Здраво, имам прашање Имам интензивно чешање во пределот на вагината и болки во стомакот, имам настинка пиев антибиотик од кој ми се појави повраќање и го прекинав. Во анализите ми се покажа леукоцити во урина за кои ми дадоа да пијам прашок 2 дена по 3 пати на ден и купив Канестен вагинален крем.Дали ќе се намалат симптомите?
Здраво дали кандидата президвикува крварење? Веќе трет месец имам крварење десет дена после менструација, докторката ми даде вагиналети ама нема некое подобрување.
Може да предизвика,сепак е инфекција и кандидата. Може и хормоните да се,провери ги и нив како што пишала и членката.
Mislam deka ne docni od kandida deka jas imav dolg period a imav redoven ciklus sega ja izleciv I pak mu e redoven mislam nema vrska kanida I ciklus..
Циклус може да доцни од многу причини, стрес, промена на исхрана, вежбање, хормони. Ако е само сега и ти доцнело само неколку дена не е страшно се случува понекогаш. Јас не верувам дека е од кандидата. Ако ти доцни пак појди на лекар.
Флажил 2 х 400 мг 10 дена и Мелиора вагиналетки има некој користено? Брисевите чисти но зеленкаст исцедок.
Јас многу оддамна,можеби пред 10год пиев Флажил ради ешерихија коли. Тогаш фатив еднаш и не ми се повтори. Мора да имаш некоја потешка бактерија за да дојде до зелена боја сектретот. Штом докторот ти дал Флажил,не е баш наивно. Претежок антибиотик и во екстремни случаеви се дава. Пиј многу јогурт со нив,те советувам.
Zdravo devojki, dali kandidata moze da imitira virusni kletki na pap a posle tipizacija da e negativna otsustvo na virus mi pokaza a koga pravev pap imav kandida..
Зошто баш полигинаксот на мензис? Ни едни вагиналети не се користат за време на мензис. Исто како да земеш на заб кој крвари, да му ставаш лек
Споредбата е лоша, прочитај го упатството иако мислењата се поделени ова би го прикачила овде. https://zadovoljna.dnevnik.hr/amp/c...avila-kod-koristenja-vaginaleta---515248.html