Може треба да провериш и по детските одделенија колку има на респиратор поради заболувања од ковид. Или тие бројки не ти одговараат?
??? А ти да провериш што се дешава со" нус појави" (од инекција со нова технологија никогаш исто така претходно користена на деца на која целосните испитувања и завршуваат за една година) или не одговара? На кому може да одговараат вакви информации?
Се трудам да гледам објективно на сите статии и информации. Како и да е, не значи дека моето видување е точно, ниту тврдам, ниту убедувам. Го пресметав ризикот за мене и мојата фамилија и сметам дека е правилен. Е сега, ја пратам темава бидејќи ме засега за децата, нормално, и ти си најактивна/ен тука. Освен прашања на кои не даваш одговор и споделување на вести кои не одговараат на описот, тврдењата и насоките кон кои ги посочуваш друго не видов. Затоа и мислам дека имаш задни намери, околу мотивите за нив нема да шпекулирам, ти си знаеш кои се. Ако си способна да гуглаш за кога е закажана вакцинација на деца во Њујорк, можеш да прочиташ или да се распрашаш за состојбата на деца болни од ковид и кај нас и во соседството, без да вртиш одоколу.
Е сега за перцепција на нечии намери многу е битно и стањето на очите што посматраат Друго што нит сум активна а камоли најактивна на темава,можда моментално, не сум за вакцинација на деца али не ни дискутирам нешто претерано околу тоа така да не знам како ти западнав на око? Едино што се активирав у дискусијава откако почнаа вести за ова што го поставувам и го дискутирам-задолжителна вакцинација на деца за одење во школо/нормално функционирање и вакцинирање без дозвола/а и знаење на родител (што ти би да го негираш ко непостоечко,јер моја шпекулација не ти одговара,иако е и моментално се дешава, а камоли скраја дa е да признаеш дека не е во ред/нешто не штима и да подразмислиш малце за намерите на оне кои тоа го прават ) јер мене не ми е нормално,па чисто да видам до кај стасал светот и какви се размислувањата околу ова и така @Mikha4
Кај нас исто во основно идеа и не не известуваше никој, сите бевме изненадени, а да не зборувам па дека имаше и деца што се плашеа од игла и буквално се тепаа со медицинските сестри па мораа самите да одат со родител за да ги вакцинираат.
Не си во право, од болница идеа и не вакцираа во училница кога бевме многу мали, исто така и во некој од канцелариите, а и во средно исто доаѓаа во школо и не вакцинираа.
treba da go vakciniram maliov,vtora doza.kako me faka panika i strav radi toj miokardit sto se javuval cesto kaj mladi momcinja,ludilo mi stvara,ako imate iskustvo so vakcinacija na deca od 12-15godini soodeluvajte decki,zaboraviv da navedam deka e so astma i zatoa i zemame vakcina,prvata ja pominavme samo so bolka vo rakata i pospanost….razmisluvav i da go ostavam samo so edna doza posto ovie Fajzerov se dosta jaki vakcini ali nz sto bi napravila so edna doza od medicinski aspekt,kolkava e zastitata tuka??
Нема потреба од страв, само нека не се оптоварува со физички активности барем 7 дена, ако не и 14, плус многу течности и ќе биде во ред. Можеш да го оставиш со една доза, ќе има солидна заштита, ама не знам како може таму во Данска. Во Норвешка мислам дека и само една доза даваат за децата на возраст од 12-15г., не две.
Имам доста познаници во Норвешка, децата на сите им се вакцинирани, на тие под 15 една доза ми рекоа дека само им била закажана
Дали некој го памти муабетов? Пролетоска го праевме. Еве го октомвриското резиме, од пред некој ден. https://www.nature.com/articles/d41586-021-02740-y Насловот вика: Heart-inflammation risk from Pfizer COVID vaccine is very low Ситните букви викаат нешто друго:
Јас да. Англичаните само не боцкаат деца, а и норвежаниве со една доза. Другиве до кога ќе го подржаваат бизнисот на фајзер, не знам.
eve citam da vo Norveska se imunizirani so edna doza tocno kako navodno davala dobra zastita kaj decinjata so edna doza
До 15г., над 15 се две дози. Ама мислам имаше нешто дека можно е да даваат втора доза, ама со поголем временски интервал, над 3 месеци.