Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    Ама тие СИНОВАК кинеските нели беа со многу мала ефикасност, не ми е јасно зошто нарачуваат од нив ? И тоа 500000 дози ако добро прочитав (facepalm)

На sunmoonstars и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  2. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.783
    Во Бразил 50% ефикасност, во Турција 86% ефикасност.

Многу се нејасни Кинезите, било за Синовак или Синофарм, сите податоци се "на жими мајка" од прес- конференции на компаниите. Ниту една студија не е јавно објавена :x

На sunmoonstars, green.eyes, KuklickaSk и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.392
    Јас ќе каснам мноогу.Во 8 имам термин ама пред 5 не можам да се појавам.Ако треба и нека ме вратат.

На M.B. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.140
    Допаѓања:
    15.127
    На баба ми и дедо ми им кажале дека доколку не се појават, веќе не им следува, е сега колку е точно....

5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.848
    Нема логика за вакцина такво нешто.
    Може да не се чувствуваш добро тој ден, па да не отидеш, е да, утре нема да те примат, ќе чекаш нов термин, ама не можат да го изгубат "правото". Ако некој знае точно нека каже, во најлош случај може да снема нели, ама не може да не смеат пак да се пријават.

На sunmoonstars, Tajnaotrovna, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.783
    Чекаат нов термин, точно. Не може да им се одземе правото на вакцина. Ама тој нов термин е по долго време, практично кој пропуштил ред оди последен повторно.

Вака беше додека беа ограничени количините многу. Познавам мед. работници што одбија да примат (одредена вакцина или во даден момент) или не можеа поради икс причини да отидат на закажаниот термин, па си го изгубија редот и некои сè уште не се дојдени на ред.

На KuklickaSk, tina2018, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.392
    Јас мајка ја пријавив.Ама пред две недели пораси висок притисок доби криза со неколкучасовно одземање на говорот и искривување на устата(не убедија дека не е удар и не ја снимија:envy:) ама и проверија ддимери кои испаднаа преку 6000.:(Сега е на терапија со ксарелто и незнам што да правам ако добие термин а спрема возраста кај да е ќе и стигне термин.
    Ем ми е страв со олкави димери да се вакцинира ем несакам да изгуби термин Докториве со поделени мислења.

На Nikolina35 и LejlaD им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.848
    Да, да така си беше, го губиш редот и пак од ново се пријавуваш, ама не губиш право на вакцина.
    Сега толку се чека оти нема вакцини доволно, да има, нема да е долго чекањето.
    Ама не треба да се јавуваш да откажуваш, не како термин за преглед, и на пример првиот пат јас отидов доста порано, саат и кусур, реков ќе почекам во кола подобро, ама одма ми рекоа да влезам, дека мора денот да се запази, но за саат не е важно. 5 минути од влагање до боцкање е, после си чекавме во голем шатор еден 15 мин.

На Tajnaotrovna, LejlaD, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.189
    Допаѓања:
    189.174
    Јас на твое место би почекала да се стабилизира.

На Tajnaotrovna, LejlaD и mareane им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Почина кај нас жена, 2 дена после вакцината, без никакви претходни заболувања. Одговорот, најверојатно била позитивна ( асимптоматски ) у моментот кога примила вакцина. Со која се има вакцинирано не знам, знам дека изгорела од температура после вакцината, почнала да се дуе.
    Жално.

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.932
    Допаѓања:
    108.258
    Кај нас во Грција од денес почнуваат вакцинирање на групите од 30-39 години ама исклучително со Аз. Јас се мислев зошто моментално сум во Мк, а ако се пријавам нареден ден викаат за вакцинирање, така да нема шанси сега да се враќам. Ама ете крај на мај-јуни 4 милиони дози фајзер ќе донесат и затоа ќе почекам. Ако нешто не сменат да вакцинираат со сите вакцини, ќе се пријавам за која и да е. Кажаа дека бремени и тие што планираат бременост да не се пријавуваат за вакцинирање особено со Џонсон и АЗ. И Џонсон не е лошо да ми ја понудат :D

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Како бе, да не откажеш ако не одиш на вакцина? Откажете си ги термините со време. Фајзер идат 5 дози во едно пакување, астра зенека 10има, само спутник мислам не е така пакувана. Претпоставувам дека си ги прават термините спрема дозите, ако некој не отиде може да пропадне таа вакцина. Индиректна информација ми е, преку некој што има некој на вакцинален пункт, дека фрлаат вакцини поради луѓе што не се појавиле на вакцинација. И логично, ако денес треба да вакцинираат 50 со аз, а се појавиле 42, 8вакцини би пропаднале.

За миокардитисот имаше и во истражувањата на В. Британија, и кај аз и кај фајзер имаше. И таму беа некои незначителни бројки, без смртни случаи.

На KuklickaSk, Glowy, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  13. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.915
    Допаѓања:
    4.939
    Tetka mi ja viknaa utre vo J.Sandanski da odi za vakcina. 73god e. Sto mislite so koja se vakciniraat sega postarite, Fajzer e sigurno? Ona ne sakala so AZ, od pricina sto cita se po internetov, ne deka se razbira od vakcinive (facepalm) Pa mi e strav da ne odbie tamu,a hronicno bolna e so 300bolesti i sakam da se vakcinira

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Многу веројатно дека е Фајзер, татко ми со таа се вакцинираше, ама во Охрид.

На LejlaD, DaisyDream и Ahoy им се допаѓа ова.
  15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.783
    Која возраст Анат?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    74 години.

На LejlaD и Ahoy им се допаѓа ова.
  17. meri11

meri11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    54
    Колку годишна била?

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    16.980
    Секако има и што ги враќаат, така што не може секогаш да испадне според пчанираното.

19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    140.778
    Е вака се вакцинираше другар ми, женет за србинка. Она отиде таму да се вакцинира, кај нив оди тоа многу брзо, и он ја чекај пред пункт. Му рекла ај да не оди зијан вакцината, дојди и него го бонале, а тогаш уште немаше за макеоднски државјани.
    Таму промаат се, и епидемиолог еден го слушав, вика, секоја ваквина е подобра од немање вакцина, ако имате можност, одма одете.

Еве денеска после младите парламентарки (вработени во собрание) по 30 години од минатата неддела, ќе се вакцинираат и МНР, исто така млади и здрави работоспосбни луѓе, оти се многу битни за државата. Ние може слободно да си умреме.

На sunmoonstars, Glowy, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.337
    Фајзер се 6 дози во пакување. Спутник 10 (ама мора се искористи ампулата во даден рок), Астра Зенека 12. Само кинеските се единечни дози мислам.
    Затоа Спутник и Астра Зенека одат на масовни вакцинации кај нас. Фајзер не може масовно зашто бара специјално чување.

Миокардитис и тромбоза има и кај Фајзер и кај Модерна и кај АстраЗенека ама само за последната се даде огромен публицитет за тромбовите. Другите не.

На LejlaD и Ahoy им се допаѓа ова.