Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. M@cka

M@cka Нов член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Јас моментално ги ставам Нео-Пенотран и можам да кажам дека навистина помагаат истовремено земам и Фемибион 1 (тие ги даваат за трудници) мене ми ги даде бидејќи содржат многу витамини и минерали
    Мене ваква терапија ми даде Гинекологот
    Ама мислам дека можеш вагиналетите истовремено со пробиотик
    Не би имало валда проблем
    Ама сепак консултирај се со Лекар или прашај во Аптека
    И јас ги имав истите бактерии како тебе

2. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    179
    И јас мислам дека ок си се вагиналетите јас не сум бремена ама проблемот е зошто ми даде и антибиотик доксициклин кој што е премногу јак, ете во твојот случај не дале тоа е добро да се знае. Јас одлучив само вагиналетите да ги ставам зошто денес ми се јави и главоболка и сешто се изначитав за тој лек дека има повеќе несакани ефекти ем се користел кај јаки инфекции што фала богу не е случај кај мене со овој тип на бактерии. Благодарам многу на одговорот, баш ми покажа дека нема да згрешам. :) Инаку за пробиотичните вагиналети д-р рече да почекам после ова веројатно ќе ги ставам превентивно зошто на нив пишува дека

3. Dashi

Dashi Нов член

Се зачлени на:
    29 јануари 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki, dali nekoja imala iskustvo so trihomonijaza da moze da mi pomogne? Do sega dva pati piev FLAGYL tableti i neopanetran vaginaleti i ne mi pomaga. Maticnata ne znae sto da mi pravi me prati na ginekologija i tamu pak mi gi davaat istite tableti da gi pijam.. Ve molam ako nekoja imala slicno iskustvo i uspeala da ja iscisti da mi pise ili da mi preporacate dobar ginekolog sto bi mozel da mi pomigne.

На Bojjanna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GlamG

GlamG Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    21
    партерот дали пиеше Флажил?

5. Dashi

Dashi Нов член

Се зачлени на:
    29 јануари 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Piese da, i dodeka go pievme antibiotikot nemavme odnosi

6. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Здраво женски.
    Резултатите од пап тестот ми излегоја чисти само имало некоја инфламација, воспаление и гинекологот ми препиша вагинслети Оли Норм.
    Јас немам никаква мака буквално, дали ќе си направам некаков проблем ако не ги користам?

7. Bamby25.

Bamby25. Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Здраво, пап и брисеви чисто.
    Имам болка со печење, може ли да ми го прочитате тестов и да ми дадете совет?

Прикачени фајлови:

8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    463
    Доксициклин не е воопшто јак

9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.120
    Допаѓања:
    27.034
    Девојки, користам Макмирор ете 4ти ден. Треба да ми дојде за некој ден, два. Сабајле, на прва урина забележав крв. Не знам дали ми е од некоја повреда од макмирор или пак ми е дошла менс ноќта. Дали ви се случило да ви дојде додека имате вагиналитета внатре? :)

10. simonaaxx

simonaaxx Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, прв пат се зачленувам во групава имам голем проблем ми треба вашата помош.
    По завршувањето на мојата менструација уште пред еден месец беше тоа, имам кафеав исцедок, на почетокот немав никакво чешање или болки, беше само исцедокот. Кога требаше да ми дојде следната менструација се исчисти во нормална црвена боја како крв и си беше така 5 дена(колку што ми трае секогаш нормалната менструација) а потоа си продолжи исто кафеав средно темен исцедок а сега почна и да ме пече и чеша. Одржувам редовна хигиена и јас и партнерот, но секогаш имаме незаштитени односи а никогаш не сме имале проблем ваков. Сега деновиве и кај него се појави некоја блага иритација и чешање. Велат дека можно било да е од стрес, но предолго трае.Ако ме прашувате зошто не сум отишла досега на гинеколог е бидејќи студирам во Скопје а сум од Битола и ми беше срам да и кажам на мајка ми кога си одев дома но сега како да се зголеми проблемот и многу се плашам ве молам кажете ако некој имал ваков проблем и некој совет

11. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    856
    Имаш некоја инфекција која треба двајцата да ја лечите затоа што си ја пренесувате еден на друг. Советот е брисеви и антибиотик по антибиограм, соодветен за бактеријата. За ублажување на симптомите додека си појдеш можеш да земеш некои вагиналети од аптека, за враќање на нормалната микрофлора и имајте периодов односи со кондом, додека не направиш брисеви и се лечите соодветно двајцата.

12. simonaaxx

simonaaxx Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали да се плашам дека е нешто страшно бидејќи трае подолго време или тоа е затоа што не може само од себе да се излечи?

13. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    856
    Да, не може да помине само од себе треба терапија. Не е наивно бидејќи не знаеш за што станува збор, ако не се третира подолго време може да направи поголем проблем.