А ти беше првично впишан или после на е управа бараше? Мене во делот кај што треба да пишува мат.брок ми стои бр.на пасош.Може цепидлачам ама не знам дал ќе биде проблем?
Во тој што го презедов од еуправа имам, ама празно ми е, немаше воопшто поле да внесам. Е сеа не ми е јасно дали треба да се приложи тоа, или потврдата за втора доза бидејќи тие од Врање ми рекоа тоа е битно. Во таа потврда ми е пишан матичен број на местото на пасош. Ама сепак не пишува дека е сертификат и се плашев да не ми прават проблем па затоа си направив и сертификат.
Е мене кај тој од е управа во местото за матичен ми стои рандом српски матичен број. Бр.на пасош си стои кај што треба, ова од кога си побарав сертификат на е управа за странци. Бидејки во првичниот само кај матичен број ми стоеше бр.на пасош.Па сеа прашувам дали може тама да се патува?
Пробај нов да направиш за секој случај. Да беше без никаков ќе ти речев немај гајле ама ако е грешен е доволен повод да ти прават проблем.
Пробувам секој пат со рандом матичен го дава. Ако не ке го испринтам и тој на кој на местото на матичен е бр.на пасош што да правам. Ако ме вратат прекрасно
Ако не го оправиш, дај ја потврдата за втора доза. Најсигурно ти е, плус тие од Врање ми рекоа може да се користи како сертификат.
Јас поминав граница со потврдата што ја даваат по втората доза. Тоа е сертификатот, всушност. На неа ми стои ЕМБГ, а на сертификатот кој го симнав од страната ми стои пасошот. Нема врска дали е пасош или ЕМБГ.
Јас поминав Хрватска граница со сертификат од Е-управа. Другарите со потврда за втора доза исто така поминаа во исто време. Така што не би требало ништо да е проблем. На граница го скебјраа кодот и толку.
Пријател беше пред 1 недела и имал избор. А и пред тоа исто така кога бев јас па и други друг пат кога биле. Таму имаат повеќе од потребни вакцини, ако не се лажам зборуваа дека ќе започнат аплицирање и 3ти дози така што со сигурност има.