1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. slatkickamala

slatkickamala Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    79
    Испадна дека имам ешерихија коли вагинално и цервикално некој искуство како ја искоренил..ми дадоа антибиотик но пишува дека е за инфекции на уринарни патишта и мочен меур..ми даде и пробиотик а со вагиналети завршив пред да ми изл резултато е сега добив циклус пред некој ден но денеска осекам печење дали е од бактеријата или недај боже кандида се појавила од антибиотиците? и ме боле и ме пече

2. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449
    И јас сега лечев ешерихија во урината, испив две дози бактрим едно ќесе урифос, и испив едно пакетче чај од диво оригано, понеделник ке видам дали поминала,чајот многу помага, по две чаши на ден

3. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371

По 2л на ден минимум чај од брусница, гел од брусница има во еурофарм (ако си завршила со антибиотик) и вода.Благо и шеќери ич не треба да јадеш и прашај дали треба пак вагиналети да ставаш.
    Секс не се препорачува да имаш сега

На slatkickamala му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.193
    Чај од диво оригано, и пролом вода. На тој начин ја искоренив ешерихијата. Претходно пиев антибиотик уште ја имав.

5. slatkickamala

Се зачлени на:
    11 април 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    79
    односи секако имам секогаш заштитени а антибиотикот скоро го почнав до среда треба да го пиам..чудно ми е зошто ми дава антибиотик за инфекција на уринарнии патишта ? тоа немам само ја имам вагинално и цервикално а проблем со мокрење немам никакво...незнам антибиотикот што ке помогне чим е вагинално инаку пиам брусница а планирам и диво оригано чај да земам деновиве..ако не добиам некоја кандида од антибиотикот

6. slatkickamala

Се зачлени на:
    11 април 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    79
    Рече дека не бидејки тој ден ги завршив макмирор вагиналетите само ми рече натака да земам иноваг вагиналети за нормализирање на вагиналната флора и обноввување

7. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371

Антибиотик ти дава зошто имаш бактерија во вагината. Уринарната инфекција се добива од бактерија или вирус.
    Штом пиеш антибиотик, земи увин чај, брусница не зимај.
    Секс не треба да имаш ниту со кондом. При тие симптоми,не знам како имаш желба за секс.
    Пиј и пробиотик за да не фатиш кандида. И ставај пробиотски вагиналети

8. slatkickamala

Се зачлени на:
    11 април 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    79
    Немав буквално никакви симпоми само понекогаш пецкање односи имав најнормално немав никакви болки или слично и ете преку брис ми ја открија не ни знаев дека ја имам додека не испитав инаку пиам пробиотик диастоп ми даде а за вагиналети ми рече за сега нема потреба пошто тој ден завршив со нив и сега немам скоро никакви симпоми само преска ми се јави мало печење инаку друго ми е се океј и ми рече смеам да имам односи бидејки немам симптоми али ке праам пауза една недела секако и циклус добив

9. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    Девојки здраво на сите,

бремена сум 16н 5дена но од завчера пијам сумамед по едно на ден и вагиналети нео пенотран форте поради некоја бактерија што се јавила на брисевите кои ги правев на микробиологија...
    Прашањето ми е дали е нормално да имам пецкање и пржење во вагината кога ги ставам вагиналетите???
    Страв ми е да не му наштетам на бебето,а се ова ми е препишано од матичниот гин.

На Savetta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449
    Нормално е, реагира инфекцијата на лекот, ке се смири за два три дена

На sencuk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slatkickamala

Се зачлени на:
    11 април 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    79
    Гинекологот ми препиша полигинагс но дома имав и канестен3..пиев антибиотик завршив но сега осекам печење во вагината после мокрње и ме пече и боле внатрешно и надворешно и додека тече вагиналетата ме пецка дали е нормално дали тоа значи дека делува? без врска е чувството најверојатно е кандида

12. Мини моусче

Мини моусче Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки се надевам некоја ќе може да ми помогне… Епа вака мојот проблем почна во септември имав уреоплазма лечена два пати со сумамед и полигинах вагиналетки , но на сите микробиолошки брисеви ми пишува дека нормалната микрофлора е отсутна, а уреоплазмата е негативна сега . Имам доле од вагината накај анусот црвенило , користам вагиналети за микрофлората но не гледам подобрување знае на моменти и да чеша и да боли некако чудно чуство . Ако некој бил со сличен проблем да ми помогне

13. Негриевска

Негриевска Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите, користев флажил антибиотик и кпристев флажил вагинатории пошто имав бактериска вагиноза но не ми помина. Матичната ми препиша за да ги користам 10 дена но без резултат. Прашањето ми е дали се има случено истово кај некоја од вас?

На Nucci му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Мини моусче

Мини моусче Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    Пробај да користис и вагисан вагиналетки да ја подобриш микрофлората на вагината. Дали осеќаш чешање и печење?

15. Негриевска

Негриевска Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Имам слабо чешање и непријатна миризба но печење не.

16. Мини моусче

Мини моусче Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    Вагисан вагиналети и орално пробиотик Лактогин пробај

17. NPN

NPN Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    479
    Некоја препорака за кандида?

18. Мини моусче

Мини моусче Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    Канестен крема за надворесна употреба и полигинах вагиналетки и гледај да не јадеш благо некој период

На NPN му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Негриевска

Негриевска Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Доилка сум, дали би сметало тоа?

20. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член