Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. Ulove

Ulove Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    96
    Девојки ми треба помош,веке 5 дена се мијам со камилица,малце ми се смирува но ме чеша,имам и некоја мала црвена испакната точка кај клиторусот а воедно и подуено е малку што би можело да биде ?

2. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    јас имав нешто слично како ова твоето што го опишуваш, беше нешто налик на бубуличка ама без гној како топче и ме болеше, незнам дали имаш исто но за моето ми помина, неколку дена се миев по неколку пати во денот со сода бикарбона една лажичка во зовриена вода и ке ја почекам малку да се олади и со тоа ке се измијам ама претходо само со вода без никаков сапун или гел не се мијам, исто така и на тоа топчето ставав на памукче потопено со јаболков оцет и го лепев со салотејп или фластер за да не падне и така спиев преку ноќ, за неколку дена ми пројде, сепак ако не ти е нешто како ова оди да лекар иако мислам дека не е ништо страшно а и измивањето со сода не е штетно , пробај па пиши што ке направиш :)

3. Ulove

Ulove Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    96

имав и незаштитен однос со дечкото и ден после тоа почна да ме чеша,воедно и топчето нема гној но како да е ептен црвено и како да ќе почне да тече крв така изгледа,подуено е местото од што сум се чешала најверојатно незнам.. и ме боли местото горе при допир

4. Slatkish255

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    ако си го имала пред односот значи не ти е од тоа,можеби некое подкожно влакненце? од депилација често ми се случува, измиј се со сода и не го чешај уште повеке го иритираш, пробај некој ден вака ако не пројде оди на лекар ке ти кажат по стручно

5. Ulove

Ulove Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    96

Па да бев на депилација но пред две недели,и четвртокот се поминв со брич.од тогаш почна да ме чеша неподносливо ми кажаа другарките и дечкото да не се пипкам да не се чешам,само да се мијам,а имам приметено дека кога не се пипкам не ме чеша и кога ке се измијам со топла вода како да ми подпоминува ама не целосно навечер повеке ме чеша,но незнам го имав пред односот да ,али не беше вака прецрвено

6. Slatkish255

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    најверојатно ти се иритирало а инаку да од топлата вода и јас забележував дека е подобро, и баш дека си била на депилација пред 2 недели влакненцата почнале да растат ама после со брич си ги направила си го надразнила уште толку пиши ми и лп ако сакаш не е проблем

7. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    293
    Izvinite da prasam nesto. Sto e toa i kako da se izlecam od nego. vaginata mi e so dolgi jazici i nekako nakrajot se crni. non stop me cesa a i crvenilo mi izleguva. imam mnogu belo pranje. a ne sum imala odnosi voopsto.

8. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    @Damata so marama тоа што не си имала односи не е одлучувачки фактор дали ќе добиеш или не вагинални инфекции.По ова што го кажуваш како некои јазици ти виселе од вагината црни на крајот претпоставувам дека белото прање поради инфекцијата бидејќи е во преголемо количество ти виси од вагината надолу,па затоа имаш такво чувство.Смени ја,најпрвин,исхраната,исфрли го белиот шеќер од исхраната,јади повеќе свеж зеленчук и овошје за да не ги потхрануваш бактериите со белиот индустриски произведен шеќер.Потоа измивај се долу со чај од камилица,мачкај се со Канестен крема купена од аптека,исто и вагиналети Полигинакс од аптека купи да ставаш да се растворат внатре долу во вагината,облекувај секогаш само чисти убаво испеглани памучни гаќи и миј се со сапун Бекутан со млака вода.И и покрај тоа што си сеуште сексуално неактивна мораш да одиш кај твојот матичен гинеколог за да ти направи микробиолошки тестирања за да утврди точно за какви вагинални инфекции се работи кај тебе,кои се причините за нивното појавување и за да ти препише соодветна медикаментозна терапија за да дефинитивно се ослободиш од инфекцијата.Оди што побргу на гинеколог,немој да чекаш повеќе!

На thalia zapata и Јасмина им се допаѓа ова.
  9. Damata so marama

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    293
    Blagodaram ke odam

На atala му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Damata so marama

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    293
    Samo da prasam kolku cini taa krema ?

11. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Околу 200 ден

12. Damata so marama

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    293
    Blagodaram uste utre odam da ja kupam

На larrachi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Damata so marama

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    293
    Imam slusnato deka minuva i se smiruva so soda i voda so mienje na vaginata. a potoa na uloska da sipam jogurt ili kiselo mleko . imam probano no cesanjeto pomine a utreto denta povtorno isto

14. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Ппробај измиј се со вода со хиперманган.

15. M994

M994 Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Devojki..Da Ve prasham neshto..Mislam deka ne prochitav do sega za ova ama vaka..I jas imav MN chesha he duri bolno chesha he ojdov na genikolog mi dade vaginaletki I mast mi pomina nishto nemav eden mesec Sega pak ama ova ne e cheshanje tuku nekoja bolka izmegju ustencata samo od ednata strana I lici kako da e poteceno aj da recam kako da se imash izgoreno od neshto taka go osekjam I plus e malce crveno ama epten malce vo razlika so druagata strana...Dali nekoj imal neshto vaka slichno..Inace PRI dopir me boli...A denes nemam genikolog deka sabota ...I aj hellp... Inace da zaborajv da kazam I deka momentalno sum griposana ...pozzz

На Jasnabasna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Минатиот пат после терапија со антибиотик ми се појави кандида. Се мачкав со канестен ми помина.
    Сега пак истата ситуација, чешањето не е толку јако, но осеќам како почнува, а треба да добијам деновиве.
    Нели канестен не се користи на добиено.
    Минатиот пат не се сеќавам дали ме печеше при мокрење или повеќе кога се бришам.
    А сега да.
    Па да не станува збор за некоја инфекција?
    Матичната (гинеколог)може да зема брисеви за испитувања за инфекции/бактерии?

17. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    2.911
    Женски, последниве неколку дена почна да ме чеша вагината и преска при мокрење ме чешаше/пецкаше, но немам исцедок и мирис, се работи за инфекција или..?

18. Mina_barelina

Mina_barelina Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Помош! Имам големи болки при мочање, мочам крв, бело. И ме пецка неможам да одам. Ако имала некоја ваков проблем нека ми кажи лек..

На Tina2017 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    5.269
    Под итно на гинеколог и да испиташ урина на микробиологија.

20. stefani.i.t

stefani.i.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    Zdravo...Pravev papa test kaj doktorkata pred okolu mesec dena ama rezultatite dolgo se cekaat I vcera mi se javi sum imala nekoja losa bakterija da idam da mi prepise terapija.a isto I kaj opst doktor ispituvav krv I mokraca i vo mokracata mi najdoa bakterija plus..E Sega prasanjeto mi e..nekolku dena po red imam silna bolka dolu nisko I dolu desno vo predelot na stomakot..Isplasena sum mnogu :( I voopsto ne se osekam dobro..