Вагинални инфекции!?

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by zizi.lady, Dec 3, 2009.

1. M@cka

M@cka Нов член

Јас моментално ги ставам Нео-Пенотран и можам да кажам дека навистина помагаат истовремено земам и Фемибион 1 (тие ги даваат за трудници) мене ми ги даде бидејќи содржат многу витамини и минерали
    Мене ваква терапија ми даде Гинекологот
    Ама мислам дека можеш вагиналетите истовремено со пробиотик
    Не би имало валда проблем
    Ама сепак консултирај се со Лекар или прашај во Аптека
    И јас ги имав истите бактерии како тебе

2. LejdiD

LejdiD Истакнат член

И јас мислам дека ок си се вагиналетите јас не сум бремена ама проблемот е зошто ми даде и антибиотик доксициклин кој што е премногу јак, ете во твојот случај не дале тоа е добро да се знае. Јас одлучив само вагиналетите да ги ставам зошто денес ми се јави и главоболка и сешто се изначитав за тој лек дека има повеќе несакани ефекти ем се користел кај јаки инфекции што фала богу не е случај кај мене со овој тип на бактерии. Благодарам многу на одговорот, баш ми покажа дека нема да згрешам. :) Инаку за пробиотичните вагиналети д-р рече да почекам после ова веројатно ќе ги ставам превентивно зошто на нив пишува дека

3. Dashi

Dashi Нов член

Zdravo devojki, dali nekoja imala iskustvo so trihomonijaza da moze da mi pomogne? Do sega dva pati piev FLAGYL tableti i neopanetran vaginaleti i ne mi pomaga. Maticnata ne znae sto da mi pravi me prati na ginekologija i tamu pak mi gi davaat istite tableti da gi pijam.. Ve molam ako nekoja imala slicno iskustvo i uspeala da ja iscisti da mi pise ili da mi preporacate dobar ginekolog sto bi mozel da mi pomigne.

Bojjanna likes this.
  4. GlamG

GlamG Активен член

партерот дали пиеше Флажил?

5. Dashi

Dashi Нов член

Piese da, i dodeka go pievme antibiotikot nemavme odnosi

6. christinnn

christinnn Форумски идол

Здраво женски.
    Резултатите од пап тестот ми излегоја чисти само имало некоја инфламација, воспаление и гинекологот ми препиша вагинслети Оли Норм.
    Јас немам никаква мака буквално, дали ќе си направам некаков проблем ако не ги користам?

7. Bamby25.

Bamby25. Активен член

Здраво, пап и брисеви чисто.
    Имам болка со печење, може ли да ми го прочитате тестов и да ми дадете совет?

Attached Files:

8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Доксициклин не е воопшто јак

9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Девојки, користам Макмирор ете 4ти ден. Треба да ми дојде за некој ден, два. Сабајле, на прва урина забележав крв. Не знам дали ми е од некоја повреда од макмирор или пак ми е дошла менс ноќта. Дали ви се случило да ви дојде додека имате вагиналитета внатре? :)

10. simonaaxx

simonaaxx Нов член

Здраво девојки, прв пат се зачленувам во групава имам голем проблем ми треба вашата помош.
    По завршувањето на мојата менструација уште пред еден месец беше тоа, имам кафеав исцедок, на почетокот немав никакво чешање или болки, беше само исцедокот. Кога требаше да ми дојде следната менструација се исчисти во нормална црвена боја како крв и си беше така 5 дена(колку што ми трае секогаш нормалната менструација) а потоа си продолжи исто кафеав средно темен исцедок а сега почна и да ме пече и чеша. Одржувам редовна хигиена и јас и партнерот, но секогаш имаме незаштитени односи а никогаш не сме имале проблем ваков. Сега деновиве и кај него се појави некоја блага иритација и чешање. Велат дека можно било да е од стрес, но предолго трае.Ако ме прашувате зошто не сум отишла досега на гинеколог е бидејќи студирам во Скопје а сум од Битола и ми беше срам да и кажам на мајка ми кога си одев дома но сега како да се зголеми проблемот и многу се плашам ве молам кажете ако некој имал ваков проблем и некој совет

11. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Имаш некоја инфекција која треба двајцата да ја лечите затоа што си ја пренесувате еден на друг. Советот е брисеви и антибиотик по антибиограм, соодветен за бактеријата. За ублажување на симптомите додека си појдеш можеш да земеш некои вагиналети од аптека, за враќање на нормалната микрофлора и имајте периодов односи со кондом, додека не направиш брисеви и се лечите соодветно двајцата.

попкек likes this.
  12. simonaaxx

simonaaxx Нов член

Дали да се плашам дека е нешто страшно бидејќи трае подолго време или тоа е затоа што не може само од себе да се излечи?

13. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Да, не може да помине само од себе треба терапија. Не е наивно бидејќи не знаеш за што станува збор, ако не се третира подолго време може да направи поголем проблем.

14. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

До завчера користев Innovag по препорака од матичниот, друг гинеколог ми препиша вагиналети Нео-Пенотран и Сумамед. Да направам пауза или можам веднаш да ја користам терапијата од другиот гинеколог?

15. kuc

kuc Форумски идол

Што проблем имаш ??
    Користи Фемабиотин пробиотик за вагинални инфекции е одличен ,три месеци пијај ги ,јас само нив ги користам,со вагиналетите Нео -Пенотран немав убаво искуство ...сета отеков:worried:

16. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Гарднерела и уреаплазма.
    Неколку месеци мака мачам, примав Полигинакс, Флажил и последно Иноваг. Користев и пробиотик 14 дена, заборавив како се вика, а антибиотик Вибрамицин.

17. kuc

kuc Форумски идол

Малку време е пробиотик мојот доктор препорачува најмалку три месеци континуирано ,за случајно да не фатиш кандида од толку многу антибиотици.
    А,земај ја терапијата докторот за тоа ти ја има дадено и со помин

spacegirl92 likes this.
  18. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Искуство со силно чешање и болка, црвенило во пределот на вагината? Внатрешно и надворешно… што да ставам што да мачкам? Бросеви секако ќе направам неделава ама до тогаш? Не се издржува

Dona99 likes this.
  19. Phoenix26

Phoenix26 Активен член

Zdravo Macka,
    I jas gi imam istive, doznav vcera.
    Sto ima novo kaj tebe od avgust navaka vo vrska so toa?

Pozdrav