Na pap testot mi pokaza candida nemav nesto maka samo poizrazeno cesanje pred dobivanje menstruacija i za vreme na menstruacija Doktorot mi prepisa olinorm 5 gi staviv, 5 posle naredna menstruacija ama posle dobivanje menstruacija 3 dena traenje mi teci uste i po edna nedela od ciklus ne mnogu ama malku krv vo brisenjeto i premnogu gadno mirisa Neznam dali da gi prodolzam olinirm ili da baram drugi
cytomegalovirus,gardnerella,prevotella bakterii ve molam sto znaete za niv spodelete ili ako imate iskustvo Na mikrobioloskite ovie mi se detektirani Ginekologot mi rece ne se opasni i ne se seksualno prenoslivi mi prepusa terapija i eve 2den ja primam No kako so citam na interenet ne se bas tolku bezopasni kako sto mi kazuvaat Doveduvale i do spontan ..sekako momentalno ne planiram bremenost ama mi e strav od se so prinesuvaat I ne znam kolku vreme vejke gi nosam so sebe
Породена пред 5 месеци.Раната е заздравена , два пати посетено гинеколог.Два пати и кажав дека мислам дека имам инфекција , ме гледаше ми зема брисеви се е чисто.Пап се праело после прва менструација од кога ќе се породиш , а ја сеуште немам. Но имам проблем ми тече секрет цело време како жолто и мириса чудно и 24/7 сум со улошка . Дали некоја се има соочено со ваков проблем? Незнам што да правам ова страшно нервира а на гинеколог ми викаат дека немам никаков проблем
Ако некој има потреба од вагиналети за бактериски инфекции или хпв нека ме контактита во л.п. Ги имам следниве вагиналети, донесени од Германија, ги порачав за мене но не ги употребив, имаат рок до 01.2025. Ефективни се за воспаленија на грло на матка и вагина предизвикано од бактериски, фунгални и вирусни инфекции, cervicitis, cervical ectopia.
Девојки последнава година дена многу често имам гарднерела. Ја лекувам со антибиотик и вагиналети препишани од гин. но за некое време повторно ми се појавува. Се изнервирав мислев дека од дечко ми е нешто и го натерав да се провери, направи брис, спермокултура, уринокултура и нема ништо, а јас повторно во моментов ја имам. Ја прашав гин. дали он треба да прима некаква терапија, ми рече не. Нели е тоа преносливо? И зошто се појавува толку често? Има ли некој искуство како да се спасам од инфекцијава?
Lacto Flor ги има во аптеки, во Космо мислам дека и во ДМ. Околу 600-700 ден за месец дена. Пиј ги месец-два-три , нема штета од нив, а предобри се за такви работи.
Ве молам за совет, препорачано ми е да земам вагинален пробиотик,не капсули туку вагиналети. Ве молам за препорака, бидејки не сум користела досега. На брисевите немам ништо, освен што пишува "lactobaccili дисбиоза: тешка"
Zenski zdravo. Nekoj da ne imal iskustvo so genitalen herpes i kako go lecele? Drugarka zakaci bese vo bolnica ama nisto specificno ne i odredija. Nekoj sovet?
Гарднарела вагиналис се пренесува при полов пднос, и треба да се лекуваат и двата партнери. Да си прашаш и друг доктор.
Zdravo da mi kazete sovet za genitalen herpes...Kolku e shtetno za plodot kakvi posledici ostava na bebeto? Kako da se odrzuva imunitetot za da ne se vrakja povtorno? Sto e najdobro da se koristi a sto da se izbegnuva?
Zdravo. Vo poslednive 3 godini sum imala nezashtiten odnos so 4 mazi. Dali znaete kade vo Skopje bi mozela da se testiram za prenoslivi bolesti no da ne bide 5000 denari. Nemam nikakvi simptomi i se e vo red, no sakam da bidam sigurna.
Не е можеби за тука, утре секако ке одам на гинеколог ,ама ме интересира и некоја друга членка да не забележала слично нешто. Имав како хиперпигментсција на едната усна од вагината како дамка пред 3 години. Гинекологот тогаш ми рече ништо не е тоа. А денес приметив дека имам и на клиторисот нова. Како кафени дамки. Дали ми се напрсвени од депилација или од друго незнам… има ли некоја со слично искуство?
Другарка ми е во 3-годишна врска. На ПАП тест и открија бактерија Trichomoniasis. На google прочитавме дека најчесто се пренесува по сексуален пат. Таа е била само со него, тоа со сигурност. Е сега дали има шанси партнерот да имал односи со друга или може и на друг начин да се добие оваа бактерија?
Здраво девојки Ми стигнаа денес резултативе Дали имате искуство со овие бактерии и дали сте примале некоја терапија. секако ќе се исконсултирам со гинеколог утре денес касно ми стигнаа резултативе па да прашам тука