На клиника... Сега ме замисли, да отидам и на приватно, можеш да ми кажеш некој добар приватен гинеколог?
Не мора да е приватен, може да соработува со фондот, но тестот да ти го пратат приватно. Поскапо е доста, ама па за здравје не се штеди. Особено да се клукаш со антибиотик за џабе.
Женски да ве прашам дали некоја слично искуство имала . Бремена сум 23 недела. Имам скоро цела бременост исцедок но не е прозирен него како жолто зеленикав и погуст. Немам црвенило никакво, нема чешање,внатре нема знак за инфекција, не ме боли ништо,нема ни мирис. Два пати правев брис во ред е се. Крвта ми е во ред исто така и мокрачата. Гинекологот ми рече нормално е . Но мене пак ме јаде нешто. Какви испитувања други можам да направам ? Сумамед и полигинакс вагиналитети
И јас би ти го дала истиот совет како една членка погоре, да испиташ уште еднаш пред да почнеш со терапија, зошто сум слушнала и тоа од стручни лица дека се случуваат лажно позитивни резултати. Можеби да испиташ на друго место, ете пример Струга на дијализа велат дека реагенсите биле добри. Немам лично искуство, но знам дека ја излечиле со сумамед, некои доктори даваат една, некои две дози и веројатно од организам до организам е различно колку брзо и со која терапија ќе се исчисти. Битно се лекува брзо со антибиотик, не се грижи
Zdravo.Imav kandida, i staviv Mikoril vaginaleta od.500.Sledniot den, imav kako rozev sekret.A denovive treba da dobijam, i imam uste rozev sekret.Mnogu se isplasliv.Ne sum seks aktivna Ve molam za vase mislenje
zdravo devojki bremena sum 21 nedela napraviiv bric mi najdoja nekoja infekcijaGardnerella vaginalis doktorkata mi kasa da odam utre da mi dade terapija dai nekoj ot vas imase ova bakterija i dali so terpaija ke ja snema i dali e stetno za bebeto ?
Zdravo sakam da prasam za vasi soveti i iskustva za Hlamidija Napraviv mikrobiolosko ispituvanje i mi izleze deka imam Hlmidija Se lekuva li loso li e prirodni lekovi sto i da e pisete mi ako znaete nesto
Се лекува исклучливо со антибиотици ,најчесто го даваат сумамед. Со други антибиотици е потешка и досадна за лечење. Најдобро веднаш да си почнеш со антибиотик. Кламидијата е тивок убиец,можеш и да немаш симптоми никакви а таа да си "работи внатре" и да создаде стерилитет. Ако имаш партнер треба и тој да испие терапија и додека трае тоа да немате сексуални односи. Не се плаши ,во секој случај се лечи.
Здраво, да ве прашам дали е можна некоја инфекција да имам,имам болка при мокрење ме пече многу,осеќам некое пецкање доле непријатно? на гениколог да одам или урина на општ да испитам? немам чешање,црвенила и секрети осеќам болка преку ден во долниот дел на стомакот,увин чај би помогнал?
Urinarna infekcija. Najdobro e urinokultura i proverka na mikrobioloski brisevi. I dvete znaat da go predizvikaat peckanjeto. Najcesto odi antibiotska terapija vo pojaka doza za da se spreci od hronicno vospaluvanje.
Ви се има ли на некоја случено крварење после сексуалниот однос?Мене повеќе пати ми се случи порано а еве погоре прочитав дека тоа е знак на кладимија.Исто така се мачам и со кандидата.Осеќам печење долу а имам и често мокрење.
Ne nemam provereno.Mi se chini deka stomako kje mi pukni ako ne odam vo wc.Ama ova moeto e preterizam.Na 20 tina min odam vo wc po mala potreba.Tebe na kolku vreme ti se mokri?
Kaj mene bese isto samo dva pati negativna urikultura tret pat orativ privatno i imav enterokoka. Inaku i kandidata gi dava tia simptomi a moze da ja imas vo urina isto. Mene isto cel stomak me bolese i besikata. Sega primav antibiotik ama frekvencijata na uriniranje ne e namalena pa ke odam na urolog.
Здраво, да ве прашам за совет. Користев хормонска терапија за лечење на циста на јајниците и почнав да добивам непријатно чешање пецкање и исушување на кожата кај вагината притоа усните се доста црвени и отечени и постојано имам непријатно чувство. Дали тоа може да биде инфекција и како да ја излечам?