Ризичните групи не ги вакцинираат ,имам многу блиски ,што не ги вакцинираат ,препорака од специјалисти кои јас следат нивната состојба
Детево било и во количка и со повеќе дијагнози...ако он не е ризичен не знам кои им се критериумите за ризичност. Жалосно
vie neli kazavte deka pogolem procent na deca nad 12godini primile prva doza vo Norveska,me interesira dali znaete dali norvezanive dale zeleno svetlo za vtorata doza ili ?
Не колку што знам, се водат по тоа дека една доза кај децата до 16г. давала заштита од 85%, што е доволно, а поради недостаток на податоци во однос на миокардитис/перикардитис како ретка нус појава, даваат само една доза. Деновиве ќе препрашам дали има некои промени, ако има ќе споделам
Кај нас тука нема да можеш да добиеш многу податоци. Ние немаме многу вакцинирани деца под 18 години. Кај нас возрасните се вакцинирани нешто 50% а камоли деца. Иако не би требало толку долго да помине за таа нус-појава.
Проблемите со срце кај деца кои се јавиле најчесто се до 7 дена макс. по примање на дозата, и тоа за време на одредена физичка активност (тренинг, трчање и сл.).
i jas go mislam istoto,da mn mali se tie slucai so miokrditis,tuka samo edno dete prijavilo na polamilion vakcinirani deca do sega
https://www.dailymail.co.uk/news/ar...ates-Big-Bird-pushing-COVID-vaccine-kids.html President Joe Biden congratulated Big Bird for receiving his COVID-19 vaccine after conservative Sen. Ted Cruz labeled a tweet from Big Bird 'propaganda' 'Good on ya, @BigBird,' Biden tweeted Sunday night. 'Getting vaccinated is the best way to keep your whole neighborhood safe' The fictional bird, who, according to Sesame Street lore, is eternally 6-years-old, tweeted his vaccination status on Saturday I got the COVID-19 vaccine today! My wing is feeling a little sore, but it'll give my body an extra protective boost that keeps me and others healthy,' He said Big Bird issued the tweet days after the FDA approved Pfizer's COVID vaccine for children ages five .
Ама суперхерои ќе станат.Одвратно. https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product Зошто EMA ги ослободила од обврските да се достават резултати од студијата во педијатриската популација.
Пошто и веруваат на ФДА? @Nena Jovanova било каква состојба различна од нормалата се консултира со релевантен доктор. Во мое село има детски кардиолог, и кај тебе несомнено постои. Небитно е дали е корелирано со вакцина, со лек, со непозната состојба, се оди на лекар и се гледа дали има или нема проблем. Се надевам не е ништо, ама и да е нешто, подобро е да се дијагностицира отколку да се игнорира.
j tuka ti vikaat ne se plasete,ako povtorno se javi vo kombinacijaa na nemoznost na zemanje vozduh togas ke ve pratime na kardiolog i na podetalni ispituvanja,nazalost Fucking Danmark,a so e najtragicno ,,pregledot,,se odviva telefonski
Еднаш така игнорирав нешто кај малата, еднаш, два пати, кога стигнав на детско кардио, ми рекоа што си чекала, оти не сте дошле одма. Е пред корона беше и ништо не беше озбилно, ама така го откривме коренот на проблемот. Сега е лудница сегде и за се, ама не би требало да те игнорираат, ти подобро знаеш од нив дали е или не е загрижувачки. Педијатарот претпоставувам само треба да ти даде упат, заржи му.