Искуства со лечење Гарданела ако воопшто така се вика? Дали е исклучиво сексуално пренослива или може да се појави од стрес/пад на имунитет/пиење контрацепција?
Пошто и јас сум со истиот проблем уреаплазма да ти одговорам. 15 дена бевме и јас и мм на терапија со Лекоклар, после месец ипол он направи испитувања се е чисто. Кај мене ќе видиме наредната недела. Иначе и мене матичната ми кажа во ред е доволно е терапија со Сумамед, али докторка од ГАК кажа не , не е доволно и ни го даде Лекокларот 15 дена на 8 саати. Мене ми даде плус вагиналети Еритромицин 10 дена по две .
Здраво девојки,. Да ве прашам, микробиолошките брисеви на сопругот покажаа присуство на неоплазма и уреоплазма. Дали тоа значи дека и јас ги имам 100% со оглед на тоа дека се многу преносливи? А моите брисеви покажаа дека се во ред. Не ми е јасно...
Повтори ги твоите брисеви во приватна лабораторија. На државно ми излегоа чисти брисеви после две недели во Биотек излегоа бактерии.
Немам искуство со Плодност, али како и да е двајцата партнери мора да земете антибиотик. Тоа што твоите брисеви овој пат излегоа чисти може да значи дека ја имаш али не е доволно размножува за да се види.При мал пад на имунитетот може да ти се активира.
Здраво веќe неколку месеци имам црвенило и рани околу и на вагината мислам дека е во прашање инфекција на уринарниот дел кај жената имам печење,чешање и болки се мачкам со кантарион не сум посетила доктор до сега бидејќи не ми е пријатно некогаш се губи а некогаш се појавува најчесто кога сум болна се појавува секое искуство и совет е добредојено.
Mi treba info , dali so ovie brisevi mozi da se ispitaat site infekcii, bakterii, seksulano prenoslivi bolesti?
Mislam deka imam kandida me pece I me boli pri mokrenje iscedok bel I cesanje crvenilo celo vreme neznam sto da pravam dali nekoja od vas korist I vaginaleti I koi se efikasni za ovaa infekcija
Последно ко бев на преглед Polygynax ми препиша гинекологот ама уште ги немам купено чекам да излези резултатот од Пап тестот.
Предлог природен лек што ви поможил за непријатна миризба или некои вагиналетки пошто термин на гиниколог од другата недела треба да чекам