Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Дали инфекцијата задолжително се пренесува на партнерот?
    Мене ми дадоа терапија која мора да ја пие и дечко ми. Сакам да знам во случај да се буни да ги пие таблетите?

2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Мора и тој да ги пие таблетите, ако не ќе си правите на ти го-дај ми го со инфекциите.
    Ако треба и партнерот да пие и тој ќе пие, нема што да се буни.

3. LadyEvil

LadyEvil Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    13
    Нека го испие апчето ништо страшно, подобро е така :)

4. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    девојки,вака сега...пред 4 месеци имав јаки болки во јајници,желудник,цел преден дел од стомакот ми гореше од болки...не знаев што е...мислев од настинка,,имав појачано белопрање.и покрај тоа имав сексуален однос(се нафрлив целава со мозолки околу вагината,околу аналниот отвор)премногу ме болеа,,не можев да седнам убаво од болки...дури ме печеше кога мокрев..после тоа,само ми помина,,,седев само во топло,се миев нон стоп со топла вода.бев на лекар општ,проверив крв и мокрача..крвта беше супер...а во мокрачата пишуваше 2-3 бак....и таа ми рече пак провери после неколку дена..пиј многу чај,посебно увин.брусница...итн..повеќе пати да мокрам..на следната проверка на мокрача немав бактерии,....ми даде и улкодин за желудник,,кога ги пиев ми поминуваше апотоа истата болка...со тек на време тоа само ми помина...,,сега осејќам некогас јајниците ме болат,,мислам дека кога ќе ми студи ме фајќаат јајниците..ок тоа,,денеска бев на гинеколог,ме виде на ехо јајниците,матката се добри,нема некој проблем..мислев прво да не има некоја циста...ама нема фала му на бога...ми зеде брисеви за пап..сега се плашам да не испадне нешто друго...ве молам,,вие ако сте имале вакво нешто,ако знаете од што ми поминаа тие болки,,и што било,,,уште не ми е јасно...или што ако с енајде некоја бактерија..инфекција?како би се лечела?

5. CarrieBradshaw93

CarrieBradshaw93 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6
    Феминки помагајте!! :doh: Веќе 5 ден ме чеша вагината и утрово ми се појавија некои чудни бели точки како бубулички..Не ми е кај вагината буквално туку кај срамните лакна горе,над клиотрисот и имам повеќе од претходно бело прање..Помогнете ми ве молам! ;(

6. slatkamalaoo11

slatkamalaoo11 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Feminki pomognete mi ke ve molam od pred edna nedela zabeleezav bolki pri mokrenje kako so noz nekoj da me seci, potoa pocnav vo anusot da cuvstuvam bolka duri i na dopri i posle zabelezav kako akni kako vulkani nz kkao da opisam kako bubulici koi mnogu lutat i bolat pri mokrenje ina dopir isto zabelezav i kako rani kako secena koza na sredina od anusot i vaginata koi mn bolat plese pomognttee

7. beautiful11

beautiful11 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Не можев да ги прочитам претходните коментари, но навистина ве молам за помош ако знаете од што може да е пошто не би сакала да одам на лекар-не се чувствувам опуштено да зборувам на оваа тема. Инаку имаф секс со мојот дечко со кој што одам веке многу долго време и последен пат имав пред 3 недели. Тогаш имаф менструација и за време на менструацијата имавме секс. Но проблемот е што еве веке 3 недели поминаа а сеуште имам менструација. Не крварам но така дневно имам по околу 4-5 капки крв на влошката. Менструацијата не е во црвена крв, како кафеава боја е но сеуште имам иако поминаа 3 недели. Немам никакви проблеми, ниту ме чеша или слично но незнам зошто е така. Ако може ако сте имале некогаш ваков проблем да ми дадете совет што да правам. Фала однапред

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ако добро разбрав од постот, 3 недели поминале и ти сеуште крвариш? Епа не ми е јасно како можеш да седиш мирна. Оди на лекар, не чекај веќе. Може да е нешто сериозно, а може и да не е ништо, но под итно оди на гинеколог. Можеби сум малку остра, но ваква негрижа за сопственото здравје многу ме иритира.

9. CarrieBradshaw93

CarrieBradshaw93 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6

A денес веќе почна да ми се љупи кожичката,како првут мн слично...Ви се има ли вас случено??
    П.С. Веќе не ме чеша! 8)

10. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Имам некоја инфекција (ЛОша, најверојатно трихомонијален вагинитис)...уште не ми се резултатите од ПАП готови, но гинекологот ми препиша апче Дифлуконазол и вагиналети Нео Пенотран...дали некој ја користел оваа комбинација и дали ви помогнала?

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Нео пенотран форте се добри за било која инфекција. Јас ги примав вагиналетите и Флажил за истава инфекција. Кој се разбира медицински, нека каже, можеби се исти дифлуконазолот и флажилот.

12. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Значи имам чешање, на моменти прејако, а во текот на денот на моменти скрос го нема (ретки се моментите) и при мокрење печење (и денес приметив исцедокот беше жолтеникав, но без никаков чуден или променет мирис). За нега користам сапун што не ми е променет подолго време знали тој го купувам секогаш, и тоалетната исто не е променета. Неколку дена ме чеша веќе и во последниве 2 дена само 2 пати се имам миено со камилица. И поминува чешањето се дур вагината ми нема некаков допир со нешто, а тоа вообичаено е тоалетна хартија, тогаш пак почнува да ме чеша. Најкорисно ми е да одам на гинеколог знам, НО имам 17 години, а со мајка ми не е можно да идам. Ќе дознае дека сум сексуално активна и после цел живот со нејзини попувања ќе живеам, а и нема да ми дозволува дечко да имам, ќе нема да ми верува а некои работи итн., а и малку старомодничка си е, така да воопшто не ми одговара да идам на гинеколог. А имам читано на форумов дека може да кажеме на гинекологот демек да не кажува ништо во врска со тоа (може сум грешка) но мајка ми каква што е сама ќе го праша него, бидејќи неколку пати се има посомневано во мене дека би можело нешто да правам. Така да да ве замолам за помош! Да ми кажете какви се симптомиве, најверојатно некоја инфекција, но која? Опасна е? Можам без одење на лекар да поминам? И некои совети :sweat: Последна опција ми е на гинеколог да идам бидејќи ќе МОРАМ со мајка ми. Да не мораше јас веќе би отишла 100 пати.
    :doh:

13. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Значи Gothchich можеш да си одиш комотно на гинеколог а мајка ти да ннема појма за тоа.јас сум сексуално активна веке 10 тина месеци и си одам на гинеколог.до сега сум била едно 5 пати сигурно па мајка ми ни дознала ни ништо.ке си најдеш матичен гинеколог,јас прво бев кај Др.геровска а сега сум кај Хаџиевска.Си одам со книшка моја и си земам плави картони преку татко ми.нема зашто мајка ти да дознае.ке внимаваш кога ке одиш да не те види никој и се ке биде Ок.пари ке мораш сама да си собираш.Пример за ехо и пап кај матичен јас плаќам 200 ден.за брисевите 200 за рака кај неа плаќаш и на микро ми наплатија последниов пат 600 ден .Веројатно го поскапеле.Не е ни битно НЕ СИ ИГРАЈ.здравје е во прашање..недај боже ако е посерриозна може и до многу компликации да дојде,како на пр стерилна да останеш недај боже..ако те интересира нешто прашај слободно.ако сакаш бројче од докторката ЛП .и да одиш најбрзо што можеш.А колку време имаш односи? :* :*

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lallly

Lallly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    33
    девојки не знам каде да го поставам ова прашање па решив тука да си прашам. Денес за време на бањањето забележав на јазикот на вагината ( не знам како се вика,помеѓу двете усни ) има мало меко топче кое е малку темно,може да се каже посветло црно.Јас по природа сум паничарка па одлучив да си прашам. Ај помош малку ?

15. Marinchee

Marinchee Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас би сакала да ве прашаам. Значи одсекогаш сум имала бело прање,а сега некако ми е како розово,како бледа крв.Баш сум загрижена незнам што би можело да е ,а последен пат имам добиено на 27 март :worried:

16. dijana2-0

dijana2-0 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво!!! Сакам да ве прашам..Вака пред околу една недела надворешнито дел од вагината поцна да ме цеса, прво помалку па после тоа почна да ме чеша и да ме боли...Денесла забележав дека надворешниот дел ми е тврд и поцна да се лупи ме фаќа паника црвена сум доле ме чеша и ме боли кога се чешам..Редовно одржувам хигиена а и имам зголемен исцедок жолтеникав е...Од што може да мми биде...Ве молам за сове! Поздрав

17. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    дијана и сите останати кои што прашувате што ви е никој не ни знаел да ви каже напамет се додека не се прегледате лично кај специјалист . ке ви ја кажам мојата проказна па извлечете ја само поуката . Јас имав еден партнер кој тогаш ми беше единствен , барем засега, исто ми се јави некое непријатно чешање што некогаш беше неподносливо , некое лупење на кожичката тоа наликуваше на првут повеќе, и некогаш вагинален исцедок со непријатен мирис, сето ова го игнорирав со глупавиот изговор дека овиеработи мене ќе ме заобиколат , нема шанси јас да закачам нешто, типот ми е единствен му верувам и бла бла тие муабети. и се некако се сличуваше периодично, ништо не беше со голем инрензитет па ај си се тешев "нормално " е. се решив да одам на гинеколог после 6/7 месеци ( и јас се чудам како ) и беше ок, не знам дали на докторот ми беше преку глава од иста работа цел живот ми рече дека е се ок, само за вагиналниот секрет да ставам кансен и се ке биде ок, потоа случајно ,за месец или два најслучајно на цел свет имавме задолжителен систем ацки преглед од работа кој вклучуваше и гинеколошки преглед и оп ми најдоа кондиломи и на пап тест кокоидни бактерии . Значи ако сами не се грижите никој нема да го направи тоа за вас , сексуалните болести и вагиналните инфекции трева да се сватат сериозно, а кога сте се одличиле да бидете сексуално активни бидете и активно грижливи за сопственото здравје. земете го мојов случај како за пример и појдете си на лекар на време, се надевам дека ништо од ова нема да вибиде на вас и ви посакувам се да е супер ама морате да се осигурате. и мајките не мора да знаат , јас сум мозе да кажам и не толку возрасна ниру пак тинејџерка ама мајка ми не знае за ова(освен ако не го прочита ова :rofl: ) тука на форумов може само дополнително информативно да видитс какви се искуствата на лиѓето ама никој нема да ви даде дијагноза или најмалку тееапија, тоа нормално го прави оној кој што учел за тоа :) Бидете умни и посерете си гинеколог, книшките и картончињата во ташна и на преглед . има некои теми каде што може да побарате мислења и препораки за гинеколози, со пари или вез само одлучете се и на преглед . може некој ќе ми го игнорира текстов ама се надевам дека ќе влијае некому.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    И што се случи раффа? Се излечи?

19. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    "посерете гинеколог" го читам ова што сум го пишала еден тон грешки, извинете но од мобилен сум вклучена . си се насмеав сама :)

20. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    па се надевам да, овие работи се повторливи, сега за сега е ок, до наредното одење на гинеколог.
    колку што успеав јас да сумирам информации бактериите се отстрануваат , но хпв како кондиломите кои се вид на хпв се повторливи така да зависи од среќата што ќе ја имам :)