За БТ прочитав со кинески наредно вакцинирање,откако над 77 и од 75-77 год вакцинираа мал број со Астра Зенека
Во иднината Сама си прашав, сама да си одговорам- изгледа Спутник неќе бити https://www.slobodenpecat.mk/ruskat...ma-predvid-solidarnosta-na-makedonija-so-sad/ Ми се чини или халуцинирам, дека претходно руската амбасада твиташе на македонски?
Да вакцинираат во пунктот,амбулантата кај Даме Груев училиштето,прво над 77 год,а минатата недела до 75 год,многу малку пензионери одзив,не сакале,одбивале-за да ги умрат ги викале на вакцинирање.Прочитав дека наредно е отварање на повеќе пунктови низ градов,со кинеската да е вакцинирањето.Најавено како што прочитав од понеделник-ама кој понеделник?Најверојатно по старосни групи,мајка ми 69 г во ризична група ја немаат контактирано уште...Свекор ми со 76 г го боцнаа со Астра во четвртокот...
Уште ги нема фајзер, на вести рекоа во 5 требало да стигнат. Далеки је пут из Софија...упс тоа беше српски, да не се налутат бугарите
Гледам дека полека но сигурно ги саботираме и тие малку вакцини кои ги имавме нарачано. Одлични вести.
Ги сј*ба Калето разбира се, на Бујар ни за милион години немаше сам да му текне да ги оценува руските активности на руско-украинската граница. Тој на карта не знае да ги убоде, не па "загрижен да биде" за таму едикојси. Цепки. Иста финта му стегнаа и на Заев пред еден месец за Навални (нешто загрижен беше за демократијата во Русија) пред да стигнат ревакцините на Спутник. Сега уште да видиме колкава е толеранцијата и трпението на Русот. И Брнс истото ја интересира.
Не, ама нека не продолжува барем 72ч. после вакцинација и никако во поголеми количини. Едно мало чавче не е проблем, битно да не се претера. Безбедноста не е проблем, така може да се намали ефикасноста на вакцината.
Ја гледам рекламава за вакциниве, платена од УНИЦЕФ. ДАЛИ ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19 СЕ БЕЗБЕДНИ БИДЕЈЌИ БЕА ПРОИЗВЕДЕНИ ВО РЕКОРДНО ВРЕМЕ? Да, со сите големи букви е напишано прашањево. Затоа така и го пренесувам. Во одговорот, Д-р. Дејан Докиќ вели: Рекордното време не (пауза) значи дека тие вакцини не се ефикасни и дека не се безбедни. Чудно, како да се двоуми дали се или не се.