Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @anastasijaki ај препрочитај ме уште еднаш. Инфото ми е од особа што бар до пред некое време со сигурност работеше од дома, а е вработена во една од институциите што ги набројав.
    Ако мајка ти оди, не значи дека сите вработени во јавниот сектор одат.

На DAngel, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    119.200
    Точно. Не само што не одат туку голем дел од нив мислам дека и патот до на работа го заборавија.

На Glowy, Nikolina35, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.361
    Допаѓања:
    190.302
    Ама како тоа што имаат колеги, ги прави приоритетни? Зошто се побитни од тие што се стварно битни, на пример кадарот во образование, тие кај нас се одма после медицинарите, пожарникарите.

На mareane, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    И добро што има можност и одмор и боледување да користи. Во приватниот сектор никој не те прашува.

И не е ова сеа ај ќе се мериме...ама и е за мерење. Од старт на пандемијава вработените државно имаа доста повеќе привилегии над останатите

На Melodie, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.560
    Кој тоа рекол дека се приоритетни, пишав такво нешто? Пишав само дека идат секој ден на работа и дека нема вакцини за нив сега, @kravce пишуваше сосема друго.

6. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Бре, до кое дереџе дојдовме, да се класифицираме на битни и помалку битни.

Сите сме битни бре луѓенца. Јас сум битна за тебе, ти си битен за мене. Едноставно мора да се обезбеди што поголем број на вакцини. Единствен спас од пандемијата се вакцините и колективен имунитет. Не гледам друго чаре.

На Glowy, VDT2906, monibejbi и 14 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @anastasijaki мајка ти дали е вработена во некоја од институциите што се опфатени со вакцинација од следнава недела?

Едит: изгледа не е. Не знам зошто тогаш коментарот, неповрзано со мојот пост, испаѓам лажга..

Последна измена: 2 април 2021
    На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.560
    Не е опфатена со вакцинација наредна недела, инаку мајка ми е на шалтер и има контакти со луѓе, кешки да работеше во канцеларија сама а во целата служба се над 40 ,45 луѓе нешто слично ко погон на фабрика која ја споменавте.Плус жена во години со хронични болести ама ете нема вакцина за неа и за други со болести ко неа. Затоа не треба сите во исти кош да ги ставате. И без пандемијата имаше што не го знаеја патот до работа а земаа плата таква ни е трула државата ако си по рамковен или преку партија кој што ти може :doh: али тоа е друга тема да не одам офф топик.

На sleepingbeauty, LejlaD и Martka им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Што е шалтер поразлично од продавачка? На шалтер бар има стакло, ако нема лесно може да се намести, гел за раце и толку е. Сите 40 не се на еден шалтер. Меѓу првите да се вакцинирале, секако.

На Nikolina35, cresa-jagoda и LejlaD им се допаѓа ова.
  10. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.560
    Каде пишав да се вакцинирале први, уживате да испревртувате работи, и продавачките имаат стакло , т.е. онаа пластика пред нив . 90% од нив се со маски под уста или нос, да ти е страв во маркет да влезеш ама сте се фатиле продавачки та продавачки:^) Читни малце низ темите колку пати сме пишувале и сме се жалеле на претпоставените за тоа неносење маски ко што треба ама сега продавачките први на листа, најзагрозени :worried: (facepalm)

На Sofi.ja и butterflysk им се допаѓа ова.
  11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.226
    Tocno 100 pati sum se zalela jas od stokomak, dm (sega se opravija) kiper, ama dzabe maska pod usta i si kasla niz market dodeka si redi roba;( nikad ne bi gi vakcinirala niv oti edna merka ne pocituvaa celo ova vreme :@

На sleepingbeauty му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.226
    Lele me zamisli sega ja si vo dvete bremenosti primav aspirin , na sovet na ginekologot a dodeka se lecev sterilitet nonstop mi proveruvaa nesto na transfuziologija ama ic nz dali ovie mutacii gi imam provereno , treba da pobaram niz rezultatite, me fati misla i mene sega :(

13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Па ако веќе треба да се бира административци или продавачки тогаш сигурно предност треба да имаат.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    3.564
    @Ahoy Ти следиш колку од овие тромбемболични настани се поврзани со прва а колку со втора доза? Има податоци?

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.790
    Допаѓања:
    41.883
    Не, мислам дека никој нема примено втора доза АЗ, затоа што е 12 недели после прва доза.

На Fifi84 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @anastasijaki jас стварно не знам што те погоди мојот прв пост толку, кога треба всушност на крај да се согласиш со мене. Изреагирав затоа што ми го негираше целото мислење, за кое тврдам дека е точно. Во многу јавни институции има вработени што работат од дома, не ми е пример само особата што и нуделе вакцина, туку и од работа знам, предмети ни стојат, затоа што вработените од дома работеле...
    И еве ти, со мајка хронично болна која е принудена да оди на работа, како и многу други хронично болни, нели сметаш дека треба тие да имаат предност, пред здрави и прави 30годишни луѓе кои не се во зголемен ризик да се заболат од ковид или да имаат страшни последици од истиот?

На senjorita-v и buba4e89 им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    278.621
    А бре кај нас мора од се да се направи дополнителен хаос па и од ова.
    Приоритетни ,неприоритетни...поделби по професија возраст...
    А најмногу од се недовербата што ја створија на нашиов и така народ кој повеќе верува во рекла казала одколку во научни факти па сега од тие приоритетните пола несакаат да се вакцинираат.
    Кај нас на крај ќе се фрлат вакцини а ќе остане народ кој сака и чека вакцина невакциниран.Оти немал возраст не бил во ризична професија..

На LejlaD и Doozy им се допаѓа ова.
  18. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Поради ваквиот наш менталитет сме дојдени до ова дереџе. На цела мака, некој се дрзнува да коментира кој бил за вакцина а кој не ја заслужува - не бил умен. А продавачките што одат и мртви болни на работа, оти газда не признава боледување нема везе - нека цркнат бе, овие позади шалтер се побитни. Лично знам за дуќанче маалско каде сите беа со корона, ама мораа да работат оти газда мора парички да зима.

На LejlaD, deskarada, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Да даваше државата добра финансиска помош вакви двојни арашини немаше да има.

На LejlaD и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    7.640
    Битно предност имаат членовите на сдсм во вакцинацијата, кружи мејл по фејсбук. Поголема дупка од државава нит имало нит ќе има.