toa se ocekuvase ,a samo nasive makedonci be gi negiraat vakcinive ,a zosto ne mi e jasno,ama sepak i jas mislam deka ova se mn malecki decinja za ovoj tip na vakcina,ma da ima medicinski lica koi se bavat so ovaa tematika i se mn strucni da obrazlozat zosto treba i ke se vakciniraat decinjata
Не се само Македонци. Британија и нејзиното ресорно медицинско тело не дава препорака вакцинација на деца освен за оние со хронични болести и доколку живеат со лица со коморбидитети.
@Cosmi Сменета е препораката за 12 до 17 години во Велика Британија. Сега на сите ќе им биде понудена можноста за вакцинација. COVID-19 vaccination: a guide for eligible children and young people aged 12 to 17 - GOV.UK (www.gov.uk)
taman pisuvam posto vo uk za deca so hronicni bolesti ili sto ziveat so lige so hronicni bolesti itn,taka da ne me razbravte dobro
За жал и вакцините удираат на деца и млади, многу млади оставени со последици или починати после вакцинација со Фајзер во Австралија и Нов Зеланд. Ама здрав млад човек да почине после вакцинација со истата се сведува на случајност и никој не смее да зуцне!
a imate li za ova sto go kazuvate crno na belo ili samo kako stav go izjasnuvate?zosto milijardi deca se vakcinirani
Вести од пријатели што живеат таму, и не не се лажни. Многу доктори ги напуштаат своите работни места поради присилната вакцинација. Фајзер е неиспитана вакцина и ниеден нормален доктор со чиста совест не ја препорачува, долготрајните писледици може да бидат катастрофални. Жалосно но вистинито.
i tuka kaj nas vo Kopenhagen se po celi ucilista deca vakcinirani isto kako tamu ama sega videte sto se pisuva,sto da ocekuvame nie sto sme gi imunizirale nasive deca ,eve i tvoive prijateli vo Norveska isto gi imunizirale svoite deca
Вие што сте ги имунизирале сте донесле правилна одлука, а тоа го мислат врвни научници. Јас бирам да верувам на научници и доктори, не на фејсбук експерти