Се' уште нема резултати од третата фаза на Синофарм? Доктори од Кина одбиваат да се вакцинираат со вакцинава и изјавуваат дека има над 70 потенцијални несекани ефекти, некои од податоците се скриени, се донира претежно на африканските држави, а кај нас ќе доминира. Не сe правам експерт, не сум антиваксер, признавам дека немам истражено колку што би сакала, but I'll take my chances with covid.
Од сите достапни вакцини, Синофарм има најмалку несакани ефекти, колку што се знае Има некои истражувања од Србија, провери на нет.
Imam edno prasanje velat mora da si zdrav koga primas vakcinano sto ako na primer imas Asimptomatska korona znaci ne znaes deka ja imas i ides da se vakciniras ... sto moze togas da se sluci?
Ќе ги вакцинираме ли конечно Филипче и Заев? Не се боцнаа до сега мислам. Еве утре ќе стигнат кинезиве, редно е да се наредат пред камера, да засучат ракавче. Да здивнеме после, барем нив да не ги мислиме.
Ако се сомневаш има брзи тестови во аптека, 560 денари се. Мене ме болеше грло и напраив за секој случај пред 2ра доза. Го прашав и докторот таму, ми рече контраиндицира со висока температура ако имаш во моментот.
Znaci vo tAkov slucaj samo dobivas temperatura ili ? Nesto ne mozam da se oslonam na testovite 100 posto...
Не ми спомна што може да се случи, само ме праша дали сум имала во моментот темп. или претходните денови. Е сеа јас имам другар што мислам позитивен се вакцинираше, по муабетот што сме го праеле, па прими и втора доза и еве ок е.
Јас уште се мислам дали да се вакцинирам, многу различни муабети слушам и на триста ума сум.. Едни викаат безбедно е, едни ми викаат немаш родено млада си од кај знаеш што може да биде. Веќе почнувам да се нервирам, не сакам да верувам во теории на заговор ама мозоков ми работи 300 на саат
Kako kazuvaat za termini za vakcina od denes za utre? Sakam edna krvna slika da napravam pred toa, dve godini nemam napraveno
"Денеска пристигнаа долгоочекуваните вакцини кои ги обезбедивме во директни преговори со производителот, а во вкупна количина од 200.000 од производителот Синофарм. Тие ќе бидат сместени во ладната соба во Полинклиниката Јане Сандански, по што истите ќе се дистрибуираат до пунктовите според закажаните термини за вакцинација. Дневно ќе се вакцинираат околу 10.000 граѓани ширум државата, а како приоритетни ќе се земат сите пријавени преку веб страната vakcinacija.mk , а вакцинацијата од вторник ќе започне и во останатите пунктови за масовна вакцинација кои се веќе подготвени за почеток со работа. Огромна благодарност до амбасадорот н.е. Џанг Ѕуо и до луѓето од неговиот тим кои активно се залагаа за оваа пратка утрово пристигне во нашата земја." - Филипче
Д-р Петличковски вели дека за лицата со автоимуни најдобро е да се стави вакцина која нема жив вирус во себе, какви што се овие Кинеските (инактивирани) и Фајзер, Модерна (мРНК), така што смее да се прими оваа вакцина. За лицата со варикозни вени не гледам зошто би било проблем, мислам дека е ок
Аденовирусните (Спутник, АЗ, ЏЏ, Канзино), нема жива корона во нив, ама има жив аденовирус И во иднина ќе има и вакцини со жив атенуиран вирус против Корона, ама за нив ќе помине повеќе време додека се направат.