Поим немам биљо. Не сум читала. Читав тука за тие милиони, биле конфискувани, друго не знам. Иначе има 3 милионин скоро со две дози, 7 8 милиони со една доза. Ми се допаѓа тоа што малерозна го објави. Ми се отвори надеж некако...
Што направија со Руските и Кинеските кога ке дојдат? овие се малце од Астра Зенека. Нека прават притискојк преку Кинескиот Амлбасадор што ке дојде кај нас да донесе 100 количини. Нека прават притисок нашиве незнам шо чекаат.
А во врска со вакцините што сти ги примили мора да знаете дека дејството на вакцините е по 3 недели од првата доза. Ако не почитуваш или се собираш во група пак можеш да се заразиш Тек после втората доза после 2 неделе се создаваат антитела, но и после можеш да се заразиш али со Послаба клиничка слика. Јас така разбрав. Вакцините спасуваат помала смртност или кмпликација.
Политика заради брегзитот. А луѓето патат. Да ве потсетам дека Британија гореше, повеќе од месец дена бројките беа во просек 50 000 заразени и над 1000 умрени дневно. И покрај тоа што од почеток на ноември сме во фул локдаун, само маркети и аптеки работат. Ах да, британскиот сој си е наш, кој е далеку позаразен од оригиналниот кинески или како и да го прекрстија. Рекорд е над 68 000 заразени во еден ден. Дури сега се шири тој низ Европата Еве и Франција, само 7 милиони вакцини. А дневно почнаа по над 40 000 заразени да вадат . Имаат 65 милиони жители, тука некаде со Британија. Да почнувам за Израел или да си ќутам?
АЗ ли беше таа вакцина што уствари ја развивале за САРС веќе неколку години наназад, па едно време престанале (zero funding) и откако стигна ковид, пак почнаа ама беа веднаш во фаза 3? Ако е таа, тогаш е подолго развивана од сите други
Ај ако дознаеш пиши ми имам и јас не знам како треба не ја чита сим картичката...истото и кај тебе? Утре мислам да им пишам мора да има нешто за регистрација сум заборајла со припејд како е
Израел беше спомнуван тука, као демек ги пуштиле низ вода како лабораториски глувци, ќе ја тестирале вакцината на нив затоа им дале купишта вакцини Демек Македонија арно што не зела вакцини, не биле тестирани Бројките зборат дека околу 60% ја добиле и втората вакцина. Не можев да најдам дали првата е скоро целосно дистрибуирана, имајки во предвид дека треба да ги вакцинираат и Газа и западен Банк, палестинските територии. Во последните 7 дена имаат просек 600 нови, а почеток на март имаа по 4000, а во Јануари по 8000. Ама не, вакцините не чинат, не постои корона, се е местенка, не запрашуваат со алуминиум
Да, во 2012 почнале мислам, како за "Не дај Боже", па сега пред некое време имаа изјава дека среќа во несреќа е што пандемијава е од САРС вирус. Ама не беа веднаш во 3-та фаза
Кога некој ќе се вакцинира не значи дека треба одма да се олабави да пусти бригу на весеље. А многу тоа го прават. И после куку се вакцибирав се разболев. Од доза до доза треба буквално повеќе пазење затоа што телото веќе работи на билдање имунитет, и ако дополнително се изложи на вирус во тој период може да е пострашно отколку да е невакциниран.
Така ко да загледав на Нетфликс, тенкс на инфо Памтам кога лани отприлика ја гледав епизодата на Explained за следната светска пандемија и бев као уаууууу, замисли да преживееш пандемија... and here we are now. П.С. Кажи ако не најдеш српски број за вакцина
Да, не ја чита. Стои ко да нема мрежа. Одам на мануелно бирање мрежа и со ниедна не прифаќа. А ни меил не ми стигнал. На ова мислев @PUPICA
Ако ти е постар телефонот и земен од оператор (Телеком, Вип/А1) можно е да е заклучен само за таа мрежа на која си претплатена, т.е. на операторот.
Не можам да кажам дека не е, иако не ми е фаворит... Ама, факт е дека е најдобра value for money вакцина
Него, од приоритети , има некаков контакт нашава "Влада" за соработка со Грција за летнава сезона? Србија си го среди и тој проблем, утре министерката за туризам Татјана Матиќ ќе го потпише договорот со Харис Теохарис, грчкиот министер за туризам
Каква вакцина никад, една жена што ја примила гледам одма умрела. Какви се тие вакцини жити се, што одма лугето умираат. Па боље да не ја примела, жива би останала. Друго е да мораш да ја примиш па и да сватам ајде и јас би, ама вака не сакам искрено. Нека си ја прими филипче ако е толку добра вакцината па после и ние лугето ке ја примиме нема проблем.