Статистички, можеш да починеш од било кој медикамент. Прашањето е колкава е просечната смртност, како нус појава од одреден лек/вакцина?
a sto e ko navedena pricina na smrtta,za toa postojat obdukcii,neknja vo Mk pocina pak od komplikacii od korona devojce bez prethodni hronicni zaboluvanja
+5 други починати деца после фајзер во интервал од 2-24 после примена доза во Германија,извештај до 30 јуни,сега ги објавуваат? https://www.bild.de/regional/hambur...ona-zweitimpfung-gestorben-78142410.bild.html
Не знам дали има милиони бидејќи од август дозволиле вакцинација на деца над 12 год.во Германија. Претходно сасмо з адечиња со хронични болести.
megutoa citam prethodni bile so kormobiliteti decinjava na ova sto ste stavile vvie za Germanija ,od 5,3 bile bolni
Тоа е многу лош изговор, не е во ред така да пишуваат. Со коморбидитети и хронични болести многу деца живеат нормален живот само под контроли.
se soglasuvam,tocno,megutoa koga citam vakvi informacii skroz me restreperuvaat i voznemiruvaat,posebno za deca koga se raboti
Статистички можеш да починеш во било кој момент од било што. Тоа сепак не влегува во дефиницијата на безбедна вакцина. The first definition of the word safe is "harmless. The second definition of the word safe is "having been preserved from a real danger." Спојлер: спојлер Бонус- Safety information by vaccine- by CDC https://www.cdc.gov/vaccinesafety/vaccines/index.html Или не постојат вакцини против ковид... или аспект безбедност е небитен... или јас сум слепа
Гледај,претераа со тоа хронични болести и коморбидитети како изговори. Блиски мои и мајката и девојчето,мајката со хобс ,девојчето со астма ја поминаа короната само со изгубен мирис и вкус. А од кога почна пандемијава мајката беше избезумена од страв од тоа(хронични т е хронични)креираа страшни паники,а се покажа и дека нема правило кој како ке помине. Сега и кај неуспешни вакцинирања тоа им е прв изговор.
Детево било срцев болесник. Секогаш викаат првен ризичните групи за вакцина, но веќе стварно сум скептична колку е тоа исправно. Колку од тие болести се причина за можеби воопшто да не прими вакцина, а не па први.
Според нивната логика: што се неколку деца на неколку милиони, нека одат курбан, битно децата да не ги заразат бабите и дедовците .
da megutoa i ne samo ovaa vakcina odi prvo kaj hronicno bolnite,da ja zememe i onaa za influensa,grip isto ja primaat hronicno bolni ,pa potoa dr luge ili deca
А кога е тој исход од ковид тогаш one is too much и мора масовна вакцинација. Колку има/ло сериозни/фатални случаи од ковид кај деца во земји каде што процентот на вакцинирани деца е висок пред да се почне со масовна вакцинација и зошто уопште масовна/задолжителна вакцинација? И колкав е ratio-то и бројката на нус појави како срцеви заболувања/фатален исход(од целосно неиспитана вакцина) наспроти фатален исход од ковид пред/после таа масовна вакцинација? Зошто не се земаат тие статистики во увид доколку целта е здравјето и безбедноста на прво на децата/па потоа популацијата кои они "ја загрозуваат" а спасителите се тука да ја спасат.Вакцината не штити од трансмисија тоа веќе го знаеме. А и сериозен/фатален исход тоа е веќе дискутабилно гледаме. Ама кога ќе дојде за жал до тоа од коморбидетите било а нели вакцината првенствено треба да биде безбедна и ефикасна и да ги заштити нив баш поради тоа?