1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Здраво, искуство со гарденерела во бременост?

На Irenasirena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Zdravo devojki pravev pap test pred dve nedeli mi rekoa rezultati za eden mesec, sakam da prasam dali ako imam kandida ili nekoja infekcija ke se pokaze na pap testot lani pravev bese ureden nemase nisto.. inaku neznam dali e kandida bidejki ne mi se pojavuva sekogas samo vo odredeni denovi od mesecot primer pred ovulacija znae da me zacesa malku dolu I da mi se pojavi bel sekret nekogas I e kako na parcinja kako sirest sto procitav deka mozi da e kandida ama go nemam celo vreme primer samo na sabajle posle go nema normalen e posle ne.e nitu gust nitu ne miriasa, e toa cesanje go osekam dva tri dena pred ovulacina posle pocne toj ligaviot sekret prozirniot I veke nemam cesanje I pred ciklus nemam znaci samo nekolku dena vo mesecot posle se e vo red. Sto mislite sto moze da bide? Inaku partneri ne sum menuvala imam eden od lani a sega veke eden mesec ne sum imala odnosi, toa cesanje I takviot sekret mi se pojavi ednas od kako bev bolna I me bockaa oti imav temperatura I sega vo nekoj period od mesecot mi se pojavuva.. I kazav na doktorkata mi veli normalno bilo se menuvala florata pred ovulacija mi dade edni vaginaleti ako sakam da gi koristam ama Jas sepak resiv da vidam sto ke kaze pap testot.. a vie sto mislite sto bi mozelo da bide bidejki e samo nekolku dena vo mesecot ne e konstantno?

3. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    I uste nesto da prasam dali bekutan kremata e stetna da se stava na intima bidejki jas znam posle bricenje da si stavam I ne sum imala problem od nea ama.samo nadvoresno povrsinski stavam..

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.028
    Не ставај никакви креми и направи микробиолошки брисеви си требала да бараш да ти земат кога си била за пап.

5. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Pa onaka stavam samo nadvoresno da ne mi se napravi iritacija od bricenjeto stetno e toa? Inaku togas zabraviv na toa deka ne osekav nisto se bese vo red I posle samo I kazav samo za nekolku dena vo tekot na mesecot deka osekam blago cesanje I taa rece kako promena na florata deka se menuvaat hormonite pa zatoa taka sum osetliva I taka osekam.. a neli taa go gleda I grloto na matkata koga zema bris I ja prasav da ne ima nekoe vospalenoe crveniolo da ne primetila nesto rece se bilo normlano ne gledala infekcija a jas togas I nemav takov sekret oti neli samo nekogas mi se javiva a togas bev posle ovulacija I mi bese normalno najverojatno e nemalo takov sekret koj go imam koga me cesa... treba li togas da otidam koga ke gi primetam nelagodnostite?

6. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.028
    Јас брисеви правам два пати годишно, имала немала симптоми. Некои бактерии не јавуваат симптоми а знаат да направат проблем. Обавезно да направиш особено ако имаш односи без заштита.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    A na pap izleguvaat bakeriite? Ili moze da gi imas a na papot da ne pokaze nisto?

8. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.028
    Папот е за детекција на промени на грлото на матката не за бактерии и габички.

9. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Da znam samo me.int dali se pojavuva ili ne posto gledam nekoj pisuvaat kandida otkrile preku pap ili dr nekoja bakterija..

10. Meimei

Meimei Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Дали некоја имала некакви несакани дејства при примена на вагиналети Флажил во комбинација со орална терапија Флажил при бактерии и нарушена вагинална флора? Втор пат ги ставам вагиналетите и ми се прават како мали крвави сокрвици, необилни само на едно бришење но постои

11. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Zdravo devojkii neli jas imav kandida koga otidov da pravam pap test lani da napomenam ureden bese I sum so istiot partner godina ipol seksualno aktivna e sega na ovoj pap mi izleze nesto kako cervitit vospalenie I pravev hpv tipizacija da vidime dali imam virus uste gi cekam tie rezultati ne sum sig.. mn se plasev doktorkata kaza nisto ne e strasno I da imas ke se izleci i poveketo devojki go imaat ama jas so eden partner I plus I toj samo edna bivsa pred nekolku godini I pak da imam smesno mi e ama I mn tazno Ali ajde sto e tuka e.. sakav da prasam dali moze od kandida da se ima takov naod oti doktorkata mi kaza deka mozi I na papot imam kandida ama moze I virus si imam... e sega posto paniciv jas mi dade sirup imunokompleks od de wolts dali e dobar so mislite? Go ispiv da pjam pak? Inaku I za kandida koristam vaginaleti poliglinix mi pominiva cesanjeto iscedokot se vraka na normala posledna stavam vecer ima potreba da koristam uste? Nemoj da se vrati ako prestanam da gi koristam dosadnata kandida... inaku I decko mi otide da ispita dali ima hpv posto jas se treskam od zemja ama mu rekle deka preku mene ke doznaeme dali ima ili ne I mu zele za dr bakterii bidejki i tia moze da predizvikaat takov pap nez komplicirano... e sega ako imame virus odnosi samo so kondom taka? Toj bese kaj organdziski I mu kazal deka I da imame virus za 6 meseci ke go izleceme I bilo koja bakterija.. e sega jas koja terapija da ja piam.ako imame taa sto ke mi kaze ginekologot ili toj doktor? I sega ako ima toj nekoja bakterija I jas li treba terapija iako ja nema na pap nisto ne mi e jasno.. I da imam virusot ke bide li se vo red kazete ve molam...

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Односи само со кондом. Ако имаш бактерија, треба и дечко ти да прима терапија.

13. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Na papot kandida mi izlava I stavam vaginaletki ama decko mi nemalo potreba rece doktorkata e sega toj se testirase em e ako izleze kaj nego jas terapija ke treba?

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    И двајцата терапија. Ако имаш бактерија никако односи без заштита. Не си ја барај бељата.

15. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Ne ne nemam voopsto sega koristam vaginaleti za kanidata a toa sto imavme porano a jas imav kanida mozno e da sum mu prenela? Ama doktorkata kaza ako ne oseka tegobi nemoralo terapija

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Можно е. Ова ти го пишувам затоа што и јас така се имам зафркнато.

17. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    A kako se imas zafrknato?

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Е па со инфекцијата.. Се пренесувала на маж ми (тогаш дечко ми беше). А ние имавме односи без заштита еден период.

19. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    На гинеколог на обичен преглед може да се утврди некоја инфекција? Затоа што докторот ми препорача флажил а ништо конкретно не ми кажа, а резултати од брис дури за недела дена ќе имам

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    Doktorot po utvrden pregled moze da go vidi dzidot na matkata i da proceni dali ima potreba od vaginaleti. Kolku e cisto dali ima nekoj promeni i.t.n