vo biotek femoflor detect taka se vika paketot https://bioteklab.com.mk/product/femoflor-2-панел-femoflor-screen/
Има и вагиналети со антибиотик, а за поефикасно препишуваат и антибиотик орално и вагиналети за локално дејствување.
Дали некоја го има користено Octenisept спрејот за вагинални инфекции? На своја рака го користам, ме интересира по колку пати дневно сте го користеле и дали го користите во комбинација со вагиналети или само спрејот е доволен.
Пред некој ден бев на преглед и докторот ми кажа дека имам воспаление пропратено со некоја инфекција. Превентивно ми даде Biofeminn i Multi-Gyn Flora Plus. Апчињата ги земав веднаш после прегледот, а гелот се уште не ми стигна. Е сега откако почнав да ги пијам белото прање почна да мириса многу непријатно. Нормално ли е тоа?
А брисеви ти земаа ли за да видат за каква инфекција се работи? Може ќе треба антибиотик. Биофеминн е пробиотик, тој треба да помогне во враќање на нормалната вагинална микрофлора т.е да ги смири симптомите а не да ги влоши.
Пред малку ми се јавија, готови се резултатите од ПАП-от, кажаа дека се уредни. Но, сепак ми закажаа и за микробиолошки брисеви.
Zdravo, predlozete nesto za nadvoresno cesanje i suvost vo delot na usnite, pritoa i bel iscedok kako zasireno..Probano e poliginax, kanesten, ne pomaga..Na brisevi osven kandida nisto drugo ne se pojavuva.
Iskustvo so lecenje Gardnerela? I dali seuste gi ima kaj nas flazil vaginaletite bidejki ne mozam da gi najdam
Lactogyn probiotski vaginaleti, jas koga imav kandida tie mi gi prepisaa vo remedika. Imase i edno apce flukonazol mislam se vikase
Јас се лечам моментално. Се измачив два месеци. Докторот сега ми препиша Вибрамицин и Фажил вагинатлети, ги има во Зегин. Полека се враќа се во нормала.
Здраво, правев брисеви и излезе кандида ај тоа стандард, ама овој пат плус гарднерела вагиналис и лактобацилус сп. Докторката рече не е ништо страшно ама бидејќи сакам да се исчисти ми препиша за двајцата доксициклин антибиотик, а плус за мене вагиналети за кандидата а за мм таблети е сега мислам дека ми рече откако ќе завршам со антибиотикот потоа да почнам со вагиналетите ама ептен бевме у брзање и не сум сигурна дали точно разбрав или додека пијам ова истовремено треба да си ги користам и вагиналетите? Ова сигурно повеќето го знаете што сте користеле скоро па затоа прашувам а јас одамна немам ништо користено па не памтам. Иначе вагиналетите се нео-пенотран, ама ми рече и едни други додатни за после терапијата ацидосалус а тие гледам дека се пробиотик. Дали и некоја друга така има користено?