1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. simstb

simstb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    17
    Надвор од темата, дали е можно од микробиологија да излезат неточни резултатите?

2. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    1.000
    Баш на микробиологија ги носеше, тоа лево по скаличките?

3. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371

Чудна си со прашањава. Нормално дека на микробиологија,сигурно нема на пластична хирургија.

4. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371

Искрено не знам…извини што се убацив и мене ми се негативни резултатите, пред недела дена правев и исто се соочувам со бел секрет и повремен мирис.

5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    6.470
    Од пред 5 години кога прв пат ми се појави тежок случај на кандида додека бев со еден партнер, бел ден не видов од разно разни инфекции. До сега сум имала кандида, уреаплазма и кламидија и може уште некоја инфекција на која не се сеќавам. Се утепав од одење на гинеколог, се изнапив антибиотици, се мачкав со Канестен/Антифунгол, пиев флуконазол, ставав вагиналети... инфекцииве мислам уште еднаш ми ги покажа на брисеви, пак уште една доза антибиотици и колку што се сеќавам, последните брисеви ми беа чисти, а пак имав (повремени) проблеми. Дури и во период кога речиси 2 години немав секс, имав повремени проблеми со болка, печење, чешање. Ова го кажувам зошто вообичаено сум ги имала тие симптоми после еден секс, или неколку односи по ред (независно дали во еден ден или во неколку дена). И ова зборувам со еден ист партнер во тек на подолго време. Ќе сум ставела вагиналети, ќе сум испиела антибиотик, ќе ми се смири за кратко, после пак истото. Тогашниот партнер се провери, беше чист. Но, мене проблемот ми перзистира, сум имала и во глобала чисти ПАПови, колпоскопии, па дури и брисеви и еве последно во периодот кога скоро 2 години немав секс, пак ми се појавуваа истите проблеми, можеби не толку често како кога имам партнер, ама сепак. И веќе ми се смачи, користам од време на време Бетадине вагиналети колку да се прочистам, или Полигинакс ретко, ќе се намачкам со Антифунгол, во моментот малку подобрување, после пак истото. Имам закажано нареднава недела на гинеколог за комплетна проверка, ама сакав да прашам да не направат случајно Бетадине вагиналетите проблем за брисеви, или ок е доколку ги прекинеш 3-4 дена претходно? И дали имала некоја девојка слична ваква проблематика и како ја решила? Ви благодарам однапред.

На simstb му/ѝ се допаѓа ова.
  6. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    1.000
    Ako bese malce upatena ke znaese deka oddel mikrobiologija sto prima brisevi ima na 3 mesta, i nemase da probuvas da izigravas nesto. A, i tebe ne te prasa nikoj za da skokas tuka.
    Nazad na temava..

1. Centar za javno zdravje
    2. Institut za javno zdravje
    3. Institut za mikrobiologija i parazitologija

I nekoi site ovie si gi vikaat mikrobiologija i gi mesaat.
    Za da i odgovoram na prasanjeto treba da kaze na koe od trite misli, ne site gi bie glas za netocni rezultati.

На simstb и anastasijaki им се допаѓа ова.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.029
    Се согласувам @desperate15 . И јас со едно од горенаведените ( поточно ИЈЗ) имам лошо искуство, негативни брисеви а присутна инфекција ( потоа докажана на друго место). И матичната истото ми го кажа ,истиот случај и кај други пациентки и веќе таму не носам.
    Така да @GirlVolley прашањето и е сосема ок, нема ништо чудно.

8. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371

Епа штом знаеш за што прашува членката,одговори и. Во самото прашање го имаш одговорот каде била,ако си толку упатена штом скокаш вака.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ако имаш кандида ќе покаже.

Друго, ти имаш проблем со имунитетот, а кандида се јавува при пад. Ако јадеш благо и бел леб само повеќе ја хранат кандидата. Пиј повеќе јогурт,помалку мрсна храа, помалку брза храна. Избегавај шеќери, газирани сокови.

Џабе ставаш вагиналети ако исхраната не ти е регулирана. Од овошје избегнувај банана.

Треба строг режим.

На GirlVolley и blueeparadise им се допаѓа ова.
  10. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    6.470
    Фала Бубаче. Точно, имам слаб имунитет уште од мала а мислам дека уште толку ми се намали од пиење антибиотици, дали препишани од гинеколог, дали од други доктори.. Порано не пиев ни пробиотик со антибиотикот, во последно време почнав ама ситуацијата е иста.

Инаку, некогаш со 300 симптоми сум отишла, брисевите чисти, нормалната флора присутна, дури и на гинекологот и беше чудно и ми викаше можно е во моментот да ми бил покачен имунитетот и кандидата да не ја покажува на брисеви. Само не разбирам зошто особено после секој однос имам проблем.

За благото ќе те послушам, другово горе доле не ни конзумирам.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Најверојатно си сензитивна на некои кондоми (ако користиш) и тоа може да ја активира кандидата. Тоа е до самата ти, едноставно не ти прија нештото.

Барај да ти дадат некои витамини во вид на ќесички да си пиеш наутро пред појадок за јачење имунитет на природна база.

Јас од инструмент за време на вагинален преглед фатив кандида.

Треба многу вода да се пие, а и од антибиотици се фаќа исто. Гледај да го намалиш внесот сега, гледај да не пиеш никакви апчиња.

И не е лошо да си направиш една интолеранција на храна да видиш што ти прија највеќе затоа што може и при внес на храна нешто да ја храни,а не знаеш.

Се надевам ќе решиш затоа што навистина е многу досадна.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simstb

simstb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    17
    По скаличките надоле карши институт за микробиологија, не знам кое е точно од овие 3.

13. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    1.000
    IJZ e toa so mnogu skalicki nadole..rezz ti se pozitivni pa se somnevas na lazno pozitivni ?

14. simstb

simstb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    17
    Не, напротив.
    Имам симптоми на инфекција а резултатите испаднаа негативни.

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Микробиологија користат најлоши реагенси доколку имате можност направете или повторете брисеви па и уринокултура ако сте носеле во некоја приватна лабораторија.

16. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    4.251

Нешто слично сум и јас . 4 години сум немала секс ми искочи HPV, еден период ми најдоа кламидија исто секуално не активна.
    Редовни контроли на 6 месеци брисеви Пап, колпоскопии, ехо баш се, и се чувам али не знам што ми се дешава. Не помтам за себе кандида да сум имала, али затоа одам на нај јакото ХПВ, кламидија и еве вчера ми стигнаа рез од брисеви најново си имам Уреаплазма. Браво за мене :clap:

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    А дали имате релано некој физички проблем или при реглурано тестирање ви се откриени?

18. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    1.000
    Same here..ni ijz ni prolece ne gi biva :(
    Jas na privatno odnesov na kraj..

19. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    1.000
    Vrska nemas sto zboris zeno..ubavo objasniv zasto prasuvam ali tolku citas.

20. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Дали ви се разликуваа резултатите?