Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Што користеше за да ти помине?

2. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    за кондиломите ласерски третман . апстинирање кое сеуште трае зошто ми е страв некој да погледнам во очи а не па гол :) и вагиналети за бактериите , работа на имунитет која исто трае диживотно , овошје зеленчук витамини постојано

3. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    се надевам дека некој ќе ми помогне.
    еве скоро 4-5 дена имам зголемен вагинален исцедок, густ со бледо-жолтеникава боја, чувствував чешкање но веќе поминува тоа а исцедокот го имам уште. Сексуален однос не сум имала незаштитена. Од што може да е? А инаку до пред 1 ден примав антибиотици. благодарам однапред

4. feminka38

feminka38 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Вчера за време на бањањето забележав на вагината едната усна е поголема од другата. Што да правам .. дали имам некој проблем??????

- ве молам за совет .. ;(

5. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    нормална појава! како што едната половоина од човечкото тело секогаш е мааалку помала од другата ;)

6. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    ако си имала заштитени односи нема логика од тоа да е сигурно од антибиотиците! аа пијаше б-коплекс додека ги пиеше?секогаш се препорачува да се пијат за да не ти се појават вакви несакани раб.

7. bisera993

bisera993 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    бев на гиниколог ми кажа дека имам кандида ми препиша вагиналети и канастен,и за дечкото ми рече и тој да земи канастен да се мачка една недела.откако завршив со вагиналетите и со маста ми помина немав ништо.и сега пред некое време почна мн бело(жолтеникаво) прање да ми течи,и ко ќе имаме односи чуствувам печење и болка и послем односот потеква вагината.Што е проблемот?

8. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Дали да верувам или да не верувам??

Пред 2 години бев на гениколог, во една од приватните реномирани установи :)
    Ми кажа дека изгледа имам хламидија и ми препиша лекарства веднаш (да ги земам од нивната аптека?). Реков, нели е паметно прво да почекаме резултати од брисевите и ПАП тестот, требаше за неколку дека да стигнат, а геникологов рече никако да се чека одма терапија. Нормално, не земав и чекав резултати кои беа сосема уредни, чисти, никаков проблем. Кога виде, рече: ај да те прегледам (оп...пак 1000 денари), и реакцијата беше „аааа не, мене овде ни една микробиологија не може да ми каже дека нема хламидија“ :fubar:
    Си отидов на друг гениколог, ја раскажав ситуацијата, ме прегледа и ми рече дека немам ништо (потоа таа ми стана матичен лекар). По мое инсистирање ги повторивме брисевите и сите излегоа негативни. После 6 месеци правев ПАП и излезе скроз чист.
    Дали е можно да имам хламидија и покрај тоа што не се покажува на брисеви?
    Некако ми е неверојатно првиот гениколог од око да кажува а микробиологија двапати да греши.. Дали е можеби тука збор за бизнис???

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Дефинитивно бизнис, како може од око да ти каже и да те тера да купуваш лекови од нивна аптека без да почека резултати.

10. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    914
    девојки, прегеска додека бев во вц, на гаќите приметив едно такво лигаво, нз како да го наречам, како проѕирно, како желе.. што е тоа знае некоја?!?! :x

11. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Не се сеќирај и мене ми се има случено порано. Ако немаш симптоми на чешање, црвенило и сл. може само да си поднастината. И деновиве топло-ладно, надвор/клима внатре... ништо страшно. Ама за да си мирна скроз, ако продолжи неколку дена - отиди на гениколог. Ама ништо не ти е, ќе видиш :)

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.630
    Сега си во период на овулација, вагиналниот исцедок е таков, проѕирен, лигав, како белка од јајце во тој период од циклусот.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Тоа не сум го чула до сега, ама добро е да се знае :) Јас порано кога имав овулација имав темно црвен/кафен исцедок (како последните денови на добиено), а сега во последно време не. Ваљда и до хормоните е..

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Не е до хормоните. Тоа ти што си го имала се вика интермедиерно крварење, кое се јавува во плодни денови. Се случува кај многу мал број жени, обично неколку пати годишно може да се јави.

15. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Znaci vaka jas imam problem sto posle seksualen cin koj sto trae bajagicki nekad naredniot den custvuvam pecenje vo vaginata, mi se slucuvalo i da imam mn belo pranje da mirisa mn loso i da me cesa i da me pece vo isto vreme se premackuvam so kansen krema i obicno mi proaga dali e nesto seriozno da posetam ginekolog ili ?

16. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Бело прање што мириса многу лошо е знак за некоја бактерија-инфекција. Веројатно имаш нешто што си го пренесувате еден на друг.
    Направи си ПАП тест, што те кошта за ти е мирна совест а не на своја рака да се лечиш кога не знаеш ни што е.

17. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Aj malce upati me okolu PAP testot i dali moze i on da go napravi ? :)
    A sea nemam belo pranje ali vcera i zavcera imavme odnosi i eve pak sabajle osetiv deka me peche :/

18. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

ПАП тест кај гинеколог. Ти зема брис кој се испитува микробиолошки од кандида до ХПВ. Може и он да го прави ако сака, ама кога ќе му кажеш претпоставувам дека ќе биде ваков :o . Направи прво ти, ќе видиш резултати па ако не се добри и има потреба и тој да прави е тогаш ќе мора :)
    Девојче, сексуално активна си а не правиш брисеви :x правец кај гинеколог ;) (најубаво е да се земе од 14-16ден од ден на менст. значи ако ти дошло на 1-ви оди за ПАП тест на 14-ти)

Едит. Можеби он нешто има што ти пренесува или обратно....како и да е не е нормално така да после секој однос те пече, чеша....

19. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Dobiv na 25ti znaci da go napravam negde krajot na nedelava pocetok na naredna :)
    Se sekiram epten se nadevam deka ne e nisto strasno :) bidejki mi proaga ako e HPV ke primetev bidjeki gi znam simptomite
    Samo ne znam so da praam momentalno bidejki cel den osekam pecenje i nervira neprijatno e me tera na mokrenje i pece koa mokram

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ХПВ е вирус кој најчесто не пројавува никакви симптоми и носителот освен преку ПАП тест и хпв типизација неможе да знае дали го има или не. Се појавуваат и симптоми како што се гениталните брадавици, но ако ги немате нив, не значи дека немате ни ХПВ. Штом еднаш добиете хпв вирус, тој останува во организмот засекогаш, само што со одржување на висок имунитет не е активен и не предизвикува проблеми.