Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    A производителот или земјата која би наложила да е задолжителна вакцината, прифаќа да сноси морална и финансиска одговорност ако се покаже дека не е безбедна и некој настрада ради тоа?
    Мислам ако не, значи и сами не се сигурни дека е и ефективна и безбедна.

На jacqueline.s и christinnn им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    СИ-ТЕ ЈАВ-НИ СЛУЖ-БЕ-НИ-ЦИ

Значи пак оние на кои намногу им треба ќе чекаат за вакцини, оти јавните службеници се и на твитот на министерот ПРЕД, потенцирам ПРЕД хронично болните и критичните групи.
    Нив кој ги шиша, битно за ЈАВНИТЕ СЛУЖБЕНИЦИ да има.

На Ahoy, noteforself, СуперДевојка и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Ние младите последни ќе се вакцинираме во 2022, ризична група се 50 + нагоре,,само 400000 граѓани ќе бидат вакцинирани
    Прашањето ми е дали ќе можеме да влезиме во друга држава невакцинирани?

4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.647
    Допаѓања:
    39.376
    Јас не ја дочитав објавата на министерот, сега гледам прво ставени јавните службеници пред хронично болните.
    Можеби не е реченицата според приоритет.
    Зборов можеби ми е последна трошка надеж, не сакам да верувам дека се сериозни.
    Некој нека каже дека нема врска овој редослед....

5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Mislam deka ne moze da se ide vo druga drzava bez da se vakcinira ke donesat takov zakon

На Justicija и LejlaD им се допаѓа ова.
  6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.904
    Допаѓања:
    7.087
    Британија и официјално ја одобри американската вакцина Pfizer-Biotech.

Најпрвин ќе се вакцинираат сите што се во контакт, медицинари, шофери, полиција, администрација, ризични групи, образование и сл. Иначе во МК нема да биди задолжителна за другите ама ќе имаш некои забрани како летање со авион и престој во одредени дестинации. А во Србија ќе биде задолжително.

Јас пошто сум многу млад, не би се вакцинирал сега особено од Фајзер. Ќе почекам 2-3 години дали ќе јави некакви нус појави кај други луѓе кога ќе почни масовното вакцинирање, оти секој организам е различен. Најмногу мие страв заради тоа шо вакцините предизвикуваат аутизам и сл. хормонски болести, не дека мене ќе ме фати таква болест ама утре ако имам деца хормонски можело да се поремети нешто и да се јави аутизам или недостаток на детото поради вакви нешта од вакцини. Така читав на нет аи имам слушано. Најмногу мие страв од тоа. Ако би се вакцинирал, би се вакцинирал со оксфордската, руската или некоја кинеско-јапонска вакцина. Незнам ќе видиме, засега ќе почекам јас а дома моите ако сакаат нека се вакцинираат. За сега Британија е прва која одобри.

Последна измена: 2 декември 2020
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.435
    Допаѓања:
    38.440
    Дали е можно да ја запишаа во починати баба ми истиот ден ко почина како 79 годишна, а имаше 78?
    Не дека е битно сега веќе..

За кога се очекува ова со вакцините? Здравствени работници би требало да се први, па ризичните категории.

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.339
    Допаѓања:
    171.208
    Во мк тоа мало морген
    Во другите еу земји имаат фонд за оштетени од вакцини кај нас такво нешто не постое
    примаш вакцина ако си ок ок ако нешто се деси ке речат не е од вакцина и толкуууу

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.466
    Допаѓања:
    13.524
    Да не верувате на муабети слушнати од рандом ликови и на се што ќе прочитате на интернет најдобро ќе биде.

Ако има избор, јас прва ќе се нацртам за вакцина.

На OutOfAnywhere, Mishela, redhead и 8 други им се допаѓа ова.
  10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    BCE63FA5-E4E0-41E8-BE8C-67FB56C872A0.jpeg Во ОАЕ се вакцинираат од јуни, само ние уште веруваме во теории на заговор. Децата аутистични ќе се роделе..ок

На fana, ElenaOfRivendell, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Ќе се плаќаат вакцините или бесплатни ќе бидат?

12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Sekoj ima pravo da misli sto saka. Jas na primer nikad nema da ja primam vakcinava

На Just.do.it, Misskirova, quattro и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јас на пример го жалам тој кој во иднина ќе дојде во твои раце да го лечиш пошо мислам дека студираш медицина. И тоа е само мое мислење на кое имам право, нели?! ;)

На Frosty!, ElenaOfRivendell, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Ambrosia

Ambrosia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    1.799
    Вие антиваксерите што викате дека аутизам предизвикувале вакцините, дали знаете што би се случувало сега доколку не ги имавме примено овие вакцини што ги имаме примено?
    Против туберкулоза на пример?

На Angie1432, Glowy, ElenaOfRivendell и 2 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.321
    Допаѓања:
    126.049
    Не студира медицина.
    За нејзе не знам,ама еве,јас не сум антиваксер.Ама,не би примила вакцина против вирусов.
    Не може да се направи квалитетна вакцина за неколку месеци.

На Just.do.it, Misskirova, edna_malecka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Многу наивно делувате во врска со Covid вакцините далеку сум од анти-ваксерка. Но кој ви гарантира дека за 5-10 години нема да има некои несакани ефекти?
    За толку кратко време направена вакцина никој не може да гарантира ништо.
    Да сега се тестира на 30000 луѓе но еве за сега немаат посериозни последици ама ако се појават за одреден период 1-2 години ќе се чудат од каде им е.

На Misskirova, Guns N` Roses, ElenaOfRivendell и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Da ne ti e gajle sto studiram :D osven toa jas odluchuvam za mene i moeto zdravje. Idi primaj si.

На Just.do.it и quattro им се допаѓа ова.
  18. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.904
    Допаѓања:
    7.087
    Не реков дека нема да се вакцинирам, него ќе чекам да помини време бидеќи за толку кратко време нее ништо сигурно иако тие тврдат дека е сигурна. Па и да не се вакцинирам размислувам тоа е мое право. И да ме фати корона ќе прележам млад сум, ама да се вакцинирам за толку кратко време никогаш, не фала па утре да си ја чукам главата. Нека се вакцинираат старите и ризичните и онака тие најмногу ги фаќа и умираат и оние шо сакаат да шетаат по светов. А тоа дека нема нус појави и дека се само теории дека од вакцина не се добиваа аутизам и хормонски болести кажувај му го на друг.
    Ако сакаш толку да се вакцинираш почекај си до Март ако ти се брза тркни до Лондон штом сакаш толку.

Последна измена: 2 декември 2020
  19. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Без увреда, ама тие како тебе ми се најмалце јасни. Трубат со месеци како е страшно ова што се случува, луѓето како се безобразни, се групирале и вирус ширеле, маски не носеле, не верувале, ради нив луѓе умирале и така натаму, а не сакаат да се вакцинираат.
    Дали мислите дека вирусот сам од себе ќе исчезне или си најдовте комфор-зона во траоров, па сметате дека деценија треба да изгубиме од животов, живеејќи на ваков мизерен начин, додека не се осигурате дека е ОК вакцината?
    Иако јас не сум потресена од ситуацијава лично за себе, почитувам туѓ страв и никогаш не сум ставила некого во, според него загрозувачка ситуација, ама сметам дека тие луѓе кои се плашат и имаат апсолутно право на тоа, треба да бидат оние кои ќе си се вакцинираат први.
    Епа извини, не може да се жалиш дека јас ти го одземам правото на здравје, а ти да ми го одземаш правото на нормален живот и заработувачка! Не може ради твојот страв и неќкање да се вакцинираш, да пати и пропаѓа цел свет!
    Според мене, задолжително вакцинирање не е потребно. Потребно е од кога ќе се лансира вакцината, да се укинат сите мерки наеднаш, па оние кои сметаат дека е опасно да се шетаат околу, нека си се вакцинираат, а останатите оставете не да "умреме" на наша одговорност.
    И волкот сит и овци на број.

На Осе, christinnn, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.321
    Допаѓања:
    126.049
    @NovusOrdoSeclorum Што упаѓаш?
    Јас за мене си кажав,не за други.Кој сака,нека си се вакцинира.

На deskarada, Kimberly11 и edna_malecka им се допаѓа ова.