Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    А мене ми кажа гинекологот дека додека сме на терапија не смееме да имаме односи или евентуално ако сакаме само со кондом и толку ми кажа, па затоа ве прашувам вас од искуство дали знае некоја :worried:

2. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Па и мене истото ми го рече кога имав бактерија. Сепак мислам дека најубаво е да немате барем 7 дена :?:

3. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    1.652
    sakav da prasam dali iako ne si imala odnosi moze da imas belo pranje ? ii oste nesto dali ima tamponi za onie koj nemale odnosi ili koj ne se skineti??????

[mod-kirilica:110tussb][/mod-kirilica:110tussb]

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.776
    Допаѓања:
    202.687
    Секако дека може да имаш бело прање, тоа не е поврзано исклучиво со имањето односи. Тоа е нормална појава кај сите жени. А тампони за девици нема.

На lloovvee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    оф лелеее :( па кога ќе може да си пробаме за бебенцеее :( е многу ме нервираат тие инфекции и бактерии значи аман :tmi:

6. monimoni

monimoni Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    здраво на сите :hai: само сакам да прашам што е тоа вирусиолошки статус?
    пред 5 месеци имав спонтан абортус и после тоа ги направив сите микробиолошки тестови(ендо,егзо,кламидија,микроплазма....),пап тест и се беше во ред,немав никаква бактерија и сега гинекологот ми рече да направиме уште виру.тест за да можам слободно да размислувам за наредна бременост.денес се јавив да закажам ама докторот не беше тука а сестрата ми рече дека во охрид не прават такви испитувања па треба да земам упут од докторот и да одам во битола во микробиологија.
    па сега ме интересира ако знае некој да ми објасни што е точно тоа и дали е неопходно да се направи и тоа испитување.ви благодарам :*

7. tralalala

tralalala Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    20
    Не знам што наслов, ама ке ве молам да отворите

Мнооооогу сум загрижена и исплашена , мојот проблем е што кога идам у вц ме пече "доле‘ а од време на време многу ме чеша , му се случило на некој тоа , поззз , пиешете

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719

Отиди си на гинеколог и ќе ти ги направи потребните испитувања. Најверојатно имаш инфекција.

9. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285

а да идес на гиниколог не е тоа играцка колку дена веке така те пе4е и 4еса
    џабе ке ти писуват тука со камилица да се подмивас бла бла тоа е воспаление,си имала незаститен сексуален однос? не зборам за сида или несто туку мозно е некоја габицна инфекција од децко ти или па ти да му пренесес такво несто знаци мора да се знае од со е

10. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18

сигурно имаш некоја инфекција се согласувам со "blond" треба да одиш на гинеколог и да направиш испитувања...

11. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275

Или имаш инфекција некоја,или би можело да ти биде и од голема пролада.Сепак посети си лекар,ќе ти даде соодветна терапија и ќе ти каже точно што ти е.Во меѓувреме можеш да се измиеш со чај од камилица.

12. Sanja86

Sanja86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки.
    Кој имал искуство со ентерокока во вагината,каква терапија сте примале? Дали ова е бактерија која што постои кај нас како што е случајот со кандидата? Дали е потребно и партнерот исто така да се лекува?

13. BBbaby

BBbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    девојки имам еден проблем па би сакала да ве прашам доколку сте информирани за што се работи. веке 2 недели сигурно имам невообичаен исцедок значи бело прање мегутоа со непријатен мирис и светло жолта боја незнам како да опишам кога имав односи со дечкото дури непријатно ми беше поради миризбата малку. јас користам интимен гел, пробав со павловичева ставив па и пудра во прав малце нонстоп одржувам хигиена мегутоа тоа не се менува на почетокот бојата на урината ми беше жолта сега е смирена нормална е мегутоа незнам за што се работи доколку знаете да ми помогнете. ставав и вагиналети бетадине да одржам да не се појави инфекција не осекам ниту печење ниту црвенило ништо немам од тоа. ви благодарам многу!

На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^Кога има промена на боја на исцедокот и непријатна миризба сосема сигурно станува збор за некаква инфекција,отиди си на гинеколог таму ќе ти утврди дали има или нема инфекција а ако има ќе ти даде соодветна терапија.Сама не се лечи можеш од ништо нешто да си направиш.

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Дали некој знае дали може да се пренесат СПБ и други бактерии,вируси и кои може да се пренесат преку допир со раце на интимните делови?

16. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Мислам дека тешко оди тоа иако не е невозможно. На бактериите им е потребна влажна средина за преживување.

17. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    девојки имам еден проблем имав секусуален однос и не користевме кондом т.е користевме али само за на крајот...и одтогаш имам болка во долниот дел од стомакот ме пржи при мокрење и урината чудно ми мириса на пр кога пиеме некој антибиотик ете така нешто ја сакм да одам на гхинеколог но мајка ми ми вика нема потреба а неможамм да му објаснам што како...плс хелп некој да не го има овој проблем??

18. dora5

dora5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Би сакала да ве прашам, една моја другарка имаше трихомонијаза и гинекологот и' дал да испие во една вечер само 5 апчиња Флажил. Дали е тоа во ред? Малку ми е чудно, но можеби е така, таа ги испи и сега мислам добро и' е. Дали некој од вас имал слична ситуација на оваа?

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.820
    Допаѓања:
    101.030
    Да во ред е ..но требал да даде и партнерот да испие таблети мислам дека беа 3...зашто може да дојде до реинфекција..

20. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Не е тешка инфекција,јас ја имав меѓутоа ја лечев 10тина дена сигурно со флажил и со 2 вида вагиналети,а покрај мене и ппартнерот примаше терапија со флажил.Нека се распраша поубаво другарка ти што како, за да не се повторува постојано инфекцијата.