Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. Dziv

Dziv Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Mi se pojavia nekakvi kozni promeni okolu vaginata samo na ednata strana.Prvo mislev deka e od bricot bidejki se kako mozolcinja no sega gledam deka se javile i novi vo okolinata.Me cesaat i se lupat.Nekoj da ne ima nekakvo iskustvo?Fala odnapred :)

2. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Вака да прашам си немамр гинеколог у градот и нз дали ке има.Вака моето бело прање е кафеаво нема чешање нема болки или др симптоми само и не е обилно нормално ама светло кафеаво со жолто е.Редовна и точен месечен циклус.Некој со слично искуство.

3. pipi123

pipi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    128
    Од вчера вечер ме боле долниот дел на стомакот и вагината ми ее црвена и ме боле многу, кога мочам ме пече, но кога ке ставам павичева маст се намалува болката и после некој саат пак почнува ..воедно преска ми дојде менструација .. До што е ?

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.182
    Допаѓања:
    36.613

Направи вагинално ехо. Јас имав сличен проблем пред неполни 6 години и проблемот беше воспалена матка.

Испитај и брисеви.

На pipi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Ginekolog mi prepisa vaginaleti i gel so aplikator, no ne znam sto treba prvo da se stavi dali gel pa vaginaleta ili obratno..
    Ako znae nekoja, ve molam za odgovor

6. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Треба да добијам денес ама ми се појави вчера изгледа некаква инфекција проследена со чешање и печење и бело-жолтеникав вагинален исцеок. Се намачкав со канестен, се надевам ќе помине од тоа. Иначе дали може да ми се одолжи менструацијата поради ова ? :/

7. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    Здраво,морав да пишам овде бидејќи незнам веќе каде да се обрата.Пред една година имав чешање во вагината проследено со бел исцедок,ми правеа пап тест излезе дека имам кандида.Ми препишаа полигинакс вагиналети и чешањето престана но за една недела пак се врати, исто така чешање,црвенило и болка имаше и дечко ми,повторно отидов ми дадоа вагиналети и антибиотици за мене и партнерот но резултати немаше.Ми правеа микробиолошки тестови и излезе дека имам бактерија уреоплазма, ми препишаа вагиналети флажил,антибиотици и чај,чешањето не е толку неподносливо како што беше,но сега имам претерано голема количима на вагинален исцедок,како бели грутки и чувствувам болка при сексуални односи,после односот како вагиналните усни да ми потекуваат.Дечко ми беше на уролог примаше терапија но ништо не ни помогна.Ова трае веќе година дена.Дали некој има слична ситуација и дали нашол решение.Не ми се оди веќе ни на лекар, само ми ги земаат парите,ме труат со апчиња а резултати нема..

8. sanjaж

sanjaж Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Ureaplazma bakterija iskustvo

9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Кај се јавува таа бактерија?

10. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Тука види

11. sanjaж

sanjaж Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Jas pravev mikrobioloski testovi po spontan abortus i imav takva infenkicija piev sumamedi i vangonaleti imav. Tarapijata a primame zaedno so.partnerot

12. sanjaж

sanjaж Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Genekologot mi kaza deka taa go predizvikala abortusot predgodno nemav praveno testovi

13. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Аха,не ми беше јасно:)

14. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.631
    Веќе подолго време, година дена имам проблем со вагината, на периоди страшно ме чеша дури неподносливо во незгодни ситуации на пример додека сум некаде надвор, на кафе, и потоа ми се прават рани па ме печат при мокрење, користам капки за миење, ми поминува и после 2 3 месеци пак истото одново. Дали некоја имала слични проблеми? Како да исчезне ова чешање и да не се појавува веќе?

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Имаш ли сексуални односи? Ако имаш, решението ќе мора на гинеколог да го бараш, но ако немаш тогаш се работи за обична кандида. Ќе си земеш некаков антимикотик од аптека, вагиналети во комбинација со крема и ќе помине.

16. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.631
    Се мијам со капки, метиленово сино се викаат и така ми поминува, иначе немам сексуални односи. Ти благодарам :)

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Лелеее со тоа плавотооо :tmi: Подобро замени го со хиперманган, се раствора во вода и можеш да си седнеш во легенче да поседиш.
    Ако си немала до сега односи, земи си само крема Канестен и надворешно мачкај, околу вагиналниот отвор, накај анусот и нагоре внатрешниот дел од усните, бар по два пати дневно, и барем 7 дена и ќе помине.

18. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.631
    Викаш дека е подобро тоа другото? Бидејќи докторка ми го препорача и затоа го користам :P

19. sanjaж

sanjaж Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не сум слушнала некој до сега да користел метиленско плаво за измивање доле :?: Инаку и метиленското и хиперманганот е само дезинфициенс, ги отстранува моменталните симптоми. Јас сум За канестен кремата плус во комбинација, зашто тоа е лекот кој ги уништува габите.

На sanjaж му/ѝ се допаѓа ова.