Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. Librarian

Librarian Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    27
    На клиника... Сега ме замисли, да отидам и на приватно, можеш да ми кажеш некој добар приватен гинеколог?

2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Не мора да е приватен, може да соработува со фондот, но тестот да ти го пратат приватно. Поскапо е доста, ама па за здравје не се штеди. Особено да се клукаш со антибиотик за џабе.

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Женски да ве прашам дали некоја слично искуство имала . Бремена сум 23 недела. Имам скоро цела бременост исцедок но не е прозирен него како жолто зеленикав и погуст. Немам црвенило никакво, нема чешање,внатре нема знак за инфекција, не ме боли ништо,нема ни мирис. Два пати правев брис во ред е се. Крвта ми е во ред исто така и мокрачата. Гинекологот ми рече нормално е . Но мене пак ме јаде нешто. Какви испитувања други можам да направам ?

Сумамед и полигинакс вагиналитети

Последна измена од модератор: 5 март 2021
    На Librarian му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Librarian

Librarian Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    27
    Ти благодарам мила

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    19.952
    И јас би ти го дала истиот совет како една членка погоре, да испиташ уште еднаш пред да почнеш со терапија, зошто сум слушнала и тоа од стручни лица дека се случуваат лажно позитивни резултати. Можеби да испиташ на друго место, ете пример Струга на дијализа велат дека реагенсите биле добри. Немам лично искуство, но знам дека ја излечиле со сумамед, некои доктори даваат една, некои две дози и веројатно од организам до организам е различно колку брзо и со која терапија ќе се исчисти. Битно се лекува брзо со антибиотик, не се грижи :hug::hug::hug:

На Librarian му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Non4e26

Non4e26 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    18
    Zdravo.Imav kandida, i staviv Mikoril vaginaleta od.500.Sledniot den, imav kako rozev sekret.A denovive treba da dobijam, i imam uste rozev sekret.Mnogu se isplasliv.Ne sum seks aktivna
    Ve molam za vase mislenje

7. Nebush1245

Nebush1245 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    59
    zdravo devojki bremena sum 21 nedela napraviiv bric
    mi najdoja nekoja infekcijaGardnerella vaginalis doktorkata mi kasa da odam
    utre da mi dade terapija dai nekoj ot vas imase ova bakterija i dali so terpaija ke ja snema i dali e stetno za bebeto ?

8. Imangela

Imangela Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Problem so mokrene lazen nagon na mokrene sto moze da e problemot i dali ima nekoj apcinja

9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.350
    Допаѓања:
    26.223
    Провери си урина и пиј увин чај
    Прелада е

10. Lina**********

Lina********** Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Zdravo sakam da prasam za vasi soveti i iskustva za Hlamidija
    Napraviv mikrobiolosko ispituvanje i mi izleze deka imam Hlmidija
    Se lekuva li loso li e prirodni lekovi sto i da e pisete mi ako znaete nesto

11. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Се лекува исклучливо со антибиотици ,најчесто го даваат сумамед. Со други антибиотици е потешка и досадна за лечење. Најдобро веднаш да си почнеш со антибиотик. Кламидијата е тивок убиец,можеш и да немаш симптоми никакви а таа да си "работи внатре" и да создаде стерилитет. Ако имаш партнер треба и тој да испие терапија и додека трае тоа да немате сексуални односи. Не се плаши ,во секој случај се лечи.

12. Maremama

Maremama Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    320
    Здраво, да ве прашам дали е можна некоја инфекција да имам,имам болка при мокрење ме пече многу,осеќам некое пецкање доле непријатно? на гениколог да одам или урина на општ да испитам? немам чешање,црвенила и секрети осеќам болка преку ден во долниот дел на стомакот,увин чај би помогнал?:|

13. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    514
    Urinarna infekcija. Najdobro e urinokultura i proverka na mikrobioloski brisevi. I dvete znaat da go predizvikaat peckanjeto. Najcesto odi antibiotska terapija vo pojaka doza za da se spreci od hronicno vospaluvanje.

На Maremama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ohlala

ohlala Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    247
    Zdravo, dali moze nekoj da mi kaze kolku cini PAP test i mikrobiologija vo Remedika.
    Fala

15. Fancy_Nency 22

Fancy_Nency 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    177
    Ви се има ли на некоја случено крварење после сексуалниот однос?Мене повеќе пати ми се случи порано а еве погоре прочитав дека тоа е знак на кладимија.Исто така се мачам и со кандидата.Осеќам печење долу а имам и често мокрење.

16. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    514
    I jas imam cesto mokrenje. Dali imas provereno urinokultura i dali osekas pritisok vo besika?

17. Fancy_Nency 22

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    177
    Ne nemam provereno.Mi se chini deka stomako kje mi pukni ako ne odam vo wc.Ama ova moeto e preterizam.Na 20 tina min odam vo wc po mala potreba.Tebe na kolku vreme ti se mokri?

18. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    514
    Kaj mene bese isto samo dva pati negativna urikultura tret pat orativ privatno i imav enterokoka. Inaku i kandidata gi dava tia simptomi a moze da ja imas vo urina isto. Mene isto cel stomak me bolese i besikata. Sega primav antibiotik ama frekvencijata na uriniranje ne e namalena pa ke odam na urolog.

19. Fancy_Nency 22

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    177
  20. TheLovelyGirl

TheLovelyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    50
    Здраво, да ве прашам за совет. Користев хормонска терапија за лечење на циста на јајниците и почнав да добивам непријатно чешање пецкање и исушување на кожата кај вагината притоа усните се доста црвени и отечени и постојано имам непријатно чувство. Дали тоа може да биде инфекција и како да ја излечам?