Тоа е една од најраспространетите бактерии, заедно со кандидата. Потполно истата терапија ми ја дадоа и мене. Додека трае лекувањето препорачано е да немате односи. Не е страшно, не се грижи.
Ти благодарам мила, ме фати паника, вереникот почна да гугла и пишува дека се јавувала при промена на сексуални партнери и почна да ми мрчи. Јас исплашена, уште тоа ми фалеше.
Кај мене конкретно се појави после испиени 3 дози јаки антибиотици, веројатно како последица од пад на имунитет. Од моја страна, знам дека не е поради промена на сексуален партнер, за дечкото не можам да тврдам Еве тука е убаво објаснето, нека прочита вереникот http://doktori.mk/element/view/4ed12149d74c4/bakteriska-vaginoza
Срце си, фала ти. Може звучам детинесто, ама ете првпат се среќавам со ова. Се најубаво ти посакувам ❤
Здраво дечки. На вагинален брис ми открија бактерија Ентерокок Фаекалис / Enterococcus Faecalis. Имал ли некој искуство со истата? Загрижувачка ли е?Истражував по форумот и сите што ја имале , ја имале како уринарна инфекција. Мене уринокултурата ми е чиста
Тоа е вид на стрептокока штоме нормално да се појави во одреден период од животот. Се лечи со вагиналети. Оди кај матичниот гениколог да ти препише терапија
Prvo se izvunuvam sto pisuvam na latinica od tel sum. Imam eden problem pred 1 nedela non stop mi se odese po wc ke se ismocam i za 5 min pak mi se ode i toa se po 1 kapka,a sega veke 4 dena od koga ke se ismocam pocnuva po malku da me pece na sekunda i idma pomina no koga odam nogo me zeze se mijam so caj od kamilica malko ke pomjne potoa pak.Ako imal nekoj takov problem so sto se izlekuval aman veke inaku ne sum seksualno aktivna.
Најверојатно ги имаш „настинато“ бубрезите. Пи увин чај и облекувај се, покривај ја половината и носи чорапи. Можеш да се миеш и со чај од брусница но,тие што се природни не филтер кесички. Сепак и покрај ова закажи си на лекар.
Здраво дали ќе може за совет некои природни лекови против бактериска вагиноза или трихомонос на другарката и дијагностицирале вчера некој да имала вакво искуство позз
На сите би ви препорачала да пробате со овој природен рецепт. Јас имав стрептокока во урина а антибиотиците делуваа многу бавно и променливо. Ги прекинав и по 2 теглички од ова ја снема бактеријата. Можеби делува и на вагинални инфекции. (p.s. корен од магдонос ставав не листови) https://sitel.com.mk/priroden-antib...ekciite-na-urinarniot-trakt-napravete-go-sami
Devojki, sega go zedov papa testot maticnata e na odmor, malce sum zbuneta pisuva benigni kletocni promeni se misli na nekoja infekcija?
Значи да се нема мир од овој непријатен мириз на риба. Како да се ослободам, што се не искористив и пак и пак се појавува
Дали ако има некоја инфекција пап тестот ќе покаже индикации па потоа да се испитува преку брисеви или може папот да е чист а да има инфекција?
Пап тестот може да покаже промени на матката предизвикани од хпв вирусот. Исто и кандида може да се открие преку пап тест. Другите бактеријски и габични инфекции се детектираат со микробиолошки брисеви.