Факт е што побрзо се вакцинираме тоаподобро, ајде више здравје боже кога ке дојдат кинеските вакцини да се убрза работава и да ни дојде редот. Само први да бидат Лицата со Ретки болсести иа Автоимуни з.Тие пред се,
Ајде ќе раскажам моето патешествие. Јас имам српско државјанство и пасош, сестра ми има само државјанство ја мрзеше да извади пасош до сеа... Не битно... Се пријавивме сите и маж ми и семејството негово за вакцинација во Врање. Од 12 души пријавени, само јас и сестра ми се пријавивме како спрски државјани. Сите избравме Спутник. После 4 недели мене и сестра ми не повикаа во врање за вакцина со спутник. И тоа сестра ми имаше термин 14:40, јас 18:45. Ама заради полицискиот отидовме таму рано сабајле. Со нас докде и маж ми со надеж дека ќе молиме и него да го вакцинираат. Дојдовме во Врање, пред салата едвај 5 коли, од кои 3 со скопски таблички. Жив човек немаше, влеговме внатре и прво што ни кажаа беше дека без српска лична карта или пасош нема валцинирање. Нема шанса! Немаат начин како да издадат потврда за вакцина ако не внесат валиден пасош или лк. Рекоа дека има денови кога може и странски пасоши да се внесуваат ама не знаат ни они кога се тие денови. Кога доаѓаат сабајлето им кажуваат дека е отворен системот. Значи останав само јас во игра за вакцина. Дадов пасош и си побарав Спутник како што ми беше и ветено во маилот. Ми рекоа нема Спутник, не стигнале, може Кинеска или Фајзер. Ок, ајде искочив до надвор да размислам 2/3мин со која ќе се вакцинирам. Влегов пак, по мене дојдоа исто и двајца македонци со српски пасоши. Викам јас избрав Фајзер. Дечкото ми вика не може Фајзер се потроши има само кинеска. Значи жива душа нит влага нит излага, србиве нигде ги нема. Не знам како се потрошиле за 2мин кога никој нема. Небитно реков не сакам кинеска и тргнав да си одам, по мене тргнаа и двајцата македонци и они не сакаа кинеска. Реков ај да пушиме и фаќаме патот назад. За тоа време дојде еден дечко србин на вакцина и најверојатно он побара фајзер. Па сестрата искочи и ме викна мене и двајцата македонци. Демек се собрале луѓе ќе отворат нов пакет вакцини, може со фајзер. Се вратив јас, пополнив што требаше и одам кај докторката. Ми го гледа пасошот и ми вика КАКОВ Е ОВОЈ ПАСОШ??? Викам пасошот е изваден од српска амбасада во скопје и заради тоа е без адреса. Почна да урла, пва не е валиден пасош, јас тебе не те прегледувам. Отиде кај таа што издава потврди и вика види го пасошов. И таа и вика што му фали??? Ме вмесува во систем и вика океј си е пасошот, го има девојчето во систем, се е во ред. Докторкава вика КАКО СЕ Е ВО РЕД? ЈАС НЕА НЕ ЈА ПРЕГЛЕДУВАМ, ЈАС НЕА НЕ ЈА ВАКЦИНИРАМ. Дојде сестрата ме тргна на страна, вика девојче докоркава малце обесува ќе ја средиме ќе се вакцинираш. Абе 30мин ја убедуваа, дојдоа сите сестри, се јавуваа на некој главен. Оваа не попушта, НЕ САКАМ ЈАС ВАКОВ РИЗИК, КОЈ САКА НЕКА ЈА ВАКЦИНИРА, ЈА НЕ САКАМ. Сестрата ми вика извини, дојди утре ќе средиме, другиот доктор не прави вакви проблеми. Се изнервирав тотално. Земав ден од работа не можев и следниот да доаѓам. Пишав маил во Белград, ја пријавив и докторката. Сега се канам и во амбасада да пишам...
Некој да не знае за лицата со стент како е за вакцини? Искрено многу ми е страв да се вакцинира мајка ми, само неа ја имам и не би поднела нешто да се деси. Реално она не сака да чуе ни за витамин, за доктор да не зборам. Може и е страв да појде и од целата ситуација да појде, да не закачи нешто. Но вакцината исто така ми изгледа како огромен ризик. Ја пазиме, се пази ама веќе после година и кусур, страв ме фаќа...
Jas sakam da patuvam t.e da si dojdam MK letovo i odluciv da se vakciniram so Pfizer .Iskreno strav mi e da patuvam bez da sum vakcinirana. Moe mislenje do kolku imate moznost da se vakcinirate. Normalno koj kako si saka
Кај нас у фамилија отиде едната од тие, го скршивме мразот Личност 75+ со коморбидитети, веднаш ја повикаа Ај па на наша глава
Од рубриката циркуз со вакцини издвојуваме https://nezavisen.mk/vo-germanija-mesto-so-vakcini-shpricvite-gi-polnela-so-fizioloshki-rastvor/
Mora znaci da se najde nekoj psihopat sto ke napravi nekoj cirkuz lani vo USA imashe slucaj so medicinska sestra koja zarazi 7 lugje so hepatitis c gi bockala so isti shpric.
Israel investigating cases of heart inflammation in people who received Pfizer COVID taken by Reuters (londonnewstime.com) - еве сеа и нешто за фалениот Фајзер да читнеме. Сепак може и оваа вакцина кај помлади да даде нешто како нус-појава. Зачестена појава кај млади до 30 години на миокардитис. Ај да видиме што ќе испадне и од ова. А од други вести Трудо се вакцинирал со АстраЗенека. Откако направија цели трубуленции и свашта сеа видоа нема вакцини па ај дај шта даш. Trudeau, wife Sophie receive 1st dose of AstraZeneca’s COVID-19 vaccine - National | Globalnews.ca. Они први ставија да не се дава оваа вакцина на лица под 50 години, сега смениле само за тие под 30 години. И ај сеа.
... следува откако Фајзер не им ги испорача договорените дози на Израел, затоа што Израел немал платено за тие (мислам 2 милиони) дози