Мислам дека медицинари претежно. Околу 1200 стоматолози беа вакцинирани, другите мислам дека ги распределија кај други медицински лица. Близок во 8 септември се вакцинираше со Спутник, матичната на децава исто... За посериозни нуспојави никој од колегиве досега не спомна, освен класична реакција од вакцина. Зар мислиш Путин така ќе ја пушти Спутник? Испитана е таа, најдобро од сите, руска армија зошто е тука
@WildMk Според најнови истражувања, тромботичниот ефект од вакцината се јавува најчесто кај помлади жени кои земаат апчиња за контрацепција. Нешто е со хормониве поврзано најверојатно..
Веќе можам да си го визуелизирам пресот. "-Господине Ф и З, повелете со изјавите." Ф: Среќни сме што добивме пратка од 4567 вакцини со што масовната имунизација се продолжува за ден ипол. З: Овие ваксајнс се резулат на нашата успешна работа во процесот на имунизација на населението, наредната пратка е во недела во 7:57 часот кога ќе пристигнат 5312 вакцини.
Ај сега ќе погодуваме Според бројкава на вакциниве,може да се кинеските. А според местото на чување,Фајзер.На трансфузиологија ги чуваат Фајзер. Битно нека има,какви сака нека се.
Свака час министре најдобар си. Јави се и кај Путин, помоли го и него ќе ни донира и тој можи. Немој да се трошиш да купваш
Стварно? Инаку едно прашање. Ние што се вакциниравме горе имаме бар код, го скенираш и ти излага дека имаш валидна вакцинација. Тука прашав од стоматолозите што се вакцинараа ми викаат ко од јна пусулче ни дадоа!?!?! Како ке се валидира еве тоа преку граница? Има инфо некое, бо пресрет отварањето на граница со Грција?
Да. Инаку да, такви добиваат. Може да се среди, да обезбедат онлајн сертификат или со меѓусебно разбирање меѓу Грција и Македонија за да се признаат и таквите сертификати.
Дел за постарите лица, дел МВР, АРМ и другите што ги најавија пред некое време, а зависно од заинтересираност можда и за некои други групи.
И мене ме интересира тоа. Не мора за Грција, општо, сертификат за вакцинација да си имаме. Ова баш ко од ЈНА.