1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. milaaa___

milaaa___ Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво, матичниот гинеколог ми препиша Oestrofact вагинални капсули и Oestrofact вагинален гел. Дали некоја од вас има искуство со нив? бај д веј имам само чешање кое трае 7 дена, се мачкав со канестен, ројазол, се одмивав со интимен гел за габични инфекции и со сода но ништо не ми помогна. ( и само ме чеша, немам никаков исцедок, не ме печи)

2. Lolaaaaaaaa

Lolaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    23
    Здраво, некој да крвари при однос и нонстон при бришење крв? Ми заврши и мислев дека се цедам ама при секој однос крварам црвена крв. Ке одам на гин, утре но мислам има некој слично искуство?

На MinaDi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    181
    Zdravo dali nekoja od vaas piela podolgo vreme Nifurantin 50mg, i dali ovoj antibiotik osven za hronicni urinarni infekcii vlijae negativno i na vaginalnata flora? Nemozev da najdam takov podatpk na internet .. pozdrav

4. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    740
    Дали некоја има користено масло од оригано на тампон за вагинални/цервикални инфекции?

5. Jova201

Jova201 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    10
    Zdravoo i jas imam ist problemm.Nemam imano seksualni odnosi a imam neprijatna mirizba.Sto treba da koristamm se mijam na sekoj 2-3 dena dali ne e to dovolno neznammm, i imam bel iscedokk ponekogas...

6. Lavicaukafez

Lavicaukafez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    217
    Дали користиш некаков интимен гел?

7. honey0112

honey0112 Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Zdravo nekoj spas od kandida vagenaleti da kazite

8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.119
    Пробај со оние од кантарион што се, на природна база само со кантарион, и мачкај канестен, мене ми помагало.

9. honey0112

honey0112 Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Ќе може ли линк да ми дадеш?

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.119
    Оди во аптека и побарај вагиналети со кантарион, ќе ти ги дадат.

На honey0112 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ilinkaaaaa

Ilinkaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки,
    Имам зачестено кандида, многу мие непријатно при однос осеќам иритација и чешање. Бев на гинеколог 2-3 пати, но не ми помогнаја вагиналетите што ми ги имаше препишано.
    Ве молам за совет.
    Патем, дали кандидата може да предизвика неплодност?

На Milichka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Девојки здраво
    Имам позитивно хпв и пијам имуностимулснси
    Брисеви чисти
    Ама проблем имам со исцедок и мн лош мирис,чешање и печење никакво само мн лош мирис,на расипано
    Имате ли вакво искуство

13. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Здраво. Многу често почнав да добивам гарднерела - не знам од што. Гинекологот ми дава антибиотик и вагиналети, ми поминува и за некој месец повторно имам.
    Еве сега од пред два дена повторно осеќам гадната миризба и малку исцедок. Во недела одам на пат и немам време да одам на гин. и да чекам брисеви повторно. Што мислите да земам ли на своја рака вагиналети, тие што ми ги дава она во овој случај макмирор, да пробам дали ке ми помогнат така без антибиотик? Многу се нервирам веќе, а сега посебно бидејќи одиме од работа на семинар, таму ке има спа, базени итн и јас нема да можам ни купаќи да облечам бидејќи ми мириса доле (facepalm)

14. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Дали некој осеќал како језа во пределот на матката и се спушта надоле до излезот на вагината. Никогаш до сега така не сум осетила. Ме омалаксува ,дури и во гради ми иде како језа . Последниве 3 дена во овулација период сум и така ми прави,навистина е иротирачко. Никогаш вака не ми било.Што би можело да е? Прошлиот месец бев на гинеколог,правев пап тест(уреден). Имам само циста од 1.7 цм и миом ма грлото на матката 1.2 цм. Дали тоа би можело да е причина иако гинекологот кажа дека не се тие причинители,бидејќи не се големи?

15. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    486
    Додека имаш кандида не смееш да имаш сексуални односи. Второ таа не мора да биде предизвикана надворешен фактор туку и од внатрешен, ако внесуваш премногу млечни производи секако дека ќе се активира бидејќи секоја жена ја има. Стави се себе на посебен режим на исхрана,пиј вода и купи канестен крем за мачкање надворешно.

16. Merry-8

Merry-8 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Здраво. Денес бев на гинеколог кај др. Филип Вановски, по препорака на матичната. Ми направи колпоскопоја, ехо и брисеви( од цервикс, myco-ureoplazma, chlamidia). Неговата дијагноза е cervicitis chr. Исто така во објаснување ми напиша: колпоскопски наод на TTZ со ектропион и епителизација, отвори на жлезди и мали овули Nabothy. Надвор од TZ, на горната усна на сквамозниот епител мала линеарна хиперкератотична леукоплакија. На ехо бешиката е со уреден детрусор и мукоза. Присуство на слуз со конгломерати од клеточни елементи. Ми препиша вагиналетни polygynax, и евентуална останата терапија после наодите од микробиолошките брисеви. Ве молам, доколку некој знае или има искуство со вакви слични дијагнози, да сподели дали има место за паника и страв, бидејќи прв пат се соочувам со ваков проблем, и навистина е стрес. Благодарам однапред.

17. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    92
    Здраво. Пред една недела бев на гинеколог направив испитувања брисеви и пап тест. На резултатите ми пишува дека имам бактерија mycoplasma hominis. Во вторник треба да појдам за да ми препиши терапија. Е сега прашањето ми е дали некоја имала ваков проблем и ќе сака да ми објасни каква бактерија е,каква терапија се пие и тн. Имам 19 години и ми е прв гинеколошки преглед, во мисла ми е а долг период е до вторник, ме фаќа страв…

18. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    22
    Дали може да користам вагиналети на своја рака, без препорака од гинеколог?

На Aivva му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Па можеш само кога гинеколог ќе ти каже кога ќе ја осетиш кандидата тие и тие ги земај. Ама кога не знаеш за каква инфекција се работи како ќе користиш на своја рака. Подобро за се консултација со др.

20. FLady

FLady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    16

Здраво! Ке може ли да ми пишеш во лична порака да те прашам нешто во врска со вагиториите