@cresa-jagoda во неговата состојба, никој не посомнева дека можно е да е едноставно комбинација премореност - стрес. Да, ја примил вакцината и паднал во кома, ама на тоа му претходело возење, чекање во реди сигурно бил преморен. Ама секој си гледа тоа што му одговара, се плашите од вакцините па гледате дека се што се случило околу примањето на вакцината мора да е последица на вакцината. Ни статистиката не го поддржува тоа, ама човечкиот ум не е разумен и не разбира статистика, па фино си поврзува што му одговара за да ги поддржи неговите избори и верувања.
Како од премореност се паѓа во кома? Нејќам да го коментирам конкретниов случај оти не е веќе пациентот Џон До, ама апсолутно сум скептична кон секакви стручни изјави, јер стручноста не им е прва на список, стално има поширока слика што мора де се запази. Во Данска- можеби,ама само можеби, на Балкан- ај донт тинк со. И еден случај во милиони е еднакво на статистичка грешка, ама со непризнавање/премолчување на грешката се постигнува токму контраефект.
пацинетот не бил свесен ни да одговори коку долго не се чувствувал добро и што не му бил добро. Хоспитализиран е од кога паднал во кома. Не знам, прашај го директорот на болницата во Ниш. Три бајпаса и три стена имал инаку, прво што тргнале да исклучат е дека не е од срцето.
Штета докторот не од Каролинска. Ќе престанам да го коментирам случајов, ради наведените причини. Можеби ќе престанат да вакцинираат како на фабричка лента, можеби не.
Не знам. Еве, на норвежаните месеци им требаат да потврдат или исклучат нешто, ама ваљда мрзливи се они или не знам што им е проблемот.
Не сум у секта теории на заговор, ама ете велат не знаат зошто е во кома, која е причината, ама знаат дека не е од вакцината. Навистина може не е, ама случајноста е огромна https://www.mkd.mk/makedonija/obraz...cii-po-primena-vakcina-astra-zenek-vo-bolnica И ми останаа на ум 6мината починати во Малта по две примени дози на вакцини, кои вакцини биле примено @buba4e89 има ли по малтешките новини инфо за која вакцина станува збор?
Абе нема теории на заговор, на сите ни е јасно дека од секој еден медицински, па и немедицински препарат можни се несакани ефекти. Во микро-проценти има и такви кои не се наивни. И секој треба да биде свесен за тоа, затоа свесно избираме ова или она. Prepare for the worst, hope for the best. Еве на пример, ги барав информациите дека луѓе со силиконски импланти и хијаурон, не би требало да се вакцинираат, не можам да ги најдам на прв клик. А сигурна сум дека постоеше такво инфо, дали е уште валидно не знам.
@Biljarkata да де, сакав да кажам ако изразам сомнеж, не значи дека сум антиваксер. Свесна сум и се трудам да се информирам, сега не бива и на све да замижиме
За да исклучите реакција од вакцина за почеток треба да ја знаете целата медицинска историја на пациентот. Вака само да нагаѓате не е убаво. Второ, да го имате пациентот пред вас и да го прегледате. Трето, да имате познавања од медицина, а посебно имунологија. Ако не сте завршиле школо за тоа, не сте компетентни да зборувате. Како што доктор не знае по кој основ судијата со осудениот постапил така како што постапил, така и судијата не може да знае како докторот дошол до тој заклучок. Calm down, не е на вас да се занимавате со сè и сешто.
Зошто ваков однос, мене ова ме нервира коа некој гледа од високо и не била наша работа да се занимаваме со све и свашта. Извини Пеперутке ама секој има право да коментира, ваше е со факти да демантирате. Каков е овој однос, ти ко будучи лекар вака ќе се однесуваш со пациентите? Еве и Филипче што вика https://www.slobodenpecat.mk/mlada-...rimena-vo-bolnicza-so-trombotichna-reakczija/
Не изнесуваат податоци за да не создадат паника,но вчера излезе оваа вест, и кажуваат дека 100% не е сигурна вакцината. https://timesofmalta.com/articles/view/three-covid-victims-infected-soon-after-jab.861589
Па нормално дека не е сигурна. Ниедна вакцина не е 100% сигурна, дури и овие што се примаат со години наназад. Тоа што им е познат ефектот и што со години се користат не гарантира дека се безбедни и сигурни. Така и со новиве вакцини. Факт е дека нашиве генерации се жртвени јагниња кога се во прашање вакцините против ковид-19, ама нема друг начин, бидејќи во лаборатории не може 100% да се докаже ефикасноста, нус појавите и контраиндикациите, затоа има и фаза на клинички испитувања, врз луѓе. А кога ќе почне масовна апликација, треба да помине време за да се соберат податоците за ефикасност, нус појави, контраиндикации и да се процени дали е корисна или не.
Јас тоа го зборував страници наназад па кога ми се сипаа... Се замижува пред нус појавите, да била добра нема да се бира по старост туку и младо и старо ќе се вакцинира. Исто читав по групите за смртни случаеви во Србија веднаш по вакцинирањето. Мислам дека многу се врши притисок за оваа вакцина додека другите остануваат во сенка.
На погрешното се фокусирате, зар првата доза не дава никаква заштита, бар од смрт? Две примени дози на вакцини и да резултира со смрт...ете тројца ептен тазе ја примиле втората доза, останатите? Не станува збор за зараза, туку за смртност. Мене ме интересира, а особено ме интересира што не кажуваат за кои вакцини станува збор. Да не може човек да се запраша нешто, мора слепо да се верува...
Тоа не е тема на муабет и немој да ми рипате со оф-топици,вие можете колку сакате да зборувате за сигурност,мене никој не може да ме убеди во тоа.
А ти каква историја имаш за починатите кои не ги познаваш ама тврдиш дека биле неодговорни и неписмени?