1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371

Споредбата е иста. Јас слушам доктор и се лекувам од доктор, не читам упатства на интернет.
    Секој совет што сум го напишала тука, ми бил даден од доктор.
    Крајно, секој си знае што сака да прави.
    Јас мојот совет го споделив.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    486
    Нарочито имаш груб однос кој претспоставувам не го ни прочита тоа што го пишува па се браниш со “ не читам упатства на интернет.
    Сите се лечиме на доктор и слушаме доктори,затоа реков мислењата се поделени. Освен тоа,на самото упатство на лекот во случајов полигинакс пишува дека може да се користат за време на менструација.

Имај убав викенд и биди помалку лошо расположена.

3. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371

Треба да ставам срциња и смајлиња за да ти изгледам добро расположена?

4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    6.470
    @GirlVolley @SanMichel @SummerGirl Фала ви девојки, не очекував дека проблем ќе испадне околу моиве вагиналети. :D Инаку прашав зошто најчесто користам Полигинакс и за нив пишува дека може да се користат за време на циклус. А и гинекологот конкретно за нив ми имаше кажано дека и да добијам додека ги користам, да продолжам со терапија зошто ако има прекин во процесот на лекување, инфекцијата нема да се долечи/ќе се врати. Мелиора имам користено само еднаш, и не се сеќавам, а во упатството не пишува ништо околу тоа. А и работата е што некогаш вагиналети се користат 12-14 дена и може да се случи да добиеш баш во тие денови, и зарем се прекинува да се ставаат?

И ова малку на страна од муабетот, ама пред неколку години кога почнав да одам на гинеколог, ми имаше препишано една маст и вика ако ја нема оваа, земи ја другата, нема врска тие исти се. (Слични имиња имаа.) Одам во аптека, жената таму со отворена уста остана, вика денес уште кој се не стана доктор, таа маста што ти ја препишал воопшто не е за интимна регија, земи уште намачкај се, ќе се изгориш и 300 проблеми ќе си направиш. Така што они конкретно и учеле за тоа, го знаат дејството на секој лек и како треба да се користи. Ќе прашам јас денес во аптека како и да е, ама сакав да чујам искуства ако некој конкретно ги има користено овие.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Во аптека ќе ти објаснат. На мене Полигинакс не ми помогнаа. Две кутии потрошив, ама џабе. Задоволна сум од Флажил. И од едни други, ама не ми текнува на името. Флажил ги користев во комбинација со антибиотик.

На GirlVolley и blueeparadise им се допаѓа ова.
  6. simstb

simstb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    17
    Дали некоја има/имала проблем со вагинален дерматитис?
    Имам егзема по цело тело и мислам дека се прошири и на интимните делови. До сега гинеколог ми нема дијагностицирано бидејќи не знам која е процедурата.
    Ако некоја имала сличен проблем, ве молам за совет.

7. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449
    Сакам да споделам искуство.Многу години наназад ми се појавува уреаплазма, ја лечев со сумамед и разни вагиналети веќе ми се смачи.пред два месеци пак позитивна,па реков ќе барам нешто ново на интернет. Најдов лабораторија каде прават биљни вагиналети,имаше и за уреаплазма и кламидија.Се јавив, разговарав, ми препорачаа два месеци да ставам, ама бев малу скептик бидејќи на биљна база,а и скапички се малу, ама порачав три паковки преку пошта. Ги ставав еден месец секој ден, и еве наодот ми е негативен, ако некој има слична мака нека проба.фирмата е Лоницерм, а ова се вагиналетите,има за секакви инфекции,јас зедов Мико.

Прикачени фајлови:

На FLady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Gi ima li vo Makedonija ili se isprakaat od Srbija?

9. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449
    Ги нема во мк, праќаат по пошта

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki ve molam za odgovor vcera bev na ginekolog I poradi zgolemeno belo pranje mi dade vakvi vaginaleti olinorm nemav kandida nisto nemav prethodno imav I ja lecev so poliglinix mi pomogna, ama sega imav normalen iscedok bel ili proziren rastegliv mi se pribliziva ovulacija ama vcera staviv I denes imam kako grutku od iscedokot se brknav podlaboko epten imase kako grutki kako kanidata da me fatila pak znam kakov e iscedokot vo kandida ama nemam cesanje pecenje usts dali ne e rastopena dali e od nea toa ili kandida fativ od vaginaletata za edna nok povtorno sto e problemot? I se javiv vika ne e mozno od vaginaletata moze samo podobro da ti e moze ye rastopuva moze nesto si imala pa izleguva ama kako izleguvuva celo vreme nisto nemav do denes koga ja staviv mi rece ako ti e podobro zemi poliglinix pak, ama neznam dali e kanidata ova ili e od vaginaleta mi rece da pocekam da vidam za dva dena kako ke e ...mn se isplasiv vi ye slucilo li od taa vaginaleta da imate kako grutliv sirest sekret..

Прикачени фајлови:

11. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449
    Сирест исцедок е кандида, ти се повторила инфекцијата

12. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    A kako tolku brzo za edna nok, prethodno nisto nemav minatit den, od kako ja staviv vaginaletata mi se sluci toa stanav od spienje I imav kako grutki od iscedokot, mozno li e da od nea? Deka nemav nisto a ja stavav da mi gi unistila dobrite bakterii I da se namnozila kandida ... sega da zemam li da stavam pak poliglinix deka mi bese pominala prethodniot pat od poliglinix?

13. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449

14. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Pa sega pa gledam nema nisto takvo kako grutliv sekret, moze od nea e bilo ke vidam utre kako ke mi e a inaku I se javiv ona mi kaza da stavam poliglinix ako sum fatila kandida ama da pocekam da vidam I slednite denovi kako ke mi e, nemam nisto cesanje, a I sega go nema toj sekret, neznam od sto se desi taka da se pojavi...

15. Hellothere

Hellothere Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Zdravo, pravev Urinokultura i na rezultatite pokazha bakterija Enterococcus species 250 000, megjutoa matichnata mi kazha deka ne treba da pijam antibiotik za ovaa bakterija zatoa shto bila samo 250 000, mi kazha samo chaevi da pijam ( brusnica i uvin ) iskustvo so bakterijava iii me interesira dali e seksualno prenosliva ?

16. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    541
    83F30012-017D-4278-9091-D8BF0F6CBCBA.jpeg 336813AC-8D93-4EED-8135-78B33F47AA55.jpeg 868E5FBA-B582-4706-AE07-A3C37E716520.jpeg
    Ве молам за мислење, дури во понеделник сум кај матичната.
    Мислам дека имам кандида и гарднерела.

17. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    740
    Нема изолирано кандида. Имаш само гарднерела. Добро е, сензитивна е на сите антибиотици. Ќе ти дадат антибиотик.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    541
    Фала ти. Оваа гарднерела вторпат ја добивам, којзнае од што.

19. sureinlove

sureinlove Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    129
    Женски помош!

Од време на време ми се јавува како густа жолтеникава течност и имам многу чешање во предел на интимниот дел. На ПАП/СПБ не се покажува никакви промени или инфекција конкретно но, јас ја имам маката, особено пред циклус се интензивира.

Порано ми помагаа polyginax капсулите но, би сакала да знам што е слично на нив по состав, во форма на крема да е а исто да помага?
    Само да не е канестен/mycoril бидејќи тие не ми помагаат, и евтино да е.

Исто ме интересира за тие што често добивате кандида или фунгални инфекции со што се бричите, каква крема?
    Мене очигледно сапунот ме иритира на вагината или било какво друго хигиенско средство.

На Skilover му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.360
    Допаѓања:
    11.967
    Често туширање, употреба на спирала....