Вчера ја примив втората доза, се регистрирав на е-управа како примерите што ги даде @Ano, само внесов повторно број на пасош и најдоле има копче "Покрени услугу" Те прашува дали ти треба фајл за мобилен или десктоп компјутер и веднаш го добиваш сертификатот на маил.
Здраво да ве прашам тие што сте биле во Врање на вакцинација дали можеби знаете ако закаснам 3 дена за ревакцина би ми направиле некаков проблем таму? Треба да одам во среда на 7 Јули но можам во сабота на 10 јули за ревакцина дали нема да има никаков проблем знае ли некој од вас што бил да ми каже?? Благодарам
Здраво, дали некој има инфо каде би можела да се вакцинирам со Спутник? Каде можам да најдам таква инфо? Поздрав
Ѕвонев во Здравен дом Врање, мегутоа не ми креваат на телефон. Дали некој знае дали вакцинацијата се спроведува во сабота и недела или само работни денови?
Ниту брзи, ниту љубезни, па ниту организирани. Ги примив двете дози во Врање. За брзи ич да не правиме муабет. И за првата и за втората доза чекав повеќе од 3 сати. Организација никаква буквално сето е македонци и сите брзаат се туркаат на вратата ни ред се знае ни ништо. На сред вакцинација излегоа и ни се развикаја си правеа паузи еден сат па потоа половина час ги пуштаа само за ревакцинации што беа. Катастрофа. Ако мене ме прашувате, јас би ви рекла правец Ниш. Можеби е подалеку но нема никакви непотребни заебанции.
што одиш во србија вакцинирај се кај нас, со сила те тераше некој па и мани наоѓаш. од мене фала им многу а нашава скапаница што не ја бива тоа е друго. ЈАС ДА СУМ СРБИН ПОВЕЌЕ НЕ БИ ТЕ ПРИМИЛ
Не ни мораш. Можи кај тебе јас дојдов да се вакцинирам. Не се мани реалност е. Не ти реков јаа тебе ништо за да ме напаѓаш, само кажав онака како што беше.
Дечки дали некој патувал со сертификат од Србија во Грција? Дали треба да се сменат податоци на е управа?
Дали само мене во тој документот што го даваат по втора доза, кај број на пасош ми го пишува матичниот број? Се плашам да не е некоја грешка па да ми прават проблем на граница.
Се вакцинирав во Врање, двете дози крајно љубезни и коректни. Со план со организација за тие што чекаат, баш како треба. Јас сум презадоволна и имаат голема благодарност и убав збор од мене.