за понатамошна појава :(

3. izi13

izi13 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Znaci iscedok nemam, no speak cuvstvo na peckanje imam. Ne daj boze da se pipnam Tolku Mnogu me cesa sto cesanjeto mi se prenesuva I kon anus. Vo megjuvreme spijam antibiotici za eshirihija koli. Dalu e vozmozno od antibioticite da mi e cesanjeto?

4. t.ea-3

t.ea-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    имам едно прашање! препишани ми се вагиналети полигинакс,во упатството пишува дека може да се користат за време на менструација,што мислите да почнам да ги користам од 5-ти ден од менструација ке се намали нивното дејство,да почекам да ми заврши па да почнам со терапијата?не ми се чека некако,што побрзо тоа подобро....ама од друга страна страв ми е да не се намали ефектот

5. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Samo sho izlegov od Wc. Na gakjichkite zabelezhav eden zoltenikav iscedok ko mrsulche. Nemashe nikakov miris.

Ne sum seksualno aktivna. Menzisot mi zavrshi pred nedela dena. Prvpat mi se sluchuva ova.

Konzumiram vitamin B i vitamin C vo momentov od zdravstveni prichini,a vchera koristev i krem za depilacija dole,ama ne vo kojznae kolkava kolichina.

Periodov sum pod stres ne znam vishe sho mozhe da e. ANYONE?

6. Ivana456

Ivana456 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Devojkiiii ve molam kazhete... mi ..imam menstruacija imockam krv..me pece...pri mokrenje..potrebna e panika ili?

7. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Ивана, најверојатно ти имаш уринарна ифекција предизвикана од некоја бактерија како Е.Коли.
    Доколку можеш веднаш оди на матичен,ако не можеш купи си увин чај или брусница,пиј по неколку литра на ден..Покриј се на топло бидејки на ладно се намалува природниот естрогрн во бешиката кој ја штити неа или најдобро стави си термофор.Земи си и витамин Ц,напиј се спазмакс или слично доколку имаш болки и во понеделник веднаш на лекар,ке ти препише антибиотик.
    Само да знаеш уринарните инфекции подолго се лечат,по неколку недели,но биди стрплив пациент и не се нервирај.

8. HplsRomantic

HplsRomantic Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Конечно пред две недели се исчистив од двете бактерии што ги имав и од цин2, но од пред три дена кога имав односи (со заштита нормално) со партнерот почна ненормално да ме пече и чеша отворот на вагината. Се намачкав со кантарион уште првиот ден и како да ми потпомина, ама после 2 дена при следниот однос ми се случи истото. Се подзамислив да не е случајно од латексот на кондомот, бидејки сменивме кондоми, проверив рок ама ок беше. Не знам што би можело да е, кога скоро правев тестови и се беше во ред. Ако некој имал слично искуство please help! :worried:

9. zelce87

zelce87 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Bisakala da ve prasam dolklku mozete da mi pomognete ili ako veke go imate toa iskustvo.
    Veke izvesno vreme (1 - 2 godini ) na vaginata odnadvor mi se pojavuva cesanje koe nekogas e pregolemo duri potoa i osekam pecenje od mnogu cesanje. Bev na ginekolog mi prepisa Clotrimazole vaginalni tableti i mi kaza deka toa ne e nisto strasno mozam da go imam i cel zivot.
    Dali mozete nekakov sovet da mi dadete sto da prezemam zosto ova nemozam poveke da go trpam

10. t.ea-3

t.ea-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    ushte edno prashanje! :) imam trihomonas,shto se terapija ne primiv :) momentalno koristam flazil vaginaleti i koristev flazil apchinja,no pred nekoj den mi se pojavija bubulici vo predelot megju vaginata i anusot,i nekoe vreme me cheshaa,momentalno ne me cesaat i se namaluvaat,prasanjeto mi e dali bubulici mozat da se pojavat od samite terapii koi gi primam ili e neshto drugo.Za normaliziranje na mikroflorata koristam lactogyn sapun,chekam da gi doprimam vaginaletite pa da odam na kontrola.Vo megjuvreme ve molam za sovet! :(

11. seniorita

seniorita Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    пред 3-4 дена имав односи меѓутоа не ни планирав да дојде до тоа но бевме многу возбудени и неможевме да се воздржиме но страшното е шо местово беше катастрофа нечисто ....и кога си дојдов дома отидов во веце и ме печеше многу потоа кога се избришав на тоалетот имав треви .... веднаш под туш и од мене паѓаа треви ..... потоа пак се измочав и немав толку печење но мислам дека сум закачила некоја инфекција зошто плус ми беше 3 ден....... незнам дали да се мачкам канастен ? (го поставив прашањето во друга тема но можеби не е соодветно за таму па затоа не добив одговор па го поставувам повторно ве молам не игнорирајте)

12. 110

110 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Здраво феминки. По направен гинеколошки преглед и ПАП тест ми е дијагностицирана трихомонијаза. Дали некоја од вас имала сличен проблем и некој совет ако може, настрана од стандардната терапија вагиналети и таблети.

13. ancebanance

ancebanance Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    Трихомонијаза е генитална инфекција, која обично се пренесува преку полов однос, најчесто е инфицирана вагината, но исто така може да се инфицира и мочниот канал (уретра) кај двата пола и простатата кај мажите.

Трихомонијаза е најчеста причина за вагинална инфекција.

Доколку е инфицирана уретрата, се јавува печење при мочањето.

Најчести симптоми при трихомонијазата се:

Иритација, печење, чешање во пределот на гениталните органи,
    Пенлив, жолтеникав и со непријатен мирис исцедок од вагината,
    Често се јавува чувство на непријатност или болка за време на половиот однос.

Исто и мене пред неколку месеци ми беше дијагностицирана трихомонијаза, имав и изразени симптоми како сино зеленикав секрет и непријатен мирис особено после мензис, појма немам откаде го имам закачено бидејки имав редовно односи неколку год само со еден партнер а тие симптоми ги имав и пред врската, не е битно тоа , битно се лечи можно е повторување, но не предизвикува некоја голема штета како што бо можела да предизвика кламидијата и гонореата, гинеколгот ми препиша вагиналети мислам дека беа метронидазол. На следниот пап немав ништо. Поздрав

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sajka

sajka Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sakam da prasam......mi izlegoa akni na nadvoresnio del na vaginata, мал дел go zafakaat i preponot, no pogolemiot del e na nadvoresnite usni....ne mi izleguvat postojano samo nekolku dena pred i nekolku dena po menstruacijata, me boli samo na delot kade sto se naoga aknata, ts na nea, a ovoj mesec mi kasnese i menstruacijata nekolku dena.....ne sum imala seksualen odnos 3 meseci, nemam vaginalen sekret, ne me boli dodeka mocam, ne me pece, ne me cesa..........moze li nekoj da mi kaze sto mi e, dali nekoj go imal ova iskustvo??????

15. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Може да се работи за вагинален херпес..сепак најдобро е да појдеш на гиниколог и да си направиш испитувања.

16. pinkberry

pinkberry Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    564
    Mене ми се појавија акни околу вагината и постојано ме чешаат инаку не сум имала до сега сексуален однос. хелп?

17. blondiOh

blondiOh Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    zdravo edno prasanje,imam mnogu cesto vaginalni infekcii,odnosno sekoj 3 meseci sum na vaginaleti,neznam veke sto da pravam,dali imal nekoj vakov problem?

18. Goga123

Goga123 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Здраво сакам да прашам нешто во врска тако вагиналниот исцедок .. Пред повекје од една година вагиналниот исцедок почна да менува бои зеленкасто, золто, кафено и слично .. исто така и многу мириса гадно.. пробав многу работи Како што е миење со камилица, Кансен масче и други работи за Интимна нега и ништо не ми помогна .. Некогаш СЕ Смири но За многу кратко време 2-3 часа потоа пак исто .. Некогаш чувствувам чешање, пецкање но не секогаш исцедокот ми тече нон стоп Како менстуација ... навистина незнам што да правам, несакам да одам на гинеколог, можете ли некако да ми помогнете, дали има некое домашно лекување за оваа или пак можеби знаете за што станува збор? :/

19. lady.LDR

lady.LDR Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    16
    Одете на гинеколог луѓе! Вагиналните инфекции се сериозна работа. Во било што да се сомневате, доколку забележите нешто што не е како што треба не мислете се додека сеуште не е доцна! :!:

20. Goga123

Goga123 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Имам блиска личност која има сличен проблем на мојот... таа одела на гинеколог и тој е рекол дека неможе да го излечи тоа бидејки денеска секоја втора жена имала инфекција, која може да се добие од исхрана, од гелови за тушираее, од материјалот на долната облека... Јас имам приметено дека како не јадам и кога пијам многу вода, вагиналниот исцедок се намалува ...