Абе уз пат ќе застанат што вика членкава до икеа до лидл, до бензинска и до некој сендвич со плескавица сигурно Ехеее.
Разбрав Ниш биле за тие од Стопанска комора. Без термин мене ми изгледа како калабалак, нов корона бран- кластер вакцинација
Ne znam sto da kazam.mene ni na kraj pamet ne bi mi bilo posle vakcina da se setam negde i da ne e epidemija ne pa sega . Citam po fb nekoi i se plasat sami da vozat do doma pa baraat pridruzbi , a nikoj ne im se nafakal za da ne se grupiraat. Veruvam razumni se poveketo
А да речеме некој прележува корона ама сака да се вакцинира, после колку време би било сигурно? Околу 3 месеци минимум нели би требало да се почека?
Отприлика, да. Не би имало проблем и порано, само што прележаниот со антитела ќе му земе вакцина на некој непрележан, кој нема антитела.
Ама не знаеме дали би имало проблем. Или знаеме? Некој имунолог се има произнесено на темава? Второто башка.
Мислам дека зависи колкав титар на антитела имаш, мислам дека три месеци е малку, ама не сум баш информирана. Само што после вакцинацијата сфатив дека е можно вакцината да даде побурна реакција ако веќе имаш антитела, ама не знам дали е точно, тоа допрва ќе се утврдува, никој уште не се изјаснил колку што знам. Ама секако е пожелно да се вакцинираат прво тие што немаат прележано.
Се има Петличковски, мислам дека е имунолог. Исто така Пановски, Кунгуловски, Даниловски... иако не се имунолози.
^ За прележаните со антитела, доволно е само една доза да се даде, тоа нив ќе му дојде како втората доза на оние кои немаат прележано.
Блиска личност се вакцинираше, после прележано корона, помалку од три месеци поминати. Воопшто не покажа реакција на вакцината. Да напоменам, мн малку антитела имаше
Eве не знам. Клинички студии на стотина испитаници се правени, стотина луѓе и на форумов ќе најдеме па ќе влечиме заклучоци. Не можеме да бидеме побрзи од времето. На кој му се чита Имунолошкиот одговор против Ковид проценет на 8 месеци. Бклетки, Т клетки, антитела...
Како помина со спутник? На мајка ми најдобра другарка (мед лице) беше вакцинирана со една доза. Не помина баш лесно... Претходно и заразена беше мислам.
Насекиран од експанзионистичкото вакцинирање на Србија и Бојко ќе пушти вакцини ... можеби https://www.mkd.mk/makedonija/polit...vakcini-idnata-nedela-da-ispratime-vo-severna
Почина Зафир Хаџиманов, низ порталите пишува од вирусот. Месецов се вакцинирал. Незнам искрено веќе што да мислам за вакцините, нитукоја е добра а која не.