Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. Alexandraaa123

Alexandraaa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Девојки осетив некое чешање на вагината и болка при бришење после нужда. Отидов на гинеколог и ми кажа дека имам инфекција. Ми даде вагиналети и апчиња. Е сега ме мачи тоа што јас имам односи само со дечко ми веќе година дена, не сум сменила партнер. Имаме односи без кондом. Од каде е таа инфекција? Значи ли тоа дека дечко ми има односи со други девојки па така да ми префрлил инфекција? Инаку апчињата што ми ги даде гинекологот треба и јас и дечко ми да ги земеме. Не знам ни како да му кажам на дечко ми бидејки тој и да бил со друга нема да признае и познавајки го ке ме набеди мене дека јас сум била со друг. Ве молам дајте ми некој совет.. Дали е сигурно дека ми ја префрлил инфекцијата или можно е од нешто друго да е фатена :( инаку апчињата се клиндамицин.

Последна измена: 12 јуни 2015
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.079
    Како машко прашај го гиникологот дали е нешто преносливо или пак од нешто друго ти е инфекцијата не го обвинувај човекот дека мора да е од него па и дека бил со друга мошно е да е и од нечисто или било што мислам фатен со нечиста рака влажна марамица и слично.

3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.079
    Ова како машко мислев совет од машко

На Saricko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Alexandraaa123

Alexandraaa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Па тоа е проблемот се збунив кога ми кажа гинекологот, ме фати малце паника од помислата дека ме изневерува и не прашав (facepalm)

5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.079
    Брзоплетоста не ти носи исход така да види што дијагноза е отвори нет прочитај. Не брзај едно ќе си направиш проблеми со дечкоти а друго можеби и невин ќе го обвиниш. А за таблетките кажи му некако да ги пие затоа што со молќење не му помагаш

6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    можно да е инфекцијата од еден куп работи ,на пример ако си пиела некои лекарства антибиотици и сл....а нормално ако немате заштитен секс значи можеби ти му ја имаш нему пренесено затоа нека земи и тој од терапијата......прашај си за посигурно .....ама не мора да значи дека бил со друга

7. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Не мора воопшто да значи. Може ти е од настинка, прехлада, ти достудело. Си пиела антибиотици. Си во плодни денови или пред да треба да ти дојди.
    Но ако ја имаш инфекцијата и ако сте имале односи без заштита ОБАВЕЗНО и терапија за дечкото. Ќе ти кажи гинекологот дечкото пие апче и неколку дека се мачка со канестен. Оти нема логика ти да ја излечиш, затоа што при првиот однос без кондом он пак ќе ти ја пренесе

8. mirjana96

mirjana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Devojki jas bi sakala da ve prasam za licno mislenje. Od neodamna stanav seksualno aktivna i pred mesec dena otidov vo Sistina na ginekoloski pregled. Mi kaza deka imam hronicen vagingitis i deka ne e nisto strasno da stavam vaginaletki i pecenjeto pri odnos kje pomine. Mojot decko nema nikakvi simptomi taka da on ne prevzema nikakvi merki. Dali e mozno pak da ja zakacam infekcijata pri odnos zatoa sto mojot partner ne se lekuval zaedno so mene ili ne? Mislam deka ako imase potreba i partnerot da se leci kje mi kazese doktorot no sepak sakam i vaseto mislenje i iskustvo da go slusnam☺️

9. Barbi22-

Barbi22- Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    46
    Веќе 2-3 месеци имам отежнато мокрење. При речиси секое мокрење имам болки и ме пече. Неколку пати ми се има случено после мокрење со саати да имам болки во вагината. Знае некој од што е предизвикано?

10. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Да не е цистит?

11. Barbi22-

Barbi22- Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    46
    Од една страна и јас мислам дека е тоа, а од друга се плашам нешто посериозно да не е..

12. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    јас пречесто имам цистит. Уште од мала. И веќе од што ми е смачен , докторирав на таа тема. Ако чувствуваш пецкање при мокрење, недоизмокреност(2-3капки и толку) , нелагодност во долниот дел на стомакот, непријатно чувство , зачестена потреба за уринирање..би требало да е цистит. Јас ги имав овие симптоми и ги лекував со палин и чаj од брусница. А ти ако се плашиш да не е нешто сериозно, направи си контрола на лекар и ќе си знаеш. Нема да нагаѓаме :)

13. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    Девојки вчера откако имав односи со дечкото ми ми потече крв, тоа е можеби веќе 4,5 пат како ми потекува по однос ама порано беше многу малце, една капка. Вчера беше пообилно и дури страв ме фати. Претходните пати мислев дека ми е од ненапаленост или груб секс, вчера беше се во ред ама на крајот искрварев и се испаничив целата. Плус пред една недела одприлика, 2 дена ме печеше додека уринирав и потоа престана. Бело прање си имам од секогаш ама е само бело и без мирис непријатен. Денес бев на гинеколог ама бидејки сум имала некои проблеми со здравственото осигурување не можеа да ме примат. Додека чекам да отидам на преглед, би сакала да добијам некој совет од вас. Можно ли е да е некаква инфекција и дали е опасна??

14. Barbi22-

Barbi22- Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    46
    Болките зачестија особено после мокрење во вагината, значи при секое мокрење имам болки, некои од нив траат со саати, а се случува и за 15-20 минутки да ми помине. И пред неколку дена прашав, се сомневам и јас во цистит, но да не е нешто друго?

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.000
    Допаѓања:
    81.339
    Направи уринокултура и дознаj што е проблемот.
    Ние секако во овој случај не можеме да нагаѓаме напразно.

16. DOZD

DOZD Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Девојки здраво. Решив да ви се обратам и да чујам совет некој бидејќи веќе не знам каде да го барам решението на проблемот кој го имам со години. Постојано имам вагинален исцедок, белузлав, не многу обемен, но сепак го имам и страшно ме нервира. На гинеколог сум била многу пати, брисеви правено многу пати (дури и повеќе од што треба) и истите не покажуваат никаква инфекција, ниту бактерија. Правев и уринокултура но и таа е негативна.

Во вторник повторно сум на гинеколог бидејќи навистина сакам да го најдам решението на проблемов.
    Денес приметив како мала исекотина во вагиналниот дел која ме печеше додека мокрев. Како е можно на брисевите да биде се негативно, а исцедок да постои?

17. Sigma*

Sigma* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    102
    Devojki, dali Flazil tabletite moze da se kupat privatno? Vi blagodaram

18. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Прашањето го поставив и во темата "Прашај гинеколог", но ќе го поставам и тука оти веќе ме фаќа и паника..
    Веќе неколку дена имам зголемено лачење на бело прање, кое е сиресто ималку жолтеникаво. Внатрешноста на малите усни е зацрвенета. Започна со благ јадеж, потоа имав и болка за време на половиот акт на почетокот од влезот на вагината (барем така чувствував), чувство ва воспаленост и сувост.
    Менструалниот циклус ми заврши пред околу недела дена.

Молам за мислења,искуства,совет.. што било

П.С. Не сум ни сигурна дали станува збор за инфекција

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    Инфекција е сигурно, во најмала рака е кандида по симптомиве што ги објасни. Јас ја лечам на своја рака, знам и кои лекови ми делуваат/не делуваат, но за друг би рекла најдобро тоа да го провери гинеколог.

На LUCERKA и Morenaa им се допаѓа ова.
  20. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    1.268
    Девојки бев на преглед денес и ми препишаа една таблетка да ја испијам, маст канесен и 3 вагинални. Е сега зашто прв пат ке ми е може ли некој да ми каже како да ја мачкам маста о вагиналните како да ги ставам,ке можам ли точно да ги ставам :/:|