Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ти можеш 2% - тоа е вагинален маст, ама можеш и надвор да нанесеш. Типот 1% нека користи, никако од 2%.

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    za 48 casa se gotovi, sekako e podobro da gi poceka niv pa da se dade tocna terapija

3. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    имам проблем ве молам за помош пред некој месец мисе јави чешање печење и болка неможев дасе чепнам цела недела и ми помина болката, но чешањето и пецкањето останаа потоа имав црвенило и околу вагиналните уснички кожата бесе како испукана се лупеше, а на дечкоми му се појави раничка и исто по малце мусе лупеше бев на гинеколог ми даде полигинакс вагиналетки и маст за двајцата и ни помина цел месец немав односи и потоа пробавме со кондом и повторно почна да пецка и чешка помалце се мачкав од маста само пецкањето го снема а чешкање имам сеуште потоа пак имавне односи со кондом и пецканје немам си остана само чешканјето а тој сега нема ништо на гинеколог правев анализа на крв и урина крвта мие добра а во урината имам ретки бактерии и покачени леукоцити правев и микробиолошки тестови и урина однесов во микробиологија тоа мислам дека е уринокултура резултатите само од каламидија се стигнати негативен е другите за два три дена кеги земам. Докторката се сомневаше на херпес што мислите вие?

4. MsMayaM

MsMayaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    128
    @еленагхс Можно е да е херпес но секако за два три дена ќе ти стигнат резултатите и ќе ти каже докторката за лекови и што понатака. Инаку во меѓувреме, ти препорачувам да си земеш витамини и минерали за да го зајакнеш имунитетот малце, пошо очигледно ти е опаднат. Поздрав и со помин! :)

5. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    ти благодарам. Докторката ми рече и пап дами правела многу мие страв дане е хпв све и сешто се изначитав пошто мислам дека херпес ни со микробиолошки тестови ни со пап несе открива туку со торч ;(:sweat:

6. MsMayaM

MsMayaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    128
    ПАП обавезно! Еднаш годишно мораш да правиш. И да е ХПВ, и тоа може да се реши ако си послушна и редовна со терапијата. Без паники, ама се со ред да си направиш за да си сигурна и да не се мислиш! :)

7. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    Незнам мие страв дечкоми несака да оди страв муе се нервирам уште толку. Си имала искуство со хпв или некоја инфекција?

8. MsMayaM

MsMayaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    128
    Не сум имала, но за тоа учам. :)
    Не се плаши, за се има решение ако се открие на време. А на дечко ти, кажи му да дојде да ти прави друштво на гинеколог па така и нему ќе му објаснат што е како е.. не треба да се има ни страв ни срам. Не сте ни прв ни последен пар кој имал вакви или слични проблеми. :)

9. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    ти благодарам се надевам дека не е страшно кога ке стигнат резултатите ке споделам.Иначе дане знаеш за колку време идат резултати од пап?

10. MsMayaM

MsMayaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    128
    Зависи. Ако дадеш на приватно, за неколку дена, ама е поскапо. Ако е државно тогаш се чека 3-4 недели а некогаш и повеќе..

11. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    оф што ке правам дотогаш само на тоа мислам мисе плачи више :sweat:;(

12. Mina_barelina

Mina_barelina Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Девојки, кога имам однос ме боли а и после кратко време ме печи при мокрење, има крв и бела слуз често ми се случува ова, мислев дека е од бубрезите но сега сум сигурна дека не е до нив досега се лечев со антибиотици. Дане имал некој ваков проблем, или можеби знае нешто?

13. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Асоцира на уринарна инфекција. Правеше уринокултура?

14. Mina_barelina

Mina_barelina Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Nemam napraveno

15. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Обавезно на лекар, мислам дека треба и самата да бидеш свесна дека појавата на крв придружено со болка е предупредување.

16. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    ми пронајдоја уреаплазма и на резултатите пишуваше пронајдени епителни клетки и лактобацили??

17. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    Сексуално пренослива болест ???
    Ureaplasma urealyticum е бактерија која се јавува природно, дури и како дел од нормалната флора кај мажите и жените, поради тоа не се смета за класично сексуално пренослива инфекција, иако може да биде пренесена преку сексуален однос, во некои случаи може да биде пренесена и преку допир со секрет од нос или очи на инфицирана личност бидејќи се пренесува и преку плунка и крв...

Уреаплазма е микроорганизам кој може да се добие преку полов однос, но може да се пренесе и преку интимен контакт со заразените телесни секрети или предмети (облека, пешкири, постелнина) кои се контаминирани со микроорганизмот-уреаплазма од партнерот или едноставно од хотелска соба, другарка, инфекцијата може да се добие во сауни, на базени, солариуми, козметички салони, па и во лекарски ординации, и практично секаде каде се хигиенските услови на ниско ниво...
    инаку на почетокот инфекцијата нема некои симптоми за да би се сомневале дека имаме здравствен проблем, најчесто ќе се загрижиме кога инфекцијата ќе го зафати мочниот меур, па напнатост во долниот дел на стомакот, зголемен вагинален секрет, болки при полов однос, мачнина и повраќање, зголемена телесна температура, неправилни менструални крварења и тешкотии при мочањето (често мочање и печење при мочање)...

Лечењето се врши со антибиотик (табела со редослед на осетливост кон антибиотик) како најдобар од група на тетрациклини - Doxycyclin по една капсула насабјале пред јадење 10 дена,
    ...лечењето мора да се почне пред да се прошири и на другите делови од телото и да предизвика оштетување на зглобовите, нервите и мускулите !

18. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    Да! Токму таква терапија ни даде докторката за дечкоми и мене плус јас две дози полигинакс само мислата ми беше дали црвенилото и испуканата кожа можат да се од тоа што не сме ја лечеле бактеријата, а цело време била присутна, прочитав сличен проблем на една феминка но одамна е постот докторката и рекла дека има инфекција па бидеќи продолжила со однос настанало и тоа црвенило и пукање,иначе јас на гинеколог појдов после четири месеци од кога имав симптоми во почетокот кога немав односи само имав болка, чешање и печење а кога почнав со односи почна црвенилото и испуканата кожа црвенилото јас го излечив со камилица ама бидеќи имав односи а тогаш партнерот немаше ништо кожата цело време беше напукана дечкоми симптоми имаше дурии три месеци после мене :(:( радознала сум сакаам да знам дали има нешто друго на што асоцираат симптомиве ;(

19. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... биди трпелива, антибиотикот ќе го стори своето, не може за три месеци со инфекција да не ти било страв и сега преку ноќ ти е страв :shake: да можете да мирувате сексуално ќе беше арно додека се лечите !

20. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    да но мислев дekа е кандида, мислев дека е упорна ни на крај памет не ми текна дека е можно бактерија односно небев премногу запознаена со овие работи :(:(