Мојата на 15, регуларно прими две дози, како и ворасните. Само што дозата за малолетниците е половина од таа за возрасни.
jas mislam deka e ista samata jacina kolku sto citav samo ne mi teknuva kade,a koj vi kaza deka e polovina?
Иста е, а не треба да е, барем за тие под 16год. Може да биде намалена за децата 5-12, со новиве истражувања ако дојдоа до таков заклучок
sega za sega nisto ne ni e,ama sum mn isplasena i vo strav da ne mu bide nesto posto sum panicar po priroda
decki otvaram na net i slucajno mi ispaga deca sto pocinale posle zimanje na vakcina za covid mislam vo nesvest ke padnam,navodno od srcevi idari
Ама зошто читаш? На нет има свашта. Многу деца се вакцинирани, поминале одлично, нема зошто да се грижиш. Само ти реков, нека не спортува една недела и нема гајле
Што ако сега паничиш кога веќе е завршена работата? Месеци наназад испаѓаат информации што значи и вчера постоеше тој ризик пред втора вакцина како и пред прва вакцина исто како и сега.
ke padnam vo nesvest,ma da mislam deka ima i mn antivakser slogani koi zloupotrebuvaat na net so vakvi informacii
znaci na 15godisni ne im davaat vtora doza Norvezanite,sekade se inaku po dve dozi,inaku kaj mene tek sega krena malku temp
Како што беше најавено уште на почеток на студијата кај деца од 5-11 год,крај на март,ноември ке биде месецот кога ке се почне со боцкање на оваа возрасна категорија. https://kanal5.com.mk/belata-kukja-...ciniranje-na-deca-od-pet-do-11-godini/a499305