1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449
  2. DiMdS8

DiMdS8 Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Na pap testot mi pokaza candida nemav nesto maka samo poizrazeno cesanje pred dobivanje menstruacija i za vreme na menstruacija
    Doktorot mi prepisa olinorm 5 gi staviv, 5 posle naredna menstruacija ama posle dobivanje menstruacija 3 dena traenje mi teci uste i po edna nedela od ciklus ne mnogu ama malku krv vo brisenjeto i premnogu gadno mirisa
    Neznam dali da gi prodolzam olinirm ili da baram drugi

3. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    449
    Барај други

4. M@cka

M@cka Нов член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    cytomegalovirus,gardnerella,prevotella bakterii
    ve molam sto znaete za niv spodelete ili ako imate iskustvo
    Na mikrobioloskite ovie mi se detektirani
    Ginekologot mi rece ne se opasni i ne se seksualno prenoslivi mi prepusa terapija i eve 2den ja primam
    No kako so citam na interenet ne se bas tolku bezopasni kako sto mi kazuvaat
    Doveduvale i do spontan ..sekako momentalno ne planiram bremenost ama mi e strav od se so prinesuvaat
    I ne znam kolku vreme vejke gi nosam so sebe

5. Barbie 12

Barbie 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    24
    Породена пред 5 месеци.Раната е заздравена , два пати посетено гинеколог.Два пати и кажав дека мислам дека имам инфекција , ме гледаше ми зема брисеви се е чисто.Пап се праело после прва менструација од кога ќе се породиш , а ја сеуште немам. Но имам проблем ми тече секрет цело време како жолто и мириса чудно и 24/7 сум со улошка . Дали некоја се има соочено со ваков проблем?
    Незнам што да правам ова страшно нервира а на гинеколог ми викаат дека немам никаков проблем :(

На Millenan му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ivauva

Ivauva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    19
    Брисеви чисти, но имам наголемен секрет. Предлог некои пробиотски вагиналти?

7. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    8.993
    Вагисан ц.

8. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.115
    Ако некој има потреба од вагиналети за бактериски инфекции или хпв нека ме контактита во л.п.
    Ги имам следниве вагиналети, донесени од Германија, ги порачав за мене но не ги употребив, имаат рок до 01.2025. Ефективни се за воспаленија на грло на матка и вагина предизвикано од бактериски, фунгални и вирусни инфекции, cervicitis, cervical ectopia.
    upload_2024-10-6_22-8-0.jpeg

Последна измена: 6 октомври 2024
  9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Девојки последнава година дена многу често имам гарднерела. Ја лекувам со антибиотик и вагиналети препишани од гин. но за некое време повторно ми се појавува. Се изнервирав мислев дека од дечко ми е нешто и го натерав да се провери, направи брис, спермокултура, уринокултура и нема ништо, а јас повторно во моментов ја имам. Ја прашав гин. дали он треба да прима некаква терапија, ми рече не. Нели е тоа преносливо? И зошто се појавува толку често? Има ли некој искуство како да се спасам од инфекцијава? :worried:

10. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Lacto Flor ги има во аптеки, во Космо мислам дека и во ДМ. Околу 600-700 ден за месец дена. Пиј ги месец-два-три , нема штета од нив, а предобри се за такви работи.

11. Gushkalka

Gushkalka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Ве молам за совет, препорачано ми е да земам вагинален пробиотик,не капсули туку вагиналети. Ве молам за препорака, бидејки не сум користела досега. На брисевите немам ништо, освен што пишува "lactobaccili дисбиоза: тешка"

Прикачени фајлови:

12. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    5
    Zenski zdravo. Nekoj da ne imal iskustvo so genitalen herpes i kako go lecele? Drugarka zakaci bese vo bolnica ama nisto specificno ne i odredija. Nekoj sovet?

13. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    8.993
    Гарднарела вагиналис се пренесува при полов пднос, и треба да се лекуваат и двата партнери. Да си прашаш и друг доктор.

14. BabyGirl3

BabyGirl3 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Zdravo da mi kazete sovet za genitalen herpes...Kolku e shtetno za plodot kakvi posledici ostava na bebeto?
    Kako da se odrzuva imunitetot za da ne se vrakja povtorno?
    Sto e najdobro da se koristi a sto da se izbegnuva?

15. SisterRox

SisterRox Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo. Vo poslednive 3 godini sum imala nezashtiten odnos so 4 mazi. Dali znaete kade vo Skopje bi mozela da se testiram za prenoslivi bolesti no da ne bide 5000 denari. Nemam nikakvi simptomi i se e vo red, no sakam da bidam sigurna.

На LinaMina1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hanicka89

Hanicka89 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2024
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    30
    Innovag ili acidusalus

17. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    537
    Не е можеби за тука, утре секако ке одам на гинеколог ,ама ме интересира и некоја друга членка да не забележала слично нешто. Имав како хиперпигментсција на едната усна од вагината како дамка пред 3 години. Гинекологот тогаш ми рече ништо не е тоа. А денес приметив дека имам и на клиторисот нова. Како кафени дамки. Дали ми се напрсвени од депилација или од друго незнам… има ли некоја со слично искуство?

18. xplady

xplady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    79
    Другарка ми е во 3-годишна врска. На ПАП тест и открија бактерија Trichomoniasis. На google прочитавме дека најчесто се пренесува по сексуален пат. Таа е била само со него, тоа со сигурност. Е сега дали има шанси партнерот да имал односи со друга или може и на друг начин да се добие оваа бактерија?

19. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    537
    Па ако таа не му била прва, можеби од друга врска му е.

20. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    32
    Здраво девојки :)
    Ми стигнаа денес резултативе
    Дали имате искуство со овие бактерии и дали сте примале некоја терапија. секако ќе се исконсултирам со гинеколог утре денес касно ми стигнаа резултативе па да прашам тука

Прикачени фајлови:

• IMG_5064.jpeg
      IMG_5064.jpeg
      Големина на фајлот:
      143,3 KB
      Прегледи:
      32