1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. teddybearho

teddybearho Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки
    Пред еден ден при мокрење осеќав болка во вагината и кога завршам со мокрењето ми капнуваат 2 3 бледи капки крв. Ставив улошка и наутро немаше ни капка крв на неа, а при мокрење истото ми се случува. Треба да ми дојде овие денови. Дали е до тоа што треба да ми дојде или е некоја инфекција?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. slatkickamala

slatkickamala Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    79
    Ако те боли додека мокриш и после мокрење најверојатно е инфекција некаква најдобро испитај си

3. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    181
    Zdravo zenski, na brisevite mi ispadna deka imam Enterococcus feacalis i staphylococcus epidermidis. Dobiv terapija 3x1 Amoksiklav od 125mg, no maz mi ne dobi nikakva terapija. So ogled na toa sto imavme nezastiten seks po nekoja logika i on treba da dobie, a doktorkata vika nema potreba samo jas treba da pijam. Kakvi se ovie bakterii dali nekoj gi imal i kakva terapija piel? Pozdrav

4. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Sekogas i obata partneri primaat terapija. Vo sprotiven slucaj ke si igrate samo ping pong. Generalno so ecoli se edni od podosadnite bakterii koi potesko se cistat i za uspeh se odi so dvojna ili trojna terapija na antibiotici.

На anggell, lovely girl M и Miy3 им се допаѓа ова.
  5. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Здраво девојки, сакав да прашам имам правено брис пред некој месец и чист беше е сега еве 7 дена користев вагиналетки Vagisan имав зголемен исцедок и некако почна многу да ме чеша надворешно е сега па почна и да ме боли и последниве две вагиналетки што ги ставив едвај ги ставив затоа што чуствував болка, што мислите да земам нешто друго или ? Оваа недела треба да добијам најкасно другата.. се извинувам за долгиот пост :$

6. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Вагиналети на своја рака не, мораш да се консултираш со гинеколог.
    Иначе мене така ме болело од кандида и најмногу ми помага полигинакс 2 кутии.

На anggell, buba4e89 и Turna им се допаѓа ова.
  7. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Му пишав на докторот и да ти кажам истите ми ги даде само една кутија благодарам и на тебе :hug:

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Нема на што. Добри се ептен ќе видиш. Но ако и после 5-6-та осекаш нелагодност и имаш сеуште симптоми прашај да продолжиш уште една доза. Со помин.

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    здраво,
    Денеска ги зедов резултатите од брисевите и сум позитивна на уреаплазма, прв пат во животот.
    Матичниот гинеколог ми препиша сумамед 3 дена.
    Има ли некој искуство со оваа, какви симптоми и последици остава?
    Јас сакав уште едно дете не можев да забременам и кога отидов, дознав дека имам полип на матката и плус оваа денеска ми излезе?

10. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    И јас во моментов лечам уреаплазма исто пиев сумамед матичната докторка ми кажа само ок доволно е за еден месец брисеви. Не е доволно уреаплазмата е упорна бактерија која бара подолг третман . По препорака на докторка од ГАК и јас и сопругот сме 15 дена на терапија со кларитромицин јас дополнително ставав вагиналети еритромицин ги најдов само во аптека Ефедра. откако ке завршам со антиботикот треба 14 дена да ставам Ацидосалус вагиналети и уште 14 дена Вагисан, откако ќе завршам со целата терапија после месец брисеви . Докториве ни се многу опуштени и имаат несериозен притсам кон ваквите инфекции. И јас сакав да забременам мислев конечно сите пречки се тргнати кога оп пак уреаплазма која ја имав во Јуни и нормално " лечена " во семтември брисевите чисти и еве не пак со инфекција. Побарај посериозен пристап од гинекологот оваа терапија што ја зимаме ние неможеш на своја рака да ја земеш.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ти благодарам за одговорот мила,
    Исто и јас закажав кај доктор Баџаков во систина за утре исто и за полипот па ќе се консултирам и за оваа.
    Јас имам две деца но сакав уште едно, исто така мојот матичен така иронично ми кажа па што не е проблем за тебе имаш два деца.Од каде може тој да знае дали јас сакам уште едно, не треба во тоа така да гледаат ама овде кај нас само оваа се случува за никаде ни е здравството.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Здраво, ке може ли да споделите искуство со докторот и која препорака ке ја даде за третирање на бактеријава?

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Секако денеска ќе одам веднаш после прегледот ќе напишам, јас имам и полип и уреплазма на брисевите па ќе видиме тој што ќе предлага.Матичниот само сумамед ми даде.

14. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Здраво како се справувате со отечена срамна усна лелелел ќе пукнам ;( многу ме боли па и едвај се движам,станувам седнувам;( што да ставам веќее незнам од синоќа почнав да користам полигинакс. Кога ќе помине отеков прв пат ми е вака

15. plava.90

plava.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    553
    здраво
    ми треба некоја што имала тубо овакуларен абсцес да ми пише лп

16. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    181
    Jas ja izleciv so doksicilin.
    Inaku ovoj komentar mi privlece vnimanie, pa eve sega i ova go napraviv i go pijam za sekoj slucaj.

Прикачени фајлови:

17. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    626
    Zdravo zenski da prasam dali nekoja imala problem posle ciklus da ima peckanje dolu? Nemam nikakva infekcija I vekje mi e maka da odam da se proveruvam koga vezden brisevite mi se negativni.

18. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    529
    Да не ти е од улошките што ги користиш за време на циклус случајно па од нив да ти се јавува иритација..Пробај смени ги, чим брисевите ти се негативни.Јас знам по мене ми се има исто случувано од одредени улошки вака, но веднаш штом ги променив исчезнаа симптомите како црвенило и чешање доле(пецкање), а притоа се било од гинеколошки аспект во ред.Поздрав

На lovely girl M му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Vulvodonija moze da e pricina ili nerv isto taka.

На lovely girl M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anyababy

anyababy Нов член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво драги
    Ве молам за помош!!!
    Веке трети ден осеќам болка на десната страна на вагината. Само болка е како печење. Нема никаков исцедок нема миризба ништо такво. Мачкам крем канастен,вагинални полигинакс и лактогин пробиотици. Ве молам за помош дали е кандида?? Или нешто друго. Дали имал некој искуство вакво? Ве молам не осудувајте не можам да одам на доктор. Ако некој сака да даде совет може и да ми пише. Загрижена сум дали може да е нешто сериозно? Ви благодарам

На Cecko85 и slatkickamala им се допаѓа ова.